Gratis Datingsite vs. Betaalde datingsite

3 augustus 2018 | 0 reacties

Gratis Datingsite vs. Betaalde datingsite

Betaalde datingsites

Wat zijn de verschillen tussen gratis datingsites en betaalde datingsites? Veel mensen zullen vaak gratis datingsites proberen, maar is dat wel zo verstandig?

Daar gaan we in dit artikel uitgebreid op in!

Online datingsites

Online datingsites heb je in veel verschillende soorten en voor veel verschillende doelgroepen. Je hebt ze voor jongeren, beperkte mensen, ondernemers, gelovige mensen, 50 plussers en ga zo maar door. Voor elke categorie is er wel een datingsite. Zowel gratis als betaalde varianten. Nu zullen er een aantal vragen door je hoofd gaan. Wat is het verschil in functies en welke datingsite is het meest geschikt? Welke datingsites zijn nu echt de beste?

Wat is het verschil eigenlijk tussen een gratis site en een betaalde site?

Gratis datingsites:

Gratis datingsites zijn er duidelijk in overvloed in duidelijke overvloed en je kan het je ook zo gek niet bedenken. Wat kan je doorgaans wel en wat kan je niet met een gratis datingsite?

De functies:

De functies van een gratis dating site zijn vaak best standaard:

 • Kunnen swipen naar links of rechts als je iemand leuk vindt
 • Deels profielen kunnen bekijken die jij gematcht hebt
 • Je eigen profiel volledig in kunnen vullen met circa 6 foto´s (kan meer of minder zijn)
 • Een upgrade betalen om wel profielen en dergelijke op te kunnen zoeken
 • Berichten naar je match sturen
 • Ontvangen berichten kan je vaak niet, of beperkt lezen

Grote kans dat je deze basisfuncties tegenkomt op gratis datingsites, en vrijwel iedere datingsite. Gratis datingsites beperken vaak juist de leuke functies, zodat je daar een upgrade voor aanschaft, of bepaalde functies vrij moet kopen. Dit is vaak omslachtiger dan kiezen voor een betaalde datingsite, waar je weet waar je aan toe bent nadat je een lidmaatschap hebt afgesloten, of een bepaald aantal credits hebt gekocht.

Besef dat je immers na het aanschaffen van een upgrade, of het vrij kopen van een bepaalde functie, alsnog aan het betalen bent voor een datingsite. Goed om bij jezelf te raden te gaan of het dan niet beter is om voor een datingsite te gaan, waar je weet waar je aan toe bent.

De veiligheid van een gratis datingsite

De veiligheid van een gratis datingsite kan niet altijd 100% gegarandeerd worden. Dit omdat er vaak geen beveiligde verbinding wordt gebruikt, waardoor de persoonsgegevens niet goed beschermd kunnen worden. Wegens het ontbreken aan middelen om personeel in te huren, zal er ook minder controle worden uitgevoerd op neppe of verdachte profielen.

Verschillende datingsites worden opgezet door kleine bedrijven, of zelfs door particulieren. Kan je niet zo snel een contact mogelijkheid vinden, zoals een e-mail adres of telefoonnummer van de klantenservice? Dan weet je dat het in ieder geval lastig wordt om iets te melden, mocht er iets mis gaan tijdens je avontuur op de dating site.

Wees dus erg voorzichtig met je gegevens, en aan wie je deze verstrekt, op gratis datingsites. Vaak gaat het er wat betreft omgang iets minder netjes aan toe, vergeleken met een betaalde datingsite. Dit komt omdat er op gratis datingsites vaak niet zo’n goede controle is.

Lees hier meer over Veilig Daten

Waarom zou ik naar een betaalde datingsite toe gaan?

Bij een gratis datingsite houdt 9 van de 10 keer niemand de activiteit in de gaten, zoals nieuwe profielen, of nieuw geplaatste teksten of foto’s. Daarnaast wordt er doorgaans minder snel actie ondernomen, wanneer de website bijvoorbeeld last heeft van een storing.

Een betaalde datingsite mag je daarnaast meer van verwachten, je hebt er toch een betaling voor gedaan! Ze beschikken vaak over een kantoor met genoeg werknemers om de klanten te woord te staan. Zo kan je altijd bij ze terecht voor specifieke vragen of problemen. Dit is vooral handig wanneer je niet heel ervaren bent met daten, of wanneer het een lange tijd geleden is dat je hebt gedatet. Ze houden alles voor je in de gaten, en zoeken nepprofielen op die meteen verwijderd worden. Betaalde sites zullen ook veel investeren in techniek, om te zorgen dat er via hun netwerk geen virus bij jou terecht kan komen. Op een betaalde datingsite hoef je je dus doorgaans minder zorgen te maken. En zeg nu eerlijk, daten is al spannend genoeg toch?

Je hoeft ook niet op een later moment nog eens te beslissen om te upgraden, of iets vrij te kopen. Wanneer je een lidmaatschap aanschaft, of een x-aantal credits, op een betaalde datingsite, dan ben je er ook zeker van dat je alle functies kan gebruiken. Wel zo lekker wanneer je iemand leuk vindt en berichten wilt uitwisselen. Dit is immers niet altijd mogelijk op een gratis datingsite!

Welke betaalde datingsites zijn dan daadwerkelijk goed?

Jongeren:

 • Pepper: Bij uitstek een datingsite voor jongeren. Je kan unieke foto collage’s maken, die precies over jou zeggen wat jij wilt laten zien. Een foto zegt meer dan 1000 woorden!
 • Snapdate: Snapdate is gericht op jongeren, op zoek naar een leuke, spannende date. Helemaal doordat het eenvoudig is hier foto’s uit te wisselen, is deze website vooral populair onder jongeren, maar niet uitsluitend. Dit is één van de bekendste en meest succesvolle datingsites onder jongeren. Je zit hier helemaal goed als je op zoek bent naar een seksdate.
 • Datingbord: Is ook erg populair onder jongeren vandaag de dag, alle profielen worden aan een handmatige controle onderworpen, je hebt geen creditcard nodig en datingbord garandeert sekscontact)
 • Tindl: Tindl is een beetje te vergelijken met verschillende sites, waar daten gebeurt op basis van foto. Net even iets anders, maar hierdoor zeer aantrekkelijk voor de jeugd

Volwassenen:

 • Parship: Al jarenlang een van de betere/serieuzere datingsites van Nederland. Als je op zoek bent naar een serieuze date, doe je er zeker goed aan om hier een profiel aan te maken.
 • Lexa: Ook Lexa heeft de afgelopen jaren in Nederland echt een naam gemaakt. Als je hier een profiel aanmaakt kun je ook gebruiken maken van een virtuele coach.
 • Qupid: Qupid is een unieke datingsite voor een vriendschap, relatie of date. Op deze website zit je nergens aan vast! Om deze reden zeer geliefd bij volwassenen voor serieuze dates.
 • Be2: Ontmoet singles die serieus op zoek zijn.

50 plussers:

 • 50liefde.nl: Een van de meest bezochte 50 plus datingsites. 50liefde richt zich vooral op het gemak van de gebruiker. Hierdoor is de website zeer eenvoudig te gebruiken voor de oudere medemens. Je kan bij 50liefde ook terecht voor relatiecoaching, zelfs via een telefonisch consult.
 • Vijftigplusdating: Een overzichtelijke datingsite voor personen boven de 50.

Gay sites:

 • Gayparship: Wanneer je puur op zoek bent naar vriendschap of een relatie. Bij Gayparship kan je een persoonlijkheidstest krijgen, om zo de juiste man of vrouw (ook voor lesbiennes) te vinden, die bij jouw karakter past. Dit scheelt een hoop zoekwerk, al is het wel even een werkje om de informatie in te vullen die nodig is voor het persoonlijkheidsrapport.
 • Gaybuddy: Gaybuddy is er specifiek voor de mannen die op zoek zijn naar een serieuze relatie, een erotische afspraak en alles daar tussen in. Deze datingsite werkt op basis van credits, zodat je zeker weet dat je nergens aan vast zit. De klantenservice is telefonisch te bereiken.
 • GrindrGay: Dit is momenteel één van de hardst stijgende gay dating sites. Momenteel schrijven zich maandelijks duizenden nieuwe leden zich in op zoek naar een gay date.

Mocht je nog niet weten welke datingsite het beste bij jou past? Maak dan gebruik van onze datingsite vergelijker.

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.