De voordelen van online daten tijdens Carona

14 april 2020 | 0 reacties

De voordelen van online daten tijdens Carona

Carona en dating

Het is een vreemde tijd. Het leven lijkt grotendeels stil te staan. Maar toch gaat het ook gewoon door. En aangezien veel mensen meer tijd hebben en er ook een hoop singles zijn, wordt er ondanks het contactverbod toch nagedacht over dating. Maar hoe werkt dat tijdens de Corona crisis? Kan je daten? Het lijkt nu nog moeilijker om de juiste persoon tegen te komen. Waar dan?

En als je amper bij elkaar in de buurt mag komen, dan knoop je ook niet zo snel een gesprekje aan, zeker niet met een wildvreemde. Gelukkig zijn er dating websites. Waar datingsites eerder vooral gebruikt werden om snel een date te scoren, is er nu een immense opleving merkbaar op de datingsites. Niet alleen qua het aantal aanmeldingen, maar ook de manier waarop online daten opeens ervaren en gebruikt wordt.

De voordelen van online daten tijdens Corona

Je kan elkaar nu niet ontmoeten. Nou dat is wel mogelijk, maar een fatsoenlijke date zal het niet worden en met de landelijke maatregelen is het ook niet echt aan te raden. Maar je wilt toch iemand leren kennen. Online daten is daar uitermate geschikt voor. Je hebt een catalogus met beschikbare mannen en vrouwen voor je neus waar je naar hartenlust door op kan bladeren, op ieder moment van de dag. Zie je een profielfoto van iemand die jou bevalt dan kan je bijvoorbeeld een knipoogje sturen om te ontdekken of diegene ook interesse in jou heeft. Wanneer dat het geval is, dan heb je zo een leuk gesprek aangeknoopt.

En dat is een groot voordeel van elkaar niet meteen kunnen ontmoeten. Je krijgt de tijd om elkaar te leren kennen. Op alle mogelijke manieren. Het is dan ook niet vreemd om meerdere gesprekken aan te gaan om zo uit te vinden wie er het beste bij je past. In plaats van elkaar wat oppervlakkig te leren kennen, heb je nu de mogelijkheid om elkaar echt goed te leren kennen. Je weet dan ook zeker dat je na de Corona crisis een date hebt met iemand met wie het echt klikt. Met wie jij al een band hebt opgebouwd en van wie jij zeker weet dat ze jou net zo graag willen ontmoeten als jij hen.

Je kan ook samen in de gaten houden of jullie al besmet zijn, of allebei nog niet en aan de hand daar van bepalen of je wel of niet gaat daten. Ook wanneer je vroegtijdig besluit om elkaar toch te ontmoeten, dan zijn er wel mogelijkheden. Je kan namelijk makkelijk de anderhalve meter regel aanhouden. Het nadeel is dat het dan niet echt intiem zal worden, maar dankzij het online daten zijn daar wel alternatieven voor.

Sex en dating en Corona

Het is tijdens de Corona crisis niet verstandig om seks met een wildvreemde te hebben. Het is namelijk nog niet mogelijk om te weten of iemand besmet is, immuun is, een drager is. Met soa’s is het mogelijk om een test bij de dokter te doen en zo te weten of je veilige of onveilige seks kan hebben. Maar aangezien Corona mede door speeksel verspreid wordt, is het moeilijk om dat uit te sluiten tijdens seks.

Je kan echter wel sexten. Het zal niet vreemd zijn dat sexten, oftewel sex tijdens het chatten, steeds populairder wordt. Mensen zitten thuis, alleen, vervelen zich en denken dan natuurlijk ook veel aan seks. Het is logisch dat normale gesprekjes, met iemand waar je meer dan gewone interesse in hebt, overgaan in erotische chats. En ook dat is een groot voordeel van online dating, want op die manier heb je toch niet helemaal alleen seks, en… er zijn datingsites met meer mogelijkheden dan alleen maar het versturen van tekst. Zo kan je foto’s mee sturen, iets waar je tijdens het sexten zeker veel plezier aan kan beleven. Sexchatten is allemaal leuk en aardig, maar juist wanneer er zoveel tijd is en je toch niet veel anders te doen hebt, en je wilt zeker zijn van een leuke date, dan is het zeker de moeite waard om iemand te zoeken met wie het echt klikt en met wie jij dus ook andere gewone gesprekjes kan hebben. Je leert elkaar echt kennen op die manier en de kans op liefde is opeens nog groter geworden.

Virtueel daten tijdens Corona

Wil je echt indruk maken op je online dating contact? Dan is het tijd om een virtuele date te plannen. Stel voor om hetzelfde recept te koken, allebei de tafel mooi te dekken en via de webcam samen te dineren. Steek kaarsjes aan, een wijntje erbij en geniet samen. Zo kan je samen Netflixen, een spelletje doen, elkaar je huis laten zien en ga zo nog maar even door. Je laat dan zien dat je serieus bent en echt interesse in de ander hebt en je kan kwaliteitstijd met elkaar doorbrengen en meer diepgang in je contact brengen.

Omdat het niet mogelijk is om elkaar te ontmoeten, is dit ook iets wat het verlangen er naar nog meer zal opwekken. Dit kan je in jouw voordeel gebruiken, maar het is ook iets waar je op moet letten dat je jezelf er niet in gaat verliezen. Probeer met beide benen op de grond te blijven staan. Al is dat makkelijker gezegd dan gedaan wanneer de vlinder door je buik fladderen.

Niet alleen Datingsite, maar ook gerenommeerde, wereldwijd bekende relatiepsychologen geven aan dat de afstand juist kan zorgen voor meer intimiteit en dat er daardoor ook weer een hechtere band ontstaat. Heb jij altijd al de liefde van je leven willen ontmoeten? Dan is het nu dus de tijd om daar online naar op zoek te gaan.

Op Datingsite.nl vind je meerdere algemene dating websites en ook datingwebsites die gericht zijn op specifieke groepen. Je kan je bij alle datingsites gratis aanmelden en dus eerst even rondkijken of het je bevalt voor je besluit om contacten te gaan leggen. Hoe meer datingsites jij gebruikt, des te meer mensen je virtueel kan ontmoeten en des te groter de kans is dat jij de liefde van je leven vindt.

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.