Snel en veilig daten

14 augustus 2018 | 0 reacties

Snel en veilig daten

Veilig daten

In 7 stappen: Gemakkelijk en Veilig online daten

Daten is een erg belangrijk onderdeel van ons leven geworden. Of dat het nu datingsites voor jongeren, hoogopgeleiden, volwassenen of 50plussers is. Het wordt steeds populairder en dit zal alleen maar meer en meer gaan worden.

De manier van daten met het grootste aandeel in het ontstaan van relaties, was in het afgelopen jaar niet voor niets internet daten. Er komen meer relaties uit voort dan uit ontmoetingen bij concerten of in een restaurant of café. Als deze trend zich blijft doorzetten, dan zal internet daten binnen enkele jaren uitgroeien tot verreweg het meest populaire middel om een partner te vinden. Erg belangrijk dus, Veilig Daten!

Vooral naar mate de leeftijd stijgt wordt er meer gebruik gemaakt van online dating sites. Juist omdat het een belangrijk en persoonlijk deel van ons leven bevat is veiligheid des te belangrijker. Ondanks het gemak waarmee je vandaag de dag kan online daten is het dus zeer raadzaam om de veiligheid te waarborgen, zodat je met een gerust hart, veilig kan daten. Niet alleen worden je persoonlijke gegevens beschermd, ook voorkom je veelal in contact te komen met neppe personen, zogenaamde fake profielen, als je kiest voor een veilige datingsite.

Veilige datingsites zullen een groot deel van hun omzet in het blijven verbeteren van de veiligheid op de site. Niets is zo slecht voor de reputatie als negatief in het nieuws komen door neppe profielen of hackers die informatie van de website stelen. Veilige datingsites doen hierdoor niet alleen investeringen in de veiligheidscertificaten, maar hebben personeel in dienst die full-time bezig zijn met de veiligheid van de datingsite en jouw veiligheid. Dit kan onderling ook op een prijsverschil duiden tussen de verschillende datingsites. De goedkoopste hoeft niet de slechtste te zijn, maar zal in veel gevallen ook niet de veiligste zijn.

Gemakkelijk online daten

Het gemak van het online daten is net zo snel meegegroeid als de populariteit van het online daten. Aanmeldpagina’s liggen op de tekentafel, het registratieproces wordt uitvoerig besproken en uitgedacht. Alles om het gemakkelijker te maken om je aan te melden op de online datingsites. Middels een paar drukken op de knop sta je ingeschreven op een datingsite. Verwijderen van het profiel ligt vaak iets gecompliceerder, waardoor veel mensen dit nalaten. Hierdoor blijven veel gegevens online staan. Deze trend is zich positief aan het ontwikkelen, daar het uitschrijven of verbergen van gegevens steeds eenvoudiger gaat op de verschillende dating sites. Belangrijk om er rekening mee te houden dat wanneer je een site niet meer gebruikt, dit niet betekent dat je gegevens niet meer online staan!

Veilig daten

Veilig daten is nog niet zo vanzelfsprekend als u zou denken. Vaak gaan gebruikers de fout in door direct telefoonnummers of e-mail adressen uit te wisselen. In het enthousiasme van een leuk en beginnend gesprek is het ook niet raar dat je snel wilt handelen. Juist het mysterie van het begin zorgt ervoor dat je iemand graag beter wilt leren kennen. Ook zetten gebruikers soms hun persoonlijke informatie open en bloot op het profiel.

Om deze reden hebben wij een artikel gemaakt speciaal voor veilig daten met veelzijdige tips! Neem ze goed door en probeer u zo veel mogelijk hier aan te houden tot u zeker weet dat u met de juiste spreekt.

De tips voor veilig online daten:

Veilig daten begint op de datingsite zelf

Wist je dat 9 van de 10 datingsites niet alleen hun eigen veiligheid waarborgen, maar ook die van u? De grotere datingsites opereren doorgaans vanuit een riant kantoor, waar elke dag veel medewerkers bezig zijn met het verbeteren van de veiligheid. Zowel door processen op de website beter te beveiligen, als door nieuwe aanmeldingen en bestaande profielen te controleren.

Zichzelf respecterende datingsites zijn vandaag de dag ook in het bezit van een SSL (Secure Sockets Layer) certificaat. Dit kan je zien door aan de linkerkant van je adresbalk te kijken, hier zal je in nieuwere browsers ‘veilig’ of ‘onveilig’ zien staan. Je kan het ook zien aan de link van de website, begint deze met http:// dan is er geen veiligheidscertificaat of protocol wat betreft je verbinding met de site. Begint de link echter met https://, dan kan je er zeker van zijn dat er geen kwaadwillende bij de gegevens kan die de website over jou bezit.

Zo zijn dus ook jouw ingevulde persoonsgegevens volledig veilig op de site. Wanneer je vragen hebt over je veiligheid, of je wilt iemand rapporteren waarvan je vermoed dat het een scammer of nep profiel is, wees dan niet terughouden. Het beste is om dit direct te melden bij de betreffende datingsite, zodat er naar gehandeld kan worden.

Wees ondanks de beveiliging voorzichtig met uw persoonsgegevens

Ondanks de goede beveiliging van een site, weet je nooit welke leden er wel en niet te vertrouwen zijn. Vaak zal je dat aan het begin niet direct merken, maar er pas later achter komen. Mensen die heel leuk ogen, nadrukkelijk zeer geïnteresseerd zijn in je en snel overgaan, vaak in het eerste bericht al, tot het geven van hun privé informatie, hebben vaak niet de juiste bedoelingen.

Pas op voor de scammers (nepprofielen)

Vaak zijn dit soort scammers behendiger dan een ervaren internet dater en weten, na een leuke kennismaking, mensen te overtuigen met de gekste verhalen, die uiteraard alleen maar geld kosten. In de meeste gevallen is hier sprake van de bekende Nigeriaanse oplichting. Klik hier voor meer informatie over dit onderwerp.

De ene datingsite is uiteraard de andere niet, het zal opvallen dat de ene datingsite er meer aandacht aan schenkt en nep profielen beter van de website weet te weren, dan andere datingsites. Eerlijk is eerlijk, voor een goed controleproces is mankracht nodig. Veel problemen kunnen middels programmeren worden opgelost, maar het is onmogelijk om geautomatiseerd te voorkomen dat er nep profielen toetreden op de website.

Zodra iemand om geld probeert te vragen, moeten alle alarmbellen gaan rinkelen. Verbreek elk contact en licht de datingsite in, waar je deze persoon tegen bent gekomen. Algemeen bekend is dat de betaalde datingsites doorgaans meer tijd, moeite en geld investeren in het bestrijden van nep profielen.

Verschillen tussen de gratis en betaalde datingsites

Betaalde datingsites doen deze investering niet alleen voor hun en jouw veiligheid, maar ook voor het vertrouwen. Een website waar je voor moet betalen, waar je veiligheid niet op orde is, staat gelijk aan een website die beter kan stoppen.

Er zijn gratis datingsites en apps, zoals Tinder bijvoorbeeld, waar je een upgrade kan aanschaffen. Dit zijn betalingen die niet per definitie ten goede komen aan je veiligheid. Ondanks dat de app en website doorgaans veilig zullen zijn, is er geen hele sterke controle op nep profielen. Het zou ook een gekke verwachting zijn voor een aankoop van een paar euro. Ben je liefhebber van Tinder en wil je je geen zorgen hoeven maken om je veiligheid? Bekijk dan datingtinder.nl eens, geïnspireerd op de app, met de veiligheid van een betrouwbare datingsite, mét handmatige controle van de profielen.

De gratis datingsites of dating apps, waarbij je zo nodig een upgrade kan aanschaffen om meerdere mensen te bereiken en bepaalde exclusieve functies te kunnen gebruiken, bieden een leuke gebruikerservaring, maar laten qua veiligheid vaak (veel) te wensen over. Vaak is er dus geen manuele controle van de profielen en soms niet eens een SSL certificaat. Wees opgepast en pas al deze veiligheidstips toe die je hier leest, voor je zomaar gaat daten via een onbekende datingsite. Willen leden je met hun berichten doorsturen naar een site? Ga hier niet op in! Vaak kom je op frauduleuze sites uit, waar degene die je er heen heeft gelokt een vergoeding voor krijgt.

Gratis datingsites bestaan daarnaast vaak uit veel minder personeel, gezien de inkomsten die een stuk lager liggen. Hierdoor kunnen ze ook minder investeren om de veiligheid elke dag weer te verbeteren. Denk dus niet alleen “Pff, wat duur”, maar denk in de voordelen (en zeker ook nadelen) die een bepaalde site je biedt.

Foto´s met vrienden en/of familie leden

Het is natuurlijk altijd leuk om een aantal spontane foto´s op je profiel te hebben. Des te meer foto’s op je profiel, des te meer aanspraak en reacties je doorgaans krijgt. Let wel op wat voor foto’s je op internet zet, helemaal op je online dating profiel. Vraag ook altijd toestemming aan degene die op de foto staat, of hij/zij het goed vindt als je deze op je profiel gebruikt. Het laatste dat je wilt is dat je benaderd wordt door een vriend of familielid, met het vriendelijke doch dringende verzoek om die ene foto van een datingsite af te halen.

Voor de oudere generatie, vergeet foto’s met kleinkinderen. Hoe lief, leuk en schattig ook. Een bekend hedendaags gezegd luidt: “Wanneer het op internet staat, verdwijnt het nooit weer”. Je hoeft er niet vanuit te gaan dat dat per definitie betekent dat je foto’s misbruikt zullen worden, maar enige voorzichtigheid is zeker geboden. Dit geldt dan ook zeker voor anderen hun privacy, hoe onschuldig het ook mag lijken.

Eindelijk een eerste date!! Maar wat nu?

Gefeliciteerd! De eerste date is altijd het spannendst, maar wat is goed om op te letten? Als het goed is ken je elkaars achtergrond en basis na de gesprekken op de datingsite, en nu is het moment daar voor de eerste afspraak. Belangrijk om te onthouden: Spreek de eerste keer nooit bij iemand thuis af. Hoe goed je iemand ondertussen ook denkt te kennen, je kan er altijd naast zitten met je inschatting van die persoon. Ga liever voor een openbare gelegenheid, zodat er meer mensen om je heen zijn en je er een prettiger gevoel bij hebt.

Voor leuke tips om te doen op je eerste date, klik hier! “Tips eerste date”

Vertel altijd aan een vriend of vriendin waar je bent en maak afspraken

Internet dating kan erg spannend zijn, wat ook erg logisch is, want je spreekt uiteindelijk af met een totaal onbekend persoon voor jou. Het beste wat je dan kan doen, ook als je op een openbare plek afspreekt, is afspreken met iemand in je omgeving om die persoon op de hoogte te houden. Ben je veilig aangekomen, ben je veilig en waar ben je?

Spreek bijvoorbeeld af dat je om een bepaalde tijd een hartje stuurt als het goed gaat en een verdrietige smiley wanneer er nood is, waarna je vriend of vriendin je direct belt om je met een smoes weg te lokken, of naar je toe komt als je niet opneemt. Probeer dat soort dingen af te spreken om jouw eigen veiligheid te waarborgen. Better to be safe than sorry!

Conclusie

Hoe leuk en vooral, hoe gemakkelijk online daten vandaag de dag is, veilig online daten moet voorop staan. Laat de zoektocht naar een leuke partner geen wanhoopstocht worden. Je veiligheid op het spel zetten voor een date is, je raadt het al, geen goed idee!

Met deze tips kan je gelijk snel en veilig daten en hoef je je geen zorgen te maken om je online veiligheid.

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.