Het Perfecte Dating Profiel

3 augustus 2018 | 0 reacties

Het Perfecte Dating Profiel

Je bent het spuugzat om altijd maar alles alleen te doen, het derde wiel aan de wagen te zijn van al die stelletjes en weer een avond alleen op de bank te zitten, wéér alleen te eten, alleen in je koude bed te kruipen. Omdat de mensen om je heen gesetteld zijn en niet zo nodig meer op pad hoeven in het weekend, kom jij ook nergens meer. Op die manier gaat het dus nooit wat worden, want je zit elke avond alleen op de bank en komt niet echt meer op plaatsen waar je nieuwe, leuke mensen ontmoet. Maar hoe kom je nu tot het perfecte dating profiel?

Tijd voor actie!! Je gaat je inschrijven op een datingsite! Ontzettend goed idee! Vol goede moed registreer je je en… ja en dan? Dan mag je je online dating profiel gaan invullen en foto’s gaan plaatsen. Maar hoe maak je een goed online dating profiel? Want het is natuurlijk wel de bedoeling dat je reacties krijgt! En dan ook graag reacties van mensen die voor jou ook interessant zijn.

Ook ben je op zoek naar iemand die met jou matcht, dus is het handig veel aandacht besteden aan je online dating profiel, en ik ga je daarbij helpen in de tekst hieronder. Zodat jij een te gek online dating profiel maakt en de reacties van mensen die met jou matchen binnen komen stromen!

Zorg voor goede foto’s

Mensen kijken op een dating profiel het eerst naar de foto(‘s), dus een goede profielfoto is onmisbaar! De meeste mensen besteden veel aandacht aan de tekst op hun online dating profiel. Maar omdat het met foto’s altijd lastig is, halen ze voor het gemak even gauw een kiekje van Facebook van een vakantie, of iets dergelijks, van een paar jaar geleden. Zonde, want dit is de eerste indruk die jij mensen van jezelf  geeft op jouw dating profiel. Als je geen mooie, pakkende, opvallende profielfoto hebt, word je meteen weg geklikt, gaan mensen naar het volgende profiel en dat wil je niet!

Beknopte tips voor een goed dating profiel:

 • Maak een profielfoto die de aandacht trekt! Als je meerdere foto’s plaatst, hou er rekening mee dat de eerste die te zien is, het belangrijkste is. Dat is de foto die mensen bij je dating profiel zien.
 • Maak een sexy, maar elegante foto van jezelf of laat de foto door een ander maken.
 • Neem een camera van goede kwaliteit, zodat je er scherp opstaat, het mooist is met een beetje wazige achtergrond.
 • Kijk in de camera en lach of flirt, zorg dat je niet chagrijnig of arrogant kijkt en maak zeker geen selfie met een duck face!
 • Zorg voor iets roods in de foto, in je kleding, sieraden of in je make up (tip: lippenstift).
 • Rood trekt de aandacht en doet je er aantrekkelijker uitzien, waardoor de interesse sneller gewekt is.
 • Gebruik geen flits voor je foto, een flits zorgt ervoor dat je er veel ouder uitziet.
 • Let op je achtergrond. Je kunt een foto in je keuken nemen, maar wat staat er dan allemaal op, je keuken dus..
 • Het maakt de foto meteen interessanter als deze op een mooie plek is gemaakt, het strand bij zonsondergang, het bos, op vakantie, op een bergtop met sneeuw.

Wie ben jij?

Omschrijf jezelf, Hoe is jouw persoonlijkheid? Schrijf een aantal positieve kanten van jezelf op en, omdat we ze allemaal hebben, ook een paar puntjes, die je niet zo leuk vind aan jezelf.

Bijvoorbeeld:

 • Ik ben meestal optimistisch, ook heel sociaal, ik kan goed luisteren, ik ben eerlijk, bijna altijd vrolijk, ik heb doorzettingsvermogen.
 • Ik ben best een beetje eigenwijs, heb een ontzettend ochtendhumeur en kan me af en toe best onzeker voelen.
 • Ook kun je vertellen over je hobby’s, bezigheden, werk, interesses.
 • Stel dat jij 4 honden hebt en daar dol op bent, zal iemand die niet van honden houdt niet zo snel op je reageren.

Waar ben je naar op zoek?

Wees duidelijk in je online dating profiel over waar je naar op zoek bent. Als je duidelijk bent in waar je naar op zoek bent, zal je misschien iets minder reacties krijgen, maar je trekt wel de mensen aan die je wilt aantrekken, ze weten namelijk waar jij naar op zoek bent. Geef dus aan of je op zoek bent naar bijvoorbeeld een vriendschap, een relatie, iemand om mee te sporten of iemand voor alleen seks. Wat trekt jou aan qua innerlijk, bijvoorbeeld  extrovert, introvert, prater, goed kunnen luisteren, lief, adrem etc. En qua uiterlijk.. Hou je bijvoorbeeld van gespierd, of juist niet, borsthaar, of juist niet, dik, dun, lang, klein, kaal, grote bos haar.

Dit zorgt voor duidelijkheid en minder teleurstellingen, zodat je effectiever online kunt daten.

Maak mensen nieuwsgierig!

De datingsite staat vol met dating profielen, dus je moet jezelf onderscheiden van de anderen en jezelf bijzonder maken, wek de nieuwsgierigheid van de lezer, gebruik humor.

Het is de bedoeling dat mensen denken “wow, wie is dit?” in plaats van “ja, deze is wel okay”. En stel vragen, als iemand op je wil reageren en jij hebt gevraagd of hij/zij  ook zo van die ene soort koekjes houdt, of hij/zij ook houdt van lange strandwandelingen, is het voor iemand die wil reageren makkelijker om een antwoord te bedenken, want zo maak je een opening voor een reactie.

Kies de juiste dating sites

Er zijn heel veel verschillende datingsites, welke je kiest, is afhankelijk van wat je zoekt. Je hebt bijvoorbeeld datingsites voor mannen die mannen zoeken, vrouwen die vrouwen zoeken, voor hoger opgeleiden, voor alleen seks, voor vreemd gaan, mannen die vrouwen zoeken en vrouwen die mannen zoeken etc. etc. Meld je aan voor een dating site die voor jou zoekt wat jij wilt vinden, anders kunnen er hele rare misverstanden ontstaan!

Lees hier ook eens de verschillen tussen Gratis en Betaalde Datingsites!

Zorg dat je geen spelfouten in je tekst hebt staan

Nogmaals, je eerste indruk kun je niet meer overdoen, dus zorg dat je geen spelfouten in je teksten hebt staan, dit staat heel slordig, onverzorgd en daarmee laat je zeker geen goede indruk achter.

Heb je moeite met de Nederlandse taal, gebruik spellingscontrole of laat je teksten door iemand nalezen en checken.

Zo.. en nu aan de gang! Twijfel niet meer en ga ervoor. Schrijf je in en maak een perfect online dating profiel! Je kunt het! Blijf jezelf in je dating profiel, anders val je later tijdens een date door de mand. Veel plezier op de dating site, focus je niet alleen op het einddoel, maar geniet ook van de reis erheen!

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.