Review Datingbord.nl – Aanmelden, mogelijkheden en kosten

Op verschillende dating sites zie je een chatfunctie terug komen, of een andere manier waarop leden een bericht kunnen plaatsen, die door meerdere andere leden te bekijken en te beantwoorden is. Over het algemeen is dit de meest succesvolle manier om met anderen in contact te komen, je beperkt je namelijk niet tot het aanschrijven van slechts één persoon. Deze Review Datingbord.nl zorgt voor meer duidelijkheid over de datingsite. Wat zijn de unieke mogelijkheden?

Datingbord.nl is hier volledig op ingericht, je schrijft geen ellenlange profieltekst en waar je naar op zoek bent. In plaats daarvan schrijf je een korte, pakkende oproep en wacht je af tot de reacties in je postvak verschijnen.

Voor welke doelgroep is Datingbord?

Er is geen specifieke leeftijdscategorie waar Datingbord specifiek op gericht is. Door het frisse design en het gemak in gebruik zou je al snel zeggen dat het een datingsite voor jongeren is. Aangezien je hier seksdates kan regelen is de minimaal vereiste leeftijd wel 18 jaar.

De gemiddelde gebruiker varieert in leeftijd, ergens tussen de 25 en 50 jaar oud. De meeste gebruikers vallen ergens tussen deze leeftijden in. Neemt niet weg dat je de datingsite ook prima kan gebruiken als je iets ouder dan 50, of iets jonger als 25, jaar oud bent. Om je zoektocht zo succesvol mogelijk te maken is het dan wel aan te raden om te zoeken van minimaal 25 jaar tot maximaal 50 jaar, of een aantal jaren daar omheen. Op deze manier zal je het meeste aanbod krijgen, en krijg je de meeste leden te zien.

Hierdoor blijven er meer leuke personen over om mee in contact te komen, en vergroot je je eigen kans op succes.

Aanmelden op Datingbord.nl

Het aanmelden is letterlijk binnen een paar minuten gedaan, geen loze belofte om maar te zorgen dat je tot aanmelden overgaat, maar echt waar. Bij aankomst op de dating site geef je aan of je een man op zoek naar vrouw bent, of een vrouw op zoek naar een man.

Hier kunnen we direct uit opmaken dat de specialisatie hier uitgaat naar heteroseksuele dating. Hier kan je dus niet terecht als je gay bent, zowel als man of vrouw, bekijk hier enkele sites waar je wel terecht kan als je op zoek bent naar gay dating.

Hierna is het een kwestie van je gebruikersnaam en wachtwoord kiezen, en het invullen van je e-mailadres en geboortedatum. Wanneer je dit gedaan hebt, klik je op ‘Registreer nu gratis’ om je gratis te registreren.

Leuk detail: Wat niet direct terug te lezen is, maar niet minder waar is, is dat je één gratis credit krijgt, na gratis registratie. Hier lees je in het volgende hoofdstuk meer over!

Wat zijn de (gratis) mogelijkheden op Datingbord

Wanneer je je hebt aangemeld barst het direct van de gratis mogelijkheden. Je hoeft dus niet eerst een betaling te doen om de dating site of profielen te kunnen bekijken. Gelukkig zijn er nog veel meer functies die je als gratis lid kan gebruiken. Alle functies op een rij, die je als gratis gebruiker kan gebruiken:

 • Spotlight bekijken
 • Alle prikbord oproepjes bekijken
 • Prikbord oproep plaatsen
 • Profielen van andere leden bekijken
 • Foto’s van andere leden bekijken, ook in groot formaat
 • Berichten ontvangen
 • Knipoog sturen
 • Profiel volledig aanpassen
 • Meerdere foto’s uploaden
 • Gebruik maken van uitgebreide zoekmogelijkheden
 • Andere leden aan je favorieten toevoegen
 • Zien wie jouw profiel heeft bekeken, of op dit moment bekijkt

Zo zie je maar, als gratis lid kan je uitgebreid, maar toch op laagdrempelige wijze de datingsite verkennen. Maar wat voegt het nog toe om te betalen voor de datingsite, wanneer er al zoveel gratis mogelijkheden zijn? Gelukkig nog een hele hoop. Naast bovenstaande functies kan je als betalend lid:

 • Berichten versturen
 • Zelf in de spotlight verschijnen
 • Advertentie van de dag worden, wanneer je vaak wordt bekeken
 • Direct reageren op mensen hun prikbord oproepje
 • Flirt sturen naar andere leden, als teken van interesse
 • Bericht bij recente activiteit plaatsen

Voor het echte contact is het dus een aanrader om over te gaan tot het aanschaffen van een pakket credits. Hiermee kan je echt alle functionaliteiten op Datingbord gebruiken. Vooral handig als je de site onder de knie hebt, en over wilt gaan op het echte daten.

Nog enkele functies op een rij, die we niet op elke datingsite tegenkomen:

Spotlight

Bovenin je scherm zie je een balk staan, dit is de zogeheten ‘Spotlight’. Hier zie je andere leden voorbij komen, die vandaag meerdere malen zijn bekeken. Dit zijn betalende leden, die actief zijn op de website. Op deze manier weet je zeker dat de kans op een reactie groot is, wanneer je één van deze leden aanschrijft.

Jij zal hier dus voor anderen ook automatisch verschijnen op het moment dat je een paar dagen actief bent, hierdoor worden jouw kansen ook aanzienlijk vergroot. Een plek in de spotlight staat namelijk garant voor meer berichten!

Prikbord daten

Datingbord is dus niet je typische datingsite, waar je berichten kan versturen en wat profielen kan bekijken. Met de prikbord oproepjes gaat de datingsite een stuk verder. Lange profielteksten en lange berichten werken in het begin sowieso slecht. Des te beter dus dat je het op een beknopte manier kan invullen.

Zorg er vooral voor dat je je prikbord oproep up to date houdt. Als je hem elke dag even aanpast, dan zal je (bijna) elke dag een bericht ontvangen op jouw oproepje. Dit om de simpele reden dat nieuwe oproepjes, of aangepaste oproepjes, weer bovenaan ‘Alle oproepjes’ verschijnen. Krijg je even geen reacties meer, update dan als eerste je prikbord oproepje.

Alle leden die mogelijk naar jou op zoek zijn krijgen je oproepje op deze manier te zien. Ze zien ongeveer de eerste 2-3 zinnen van je oproepje, zorg dat die uitdagend genoeg zijn! Door niet met een standaard opening te beginnen, trek je de aandacht en zorg je dat het oproepje uitdagend genoeg is om door te klikken.

Zorg ervoor dat je totale oproepje maximaal 5-6 zinnen is.

Kosten en betalingsmogelijkheden

De meeste functies kan je dus gratis en onbeperkt gebruiken, mocht je toch voor het volledige gebruik willen gaan, dan zal je moeten overgaan tot het aanschaffen van credits. Gelukkig bieden ze in het betaalproces dezelfde veiligheid als op de rest van de dating site, maar wat kost het nu precies, en hoe werkt het precies?

Je koopt een x-aantal credits waar je de volledige functies mee kan gebruiken, één credit staat bijvoorbeeld gelijk aan één bericht, of één flirt. Hierdoor heb je wel de garantie dat er geen kleine letters of verborgen voorwaarden zijn die de site toestaan van je rekening af te schrijven. Jij bepaalt wat je uitgeeft en hoeveel credits je koopt, en dus ook wanneer je er geen gebruik meer van wilt maken. Je zit nooit vast aan een lidmaatschap of abonnement.

Wat kosten de credits?

De verschillende pakketten zien er zo uit:

 • 10 credits €10,- €1,- per credit
 • 25 credits €22,50 €0,90 per credit
 • 50 credits €42,50 €0,85 per credit
 • 100 credits €80,- €0,80 per credit
 • 275 credits €200,- €0,72 per credit

Des te meer je aanschaft, des te meer je er voor terugkrijgt. Ondanks dat 10 of 25 berichten al als veel klinkt, is het zeker aan te raden om goed na te denken over welk pakket je kiest. Wanneer een gesprek op gang is, en je wilt iemand een beetje leren kennen voor je bij diegene in bed kruipt, ben je toch al snel tientallen berichten verder. Daarnaast ben je dan zelf goedkoper uit, per credit, uiteraard!

Veiligheid Datingbord

Veilig daten kan heel goed, dat blijkt maar weer. Er zijn geen veiligheidsincidenten bekend uit het verleden. De beheerders zien middels handmatige controle toe op de nieuwe profielen, en de profielen die worden aangepast. Mocht je je twijfels bij een bepaald persoon hebben, dan kan je gebruik maken van de ‘Rapporteer’ functie. Hiermee kan je iemand aangeven bij de helpdesk, zij zullen vervolgens uitzoeken of ze deze persoon moeten verwijderen van de dating site.

De verbinding verloopt via een beveiligde verbinding, ondanks dat dit vandaag de dag min of meer de standaard is geworden. Het blijft zeker interessant om hier naar te kijken, aangezien er door de opkomst van de datingsites, nog steeds datingsites zijn die geen beveiligde verbinding hebben. Mét beveiligde (SSL) verbinding is al het verkeer tussen jou en de dating site beveiligd. Zonder een beveiligde verbinding kan bijna iedereen er met je gegevens vandoor gaan.

Veiligheid is erg belangrijk merken we wel, net als de service. Voor vragen, klachten, tips of adviezen, kan je telefonisch, of per mail, terecht bij de klantenservice. Dit is een service die, zeker voor een sexdating site, niet heel gebruikelijk is. Doe hier dan dus ook zeker je voordeel mee!

Ervaring Datingbord.nl

Het eindoordeel over Datingbord is positief. Het is een goede datingsite, waar ze inspelen op vernieuwing en niet de gebruikelijke sleur, die we kennen van andere datingsites. Door de unieke prikbord methode worden de kansen op contact vergroot. Niet alleen dat, het zoeken wordt op deze manier ook nog eens vele malen makkelijker gemaakt.

De spotlight functie zorgt ervoor dat, wanneer je een actieve gebruiker bent, je ook een hoop meer berichten zal ontvangen, ten opzichte van minder actieve gebruikers. Door deze functies zijn je kansen beter te spreiden, en heb je zelfs kans op veel meer dates in een korte tijd.

Datingbord.nl

Datingbord.nl
90.5

Algemene beoordeling

9/10

  Prijs/Kwaliteit

  9/10

   Profielkeuze

   9/10

    Klantenservice

    9/10

     Voordelen

     • Gratis inschrijven
     • Unieke manier van daten
     • Telefonische helpdesk