Over Lexa

Laatste update : 19 oktober 2022 door

Singles ontmoeten elkaar op Lexa. Deze datingsite zit vol met vrijgezelle mannen en vrouwen die vooral op zoek zijn naar een serieuze relatie, al vind je er ook best wel wat mensen die het leuk vinden om te daten, maar zich niet per se serieus willen binden. Zij zijn op zoek zijn naar een lat-relatie of meer nieuwe vriendschappen. Iedereen van 18 jaar en ouder is welkom om Lexa.

Er is geen specifieke doelgroep. Dat maakt de kans nog groter dat jij iemand tegen komt die ook echt bij je past. Lexa heeft een enorm aanbod en is meer dan oppervlakkig online daten. Het moederbedrijf van Lexa is Meetic en dit bestaat al sinds 2002 en opereert internationaal. Er is dus heel erg veel ervaring op het gebied van daten en dat verklaart ook waarom Lexa zo succesvol en populair is.

Feitjes over Lexa

 • Wereldwijd meer dan 1,1 miljoen leden.
 • Het grootste deel van de leden is tussen de 25 en 35 jaar oud.
 • 25% van de leden is tussen de 35 en 49 jaar oud.
 • Veel leden van 50 plus.
 • Keurmerk Veilig Daten en Thuiswinkel Waarborg certificaat.

De extra’s die Lexa succesvol maken

Lexa heeft een hele uitgebreide zoekfunctie.  Zo kun je niet alleen op de standaard zaken als leeftijd en locatie zoeken, maar ook op uiterlijk, waarden, afkomst, werk, privé leven en hobby’s. Lexa raadt wel aan om niet te veel zoekcriteria in een keer te gebruiken, maar je kunt ze even goed allemaal af gaan en zo de best mogelijke matches vinden.

Je kunt de ‘shuffle’ gebruiken. Met deze functie krijg je random profielen te zien en kun je op ‘ja’ of ‘nee’ klikken om aan te geven of je de foto leuk vindt of niet. Wanneer je op ‘ja’ klikt dan wordt deze persoon toegevoegd aan je favorieten. De persoon krijgt te zien dat je zijn of haar profiel bezocht hebt.

Met de ‘boost’ functie kun je jouw profiel in de schijnwerpers zetten. Je staat dan gedurende de tijd van je boost boven aan in de profielenlijst van populaire leden gezet. Hoe lang je in de ‘boost’ staat, hangt af van het aantal meldingen die je ontvangt door je boost.

De contactfilter zorgt er voor dat jij meer controle hebt over wie contact met jou kan opnemen. Je kunt dat instellen voor mensen die niet op zoek zijn naar een serieuze relatie, voor leden van wie de leeftijd niet voldoet aan jouw criteria, voor leden die in het buitenland wonen, voor leden die geen foto op hun profiel hebben geplaatst.

Je kunt jouw profiel verbergen voor bepaalde leden door deze leden op de ‘blacklist’ te zetten. Zij kunnen dan geen contact meer met jou opnemen. Wanneer jij iemand een bericht wilt sturen die jou op de ‘blacklist’ heeft gezet dan krijg je daar een melding van.

‘Around me’ werkt iets anders voor de iPhone dan voor de Android. Bij de iPhone krijg je de leden binnen een straal van 50 km te zien die de laatste 24 uur hun locatie hebben geactiveerd. Je kunt de leeftijd van de getoonde profielen wijzigen via een icoontje. Bij Android krijg je ook de leden binnen een straal van 50 km te zien die de laatste 24 uur de locatie activatie heeft gebruikt, maar dien je de leeftijd aan te passen via de filter functie.

De ‘Incognito’ functie geeft jou 24 uur onzichtbaarheid. Je kunt dan andere profielen bekijken zonder dat de leden weten dat jij hun profiel hebt bekeken. Ze krijgen geen melding en je komt niet in hun lijst met ontvangen bezoeken te staan. Je kunt wel nog contact opnemen of belangstelling tonen voor deze profielen, dus je hoeft dan niet te wachten tot je 24 uur incognito voorbij zijn.

Je kunt op twee manieren flirten met andere leden. Zo kun je in je zoekresultaten op de knipoog smiley klikken bij de miniprofielen. En wanneer je een profiel bezoekt, staat er naast de foto ‘flirts’ waar je op kunt klikken en dan een flirt kunt versturen.

Je kunt leden toevoegen aan je favorieten door hun profiel te ‘liken’. Wanneer jullie elkaars profiel liken, dan is er een match en die kun je direct bekijken in je inbox. Je de like activeren door het profiel naar rechts te swipen of door op het sterretje op het profiel aan te klikken.

Lexa organiseert ‘events’. Denk dan aan borrels, workshops, etentjes en meer leuke uitjes waar jij aan deel kunt nemen. Dit is een veilige manier om meerdere singles van Lexa in een keer te ontmoeten en beter te leren kennen. Leden worden uitgenodigd aan de hand van hun leeftijd, geslacht en woonplaats.

Lara chatbot – jouw persoonlijke dating coach

Eind 2017 introduceerde Lexa als eerste een virtuele datingcoach. Lara de chatbot helpt jou, dankzij artificial intelligence, met online dating. Lara gaat een echt gesprek met jou aan waarbij de datingcoach jou kan helpen met het invullen van je profiel en doet ze date suggesties.

LexaMore

Met LexaMore, dit is een aparte datingsite, maar wel onderdeel van Lexa, krijg je nog meer hulp bij het vinden van jouw ideale partner door middel van een persoonlijkheidstest. De resultaten worden dan gebruikt om een partner te vinden die bij jou past. Het is dus meer een matchmaking datingsite waar je op Lexa vooral zelf op zoek gaat naar de matches.

Veilig en betrouwbaar op zoek naar een date

Alle profielen worden gecontroleerd door moderators, maar daar mee is het niet honderd procent zeker dat een profiel toch niet nep is. Er is dan ook een optie voor jou om verdachte profielen te melden zodat Lexa deze kan controleren. Er is boven aan ieder profiel een cirkel met drie bolletjes waar je op kunt klikken om een moderator te waarschuwen.

Wanneer een profiel niet voldoet aan de algemene voorwaarden en gedragsvoorwaarden van Lexa dan kan het gesloten worden. Wanneer iemand jou bijvoorbeeld lastig valt, kun je hier dus melding van maken en dan wordt er meteen actie ondernomen.

Je kunt persoonlijke gegevens versturen via Lexa, maar dit kun je niet meteen in het begin doen. Dit is om spam te voorkomen. Op die manier kan het niet misbruikt worden en dien jij ook even de tijd te nemen voor je besluit zomaar je persoonlijke gegevens aan iemand te geven.

Lexa heeft het Keurmerk Veilig Daten, het Thuiswinkel Waarborg certificaat en het Ecommerce Europe trustmark.

Is Lexa de datingsite voor jou?

Lexa is een hele algemene dating website met een heleboel verschillende soorten mensen. Iedereen van 18 jaar en ouder is welkom en Lexa richt zich niet op een specifieke doelgroep. Je past er dus altijd tussen en er is een groter aanbod. De kans is dus groot dat jij hier andere leden ontmoet met wie jij overeenkomsten hebt. Je kunt je gratis aanmelden en eens rondkijken of de andere leden jou bevallen en of je denkt dat je hier jouw nieuwe liefde zult vinden.

Name of Reviewed Item: Lexa Rating Value: 4.5 Image: https://datingsite.nl/wp-content/uploads/2018/07/Lexa-datingsite.png Review Author:Review Date:

Voordelen

 • Duidelijk wie actieve leden zijn
 • Serieuze dating profielen
 • Overzichtelijke website

Nadelen

 • Weinig tot geen gratis functies!

Lexa TV Commercial

Lexa kosten

Lexa werkt met abonnementen. Er zijn 4 verschillende pakketten en deze zijn allemaal verkrijgbaar van 1 maand, 3 maanden en 6 maanden. De abonnementen worden automatisch verlengd met 1 maand, dus dit is wel iets om op te letten. Je kunt het makkelijk uitzetten vanaf 24 uur na je aanschaf tot 48 uur voor het eindigen van het abonnement. Met alle abonnementen kun je berichten lezen en versturen, ontvangen bezoeken en flirts bekijken, heb je ongelimiteerde zoekopdrachten en kun je onbeperkt profielen bekijken.

Basic: 
 • Per dag 10 nieuwe gesprekken beginnen.
 • 1 maand - 24,99 euro
 • 3 maanden - 50,97 euro
 • 6 maanden - 59,94 euro (mogelijkheid tot betalen in 3 termijnen van 19,98 euro)
Discover: 
 • Per dag 25 nieuwe gesprekken beginnen.
 • Korting op betaalde Lexa events.
 • 1 maand - 27,99 euro
 • 3 maanden - 59,97 euro
 • 6 maanden - 77,94 euro (mogelijkheid tot betalen in 3 termijnen van 25,98 euro)
Unlimited: 
 • Onbeperkt aantal nieuwe gesprekken beginnen.
 • Korting op betaalde lexa events.
 • Surfen zonder reclame.
 • 1 maand - 29,99 euro
 • 3 maanden - 65,97 euro
 • 6 maanden - 89,94 (mogelijkheid tot betalen in 3 termijnen van 29,98 euro)
Unlimited + Control: 
 • Onbeperkt aantal nieuwe gesprekken beginnen.
 • Korting op betaalde Lexa events.
 • Surfen zonder reclame.
 • Bepalen wie jou een bericht kan sturen met de contactfilter.
 • Leesbevestiging vragen van je verzonden berichten.
 • 1 maand - 34,99 euro
 • 3 maanden - 65,97 euro
 • 6 maanden - 119,94 euro (mogelijkheid tot betalen in 3 termijnen van 39,98 euro)
Control optie:
 • Bepalen wie contact met jou kan opnemen.
 • Leesbevestiging van je verzonden berichten vragen.
 • 6,99 euro per maand extra.

Dit zijn de abonnementskosten:

Full member (6 maanden)
€ 9,95 p/m
Full member (3 maanden)
€ 12,95 p/m
Full member (1 maand)
€ 24,95 p/m

Hoe kan ik het lidmaatschap van Lexa verwijderen

Het lidmaatschap van Lexa is uiteraard op te zeggen. Dankzij ons geheel makkelijke overzicht laten wij u zien hoe u dit kunt doen. Hieronder een aantal stappen waardoor u uw profiel bij Lexa kunt verwijderen.

 • Stap 1 – Log in
 • Stap 2 – Door te klikken op Mijn Account ga je naar jouw account gegevens. Hierdoor ben je instaat om jouw account te verwijderen
 • Stap 3 – Vervolgens ga je naar het menu aan de linkerkant Account Opschorten. Hiermee kan je jouw Lexa account op non-actief stellen, door hier op te klikken komt onderstaand menu tevoorschijn.
 • Stap 4 – Daarnaast is mogelijk in dit menu om je account geheel te verwijderen
 • Stap 5 – Vervolgens is het noodzakelijk om je e-mail en wachtwoord in te voeren. Doorloop daarna de 3 stappen en uw account zal verwijderd worden.

Klantenbeoordelingen Lexa

Plaats een beoordeling bij Lexa

Lexa datingsite
Service
7.43
Prijs
6.86
Leden
7.43
Functionaliteiten
8.00
Expert:
7.8/10

Deel jouw ervaring over Lexa

Win een cadeaubon t.w.v. €100,-

Geslacht:
5
5
5
5
Man

JPA van den Hooff

08 September 2020
Totaal:
heel slechte site, opmerkingen verdwijnen en je krijgt onnodige standjes van profielen die je helemaal niet interesseren. als man kun je daarentegen niets, niet eens op reageren. Ik heb teruggestort en probeer in de wir war de juiste procedure te vinden om te stoppen met deze onzin
Man

Devv

02 August 2018
Totaal:
dit is een goede datingsite
Man

Leon

15 August 2018
Totaal:
Het lukt mij maar niet om mijn account bij Lexa te verwijderen. Zelfs na het mailen met hun, verwijderen ze alle behalve mijn foto en emailadres. Hoe los ik dit op?
Man

Ria

28 August 2018
Totaal:
Al meerdere jaren betalend lid. Ik heb mezelf hier ooit ingeschreven puur uit nieuwsgierigheid. Inmiddels al meerdere leuke singles leren kennen. Ik vind Lexa dan ook een van de Betere datingsites van Nederland. Beetje jammer dat het nog steeds niet gratis kan zijn.
Man

Laura

06 September 2018
Totaal:
Lexa heeft mij echt geholpen. Geholpen in het vinden van een date. Zeer veel leden zijn er actief, meer als ik had verwacht eigenlijk. Ben erg tevreden over hoe de site in elkaar zit en hoe ik bij mijn huidige partner terecht ben gekomen. Alhoewel het voor mij wel echt een moeilijke stap was, heb ik hem toch genomen omdat ik een bepaalde leegte had. Die is nu compleet weg! Dankuuuu
Man

Vivian

02 October 2018
Totaal:
Ik heb me ooit eerder op een andere datingsite aangemeld. Die was echt langerna niet zo goed als deze. Hier ontmoet ik tenminste echte personen
Man

Pietermaai

19 October 2018
Totaal:
Dit is echt een slechte datingsite, een site die je geld steelt. Ik weet niet hoeveel maanden ze nog blijven afschrijven, maar ik ben al lang uitgeschreven als het goed is. Help me als je blieft
Lexa scoort een : 7.8
Klantenbeoordeling: