Over Parship

Laatste update : 14 april 2022 door

Ben jij op zoek naar een serieuze relatie? Lees dan vooral verder. Parship is namelijk de online plek om jouw nieuwe serieuze relatie te vinden. De mannen en vrouwen op deze datingsite zijn hier allemaal naar op zoek. Ook als je op vakantie of zakenreis gaat, kun je gebruik maken van Parship. Het is namelijk de grootste datingwebsite van Europa en heeft naast het daten voor hetero’s ook een speciale GayParship voor homo’s en lesbiennes. Het internetplatform bestaat al sinds 2003 en is daarmee ook de ‘oudste’ datingsite in Nederland. De leden van Parship zijn voornamelijk hoogopgeleid, maar er zijn steeds meer mannen en vrouwen met misschien een lager opleidingsniveau, maar wel een hogere intelligentie, die hun weg naar Parship vinden.

Feitjes over Parship

 • Er worden meer dan 100.000 berichten per maand verstuurd via Parship. Dit omvat onder meer ijsbrekers, digitale glimlachen en berichtjes.
 • Het aantal mannelijke en vrouwelijke leden is in balans met 52% vrouwen en 48% mannen. Omdat iedereen hier op zoek is naar een serieuze relatie melden meer vrouwen zich aan.
 • Dankzij een uniek matchingprincipe vindt maar liefst 38% van de leden een nieuwe relatie.
 • Het overgrote deel van de leden, 76% is tussen de 30 en 55 jaar.
 • In bezit van het Keurmerk Veilig Daten en het Thuiswinkel Waarborg certificaat.

Het Parship-Principe

Parship is vooral zo succesvol dankzij het Parship-Principe. Dit zijn vijf stappen die er voor zorgen dat jij de perfecte match vindt.

 1. De persoonlijkheidstest: Dit is een vragenlijst die is gericht op het ontdekken van jouw 32 eigenschappen die van belang zijn voor een stabiele relatie. Jouw dagelijkse gewoontes en behoeftes worden daar in betrokken. Op die manier is er een goed en duidelijk beeld van jou. De vraagstelling is zo geformuleerd dat er rekening wordt gehouden met sociaal wenselijke antwoorden.
 2. Vervolgens kun je op je profiel de resultaten van die test bekijken en zo meer inzicht krijgen in jezelf als persoon, maar ook in hoe jij bent in een relatie en welke eigenschappen een eventuele partner zou moeten bezitten om zo een goede relatie te krijgen.
 3. Het principe houdt ook rekening met jouw eigenschappen die in een eerdere relatie voor problemen hebben gezorgd en houdt tegelijkertijd rekening met jouw gewoontes. Jouw persoonlijke valkuilen binnen een relatie worden op die manier geneutraliseerd.
 4. Profielen worden daarna met elkaar vergeleken en er wordt dan ook gekeken naar de juiste balans in beider eigenschappen en gewoontes, waar bij naar sommige punten heel strikt wordt gekeken en bij andere punten juist meer speling wordt gehouden. Je wilt ook niet dat het allemaal eentonig wordt en dat je niks meer aan elkaar hebt toe te voegen.
 5. Je kunt vervolgens ook noch extra gegevens toevoegen, denk dan bijvoorbeeld aan woonplaats, leeftijd of lengte van een gewenste partner en dan krijg je vervolgens partnervoorstellen van profielen met wie jij hoge matchingpunten hebt. Hoe meer punten jullie hebben, hoe beter jullie bij elkaar passen.

Het Parship-Principe heeft zichzelf al meer dan bewezen en het is een goed onderbouwde manier om de perfecte matches te vinden voor een goede en stabiele relatie. Maak hier dus zeker gebruik van.

Het Parship-Magazine en andere extra’s

Parship heeft ook een magazine en een blog. Hier vindt je onder meer onderzoeken over dating, artikelen met tips en andere informatie, succesverhalen, tips voor leuke date-ideetjes bij jou in de regio en events en workshops waar jij andere leden kunt ontmoeten op een veilige en leuke manier.

Er is ook een blog waar voornamelijk tips in te vinden zijn. Parship doet er alles aan om je te helpen bij een serieuze relatie en om dat op een leuke, veilige manier te doen. Deze datingsite werkt ook geregeld samen met bekende media zoals bijvoorbeeld De Volkskrant om onderzoeken te doen.

Parship heeft ook een app voor iPhone en Android. Je kunt de app gratis downloaden en dan op een snelle en makkelijke manier nieuwe berichten lezen, door nieuwe partnervoorstellen bladeren, kijken wie je profiel bezocht, nieuwe foto’s uploaden en Premium leden kunnen berichten lezen en er op reageren.

Discreet, veilig, betrouwbaar en transparant

Parship doet er alles aan om een veilig en betrouwbaar dating platform neer te zetten. Er is een beveiligde verbinding en wanneer je er voor kiest om gebruik te maken van betaalde functies, dan geschiedt de betaling op een bekende en betrouwbare manier. Je gegevens worden nooit met andere leden gedeeld en jij kunt zelf bepalen aan wie jij jouw foto’s laat zien dankzij ‘fotovrijgave’. Alle profielen worden handmatig gecontroleerd door de klantenservice voor ze online komen te staan.

Ook het Thuiswinkel Waarborg biedt garantie over de betrouwbaarheid van Parship. Er is een strenge juridische en financiële check voor dit certificaat wordt toegekend en wanneer er een geschil is kun je niet alleen gebruik maken van de klantenservice van Parship, maar het ook voorleggen aan een onafhankelijke geschillencommissie.

Is Parship de datingsite voor jou?

Er is maar een manier om daar achter te komen. En dat is door het uit te proberen. Het grootste deel van Parship kun je gratis gebruiken en uitproberen. Je hoeft dus niet meteen een abonnement te nemen om er achter te komen of dat jij denkt dat Parship voor jou kan werken. Maak een profiel aan, bekijk de profielen van de andere leden en ontdek zo of er mogelijke partners voor jou tussen zitten. Je kunt ook al gratis een glimlach of een ijsbreker sturen en kijken of de interesse wederzijds is. Wanneer je alles hebt uitgeprobeerd, is de keuze snel gemaakt om wel of niet een abonnement te nemen.

Ben jij hoogopgeleid, of heb jij een hogere intelligentie, en ben jij op zoek naar een serieuze relatie met iemand die net als jij ambitie heeft, samen aan een toekomst wilt werken en open staat voor vastigheid, dan moet je je zeker aanmelden op Parship. Liefde vinden is tegenwoordig al moeilijk genoeg. Alles lijkt te bestaan uit snacken, maar dit zou voor de liefde zeker niet zo mogen zijn. Deze datingwebsite gaat dieper in op wat een serieuze relatie zou omvatten en je gaat hier dus niet zomaar op een date, maar je ontmoet iemand die perfect bij jou past en met wie jij serieus aan een toekomst kunt werken en met wie jij lief en leed kunt delen. Een partner, jouw soulmate. Je zou wel gek zijn om niet eens een kijkje te gaan nemen en gratis uit te proberen of jij op Parship die persoon kunt vinden.

Name of Reviewed Item: Parship Rating Value: 4.5 Image: https://datingsite.nl/wp-content/uploads/2018/07/parshipppp.png Review Author:Review Date:

Voordelen

 • Uniek persoonlijkheidsrapport
 • 1 op de 3 vindt hier een partner
 • Incl. Parship datingapp

Nadelen

 • Niet alle profiel foto's zichtbaar
 • Relatief duur

Parship TV Commercial

Parship kosten

Aanmelden op Parship is gratis en met een gratis lidmaatschap kun je profielen bekijken, direct berichten ontvangen en beantwoorden, ijsbrekers en glimlachen versturen, een korte evaluatie van je persoonlijkheid en foto's toevoegen. Met een Premium lidmaatschap kun je gebruik maken van alle functies van Parship. Zo kun je onbeperkt berichten uitwisselen, vrijgegeven foto's bekijken, de lokale zoekfunctie gebruiken, bezoekers van je profiel bekijken, heb je contactgarantie, krijg je een uitgebreid persoonlijkheidsrapport en kun je de profielcheck gebruiken.

Parship werkt met abonnementen en de prijs per maand is afhankelijk van de duur van je lidmaatschap. Duur van 24 maanden = 24,90 euro per maand, Duur van 12 maanden = 39,90 euro per maand, Duur van 6 maanden = 44,90 euro per maand. Je kunt ook in termijnen betalen, maar dan zijn er wel extra kosten. Afhankelijk van de gekozen termijn betaal je tussen de 2,50 euro en 7 euro per maand extra.

Wil je geen premium lidmaatschap, maar wel gebruik maken van extra diensten, dan is dat mogelijk. Voor de analyse van je partnerschaps-persoonlijkheid in pdf-formaat betaal je dan 129 euro en voor de profielcheck is dat 49 euro. Je dient hiervoor contact op te nemen met de klantenservice daar dit een unieke en op maat gemaakte dienst is.

Dit zijn de abonnementskosten:

6 maanden lidmaatschap
€44,90 p/m
12 maanden lidmaatschap
€39,90 p/m
24 maanden lidmaatschap
€24,90 p/m

Hoe kan ik het lidmaatschap van Parship verwijderen

Hoe kan ik het lidmaatschap van PARSHIP opzeggen?

Het is belangrijk om te weten dat onderscheid wordt gemaakt tussen het premium lidmaatschap en niet betalende leden. Daarvoor is het mogelijk om het lidmaatschap op de volgende manier stop te zetten:

GRATIS lidmaatschap opzeggen
 • Stap 1 – Log in en ga naar Mijn Parship (rechts boven in uw scherm)
 • Stap 2 – Ga naar Gegevens en Instellingen (drop down menu, 3de optie)
 • Stap 3 – Ga naar Profielstatus. Klik dan op de link om je profiel te verwijderen.
 • Stap 4 – Vervolgens vul je je persoonlijke wachtwoord in om te bevestigen dat je je profiel verwijderd.
PREMIUM Lidmaatschap opzetten

Vul het contact formulier in op de website Stuur vervolgens een email naar: beeindiging@parship.nl Optioneel een fax te sturen naar: +49 (0) 404 600 261 64 Brief te sturen naar: PARSHIP GmbH – Klantenservice Nederland Speersort 10 D-20095 Hamburg

Let op: Er komen belangrijke gegevens bij kijken voor het beëindigen van een lidmaatschap: volledige naam, adres, woonplaats, leeftijd, e-mail adres. Bij PARSHIP ontvang je altijd een bevestiging van de opzegging. Als je deze niet hebt ontvangen raden wij jou aan om contact op te nemen met de klantenservice.

Klantenbeoordelingen Parship

Plaats een beoordeling bij Parship

parship
Service
7.78
Prijs
7.78
Leden
7.56
Functionaliteiten
7.78
Expert:
9.7/10

Deel jouw ervaring over Parship

Win een cadeaubon t.w.v. €100,-

Geslacht:
5
5
5
5
Vrouw

Sandra van Dijk

06 October 2019
Totaal:
Bij stilzwijgende verlenging rekent Parship €80,= per maand. Dat is veel want het abonnement dat ik had was voor een half jaar en omgerekend €23,- per maand. Ik moest €160,- betalen aan Parhip, want ik wist niet dat ik het opzeggen niet goed geregeld had en merkte dit pas toen ik zag dat er via automatisch incasso €80,- van mijn rekening was afgeschreven. Vervolgens hanteert Parship een opzegtermijn van 4 weken, dus het werd een totaal van €160,-. Ik had ong 1,5 maand voor het abonnement afliep mijn profiel off line gezet en sindsdien niet meer op de site gekeken. Ik dacht dat alles goed geregeld was. Waarom stuurt Parship geen mailtje aan mensen om ze eraan te herinneren dat ze op tijd moeten opzeggen? Door de prijs zo omhoog te gooien, 400% hoger tarief, weten ze zelf ook dat niemand stilzwijgende verlenging wil. Parship stuurt over van alles continu mailtjes. \\\"Gefeliciteerd, we hebben de door u toegevoegde foto geaccepteerd\\\". Waarom niet met een herinneringsmailtje voorkomen dat je leden onnodig voor hoge kosten komen te staan? Ik ben het hier niet mee eens. Ik vind dat de voorwaarden veranderd moeten worden en ik wil mijn geld terug. Ik schrijf het hier, want de klantenservice is niet zo vlot met reageren.
Man

Sebastiaan

25 July 2018
Totaal:
Ik ontmoet veel leuke vrouwen via Lexa. Sinds kort gebruik ik ook hun app op mijn smartphone. Nu kan ik lekker op de bank opzoek gaan naar leuke vrouwen!
Man

Vera

04 August 2018
Totaal:
Ik ben al een x aantal jaar te vinden op de datingsite van Parship. Ik heb inmiddels een paar contacten/vrienden die ik nog wekelijks spreek. Sinds kort heb ik mijn nieuwe vlam via deze site gevonden. Volgende week is onze vierde afspraak. Parship krijgt dus een dikke voldoende van mij! Groetjes Vera
Man

PaulB

04 August 2018
Totaal:
Hallo, Parship is naar mijn mening veel te duur. Tegenwoordig heb je ook gratis datingsites, waarom kan een grote jongen als dit niet zijn prijzen verlagen? Voor de rest is het een prima ontmoetingsplek voor het vinden van leuke singles.
Man

Siem

04 August 2018
Totaal:
De vrouw van mijn leven gevonden op Parship. Het ging allemaal zeer vlot, had nooit verwacht dat ik zo snel in contact zou komen met een leuke lieve vrouw. Bedankt Parship
Man

Marcel

17 August 2018
Totaal:
Goedemiddag, Ik ben erg tevreden met Parship. Dit is wel echt een site waarbij meerdere mensen gebruik van zouden moeten maken als ze opzoek zijn naar een relatie. Biedt echt veel mogelijkheden en heb hier sinds 2 maanden een nieuwe vriendin gevonden. Zeer tevreden. Marcel
Man

Wendy

17 August 2018
Totaal:
AANRADER! ben zo geweldig geholpen door deze site.. alles klopte om het zo makkelijk mogelijk te maken om een match te vinden. Sinds vorige week mijn nieuwe vriend ontmoet en zijn erg gelukkig met elkaar. Dit alles dankzij Parship! Wendy
Man

Nadine

17 August 2018
Totaal:
Hallo allemaal, Ik ben sinds vorige maand gebruik gaan maken van parship. Dit is echt een leuke datingsite waarbij ik sinds eergisteren mijn nieuwe vriend heb leren kennen. Dankzij parship ben ik erg gelukkig en ben ik niet meer eenzaam! Mensen die zich alleen voelen en willen wat nieuws op het gebied van de liefde, parship is echt een aanrader. Bedankt!
Man

Jimba

02 October 2018
Totaal:
Ik vind Parship echt een goede site. Ik hoop hier alleen nog mn liefde hier te leren kennen.
Parship scoort een : 9.7
Klantenbeoordeling: