Is hij verliefd? Wat zijn de belangrijkste signalen

18 november 2019 | 1 reacties

Is hij verliefd? Wat zijn de belangrijkste signalen

Is hij verliefd

Stiekem zijn we er allemaal naar op zoek. Verlangen we er naar. Ook al lijkt het in deze moderne tijd steeds meer te verdwijnen. Dat is maar schone schijn. Het verliefd zijn, jouw liefde vinden, dat is wat iedereen uiteindelijk wilt. Maar hoe herken je verliefdheid? Want zeker als je zelf helemaal hoteldebotel bent, is het moeilijk om te zien of de ander ook verliefd is op jou. En van die onzekerheid, net zoals van het verliezen van iemand waar je deze gevoelens voor hebt, kun je zelfs lichamelijk ziek worden.

Het is een heerlijk gevoel om verliefd te zijn. Alles is opeens mooi en leuk en geweldig. Zelfs de dingen die je normaal helemaal niet leuk vindt zijn opeens draagbaar. Het is een puur en heerlijk gevoel en zeker wanneer het wederzijds is. Maar hoe weet je nu of het wederzijds is? Wanneer je daar onzeker over bent, dan kan dit geweldige gevoel opeens heel vervelend zijn. En een onbeantwoorde liefde kan zelfs een van de meest pijnlijke dingen zijn om te doorstaan.

Wat is verliefdheid?

Helemaal in de wolken zijn is een combinatie van lichaam en hersenen die helemaal klaar zijn voor de liefde. Je wordt simpelweg niet verliefd als je er niet klaar voor bent. Je krijgt dit gevoel ook niet zomaar voor iedereen, maar voor iemand van wie jij (onbewust) denkt dat diegene goede genen heeft. Onbewust let je dan op bepaalde kenmerken zoals onder meer een symmetrisch gezicht, lengte, energieke uitstraling en een mooie huid.

Je lichaam raakt in een staat van opwinding, je spieren spannen zich aan en dit geeft je het gevoel van vlinders in je buik. Je hartslag gaat omhoog, je pupillen verwijden, je longen zetten uit, je lippen krijgen extra bloed toevoer en je krijgt een rode glans in je nek. Allemaal tekenen voor jezelf dat je die heerlijke verliefde gevoelens hebt. Maar dat is bij de ander iets moeilijker waar te nemen. Dus hoe weet je nou of hij hetzelfde voelt als jij?

Mannen zijn namelijk veel beter in het verbergen van hun gevoelens en daarnaast is het ook nog eens de vraag of je niet met een player te maken hebt. Om door dat laatste heen te prikken dien je geduld te hebben en vooral te letten op de patronen. Blijft hij lief tegen je of verandert dat zodra hij denkt dat hij je in de pocket heeft? Stuurt hij je een berichtje terug zodra jij iets stuurt of laat hij je steeds langer wachten?

Hoe weet je of hij verliefd op je is?

Wanneer je elkaar net leert kennen dan is het vooral leuk om elkaar te leren kennen. Je wilt tijd met elkaar doorbrengen, elkaar zien, spreken, aan elkaar zitten, en ga zo maar door. Dat kan al een verliefd gevoel geven, maar is dat ook al verliefd zijn? Nog niet helemaal. Je kunt binnen een paar seconden al weten of je verliefd bent, maar dit wordt ook vaak verward met het leuke van iemand nieuw leren kennen. Het echte verliefd zijn, daar moet je elkaar ook wel een klein beetje voor kennen. Want waar ben je nou eigenlijk verliefd op? Meestal zul je vallen voor iemands uiterlijk en de vibe die iemand heeft, maar voor verliefdheid dien je toch ook iemands karakter een beetje te kennen.

Ga er dus niet meteen van uit hoe iemand zich in het begin gedraagt. Dit kan lijken op verliefdheid, maar hoeft dit nog niet te zijn. Ken je elkaar al een tijdje? Let dan op de volgende punten om er achter te komen of hij verliefd op je is.

  • Zijn ogen stralen wanneer hij naar je kijkt en hij heeft moeite om zijn ogen van je af te houden. Zelfs wanneer de ruimte gevuld is met mooie vrouwen, dan nog zal hij alleen maar naar jou kijken.
  • Jij bent zijn hoogste prioriteit en hij heeft jou duidelijk op nummer 1 gezet.
  • Hij wilt zoveel mogelijk vrije tijd met jou doorbrengen.
  • Wanneer jullie niet samen zijn, zoekt hij toch de hele tijd contact met jou. Hij belt je, stuurt je berichtjes, en vaak zonder reden of met nietszeggende inhoud. Hij heeft je niet echt iets te melden en toch wilt hij jouw aandacht en zijn aandacht aan jou geven.
  • Hij heeft oprechte interesse in jou en je leven. Hij is serieus, stelt veel vragen en hij onthoudt ook je antwoorden.
  • Hij wilt heel graag dat zijn familie en vrienden jou ontmoeten en dat jij hen ontmoet natuurlijk. Jullie zijn allemaal belangrijk voor hem en hij wilt dat jullie allemaal onderdeel uitmaken van zijn leven.
  • Wanneer jullie het hebben over zaken in de toekomst, of dat nu om een feestje gaat of over iets groters, dan zal hij het hebben over ‘wij’. Hij ziet een toekomst met jou voor zich.
  • Hij zoekt de hele tijd lichamelijk contact. En dan gaat het niet over seks, maar over intieme aanrakingen. Een knuffel, een kus, een arm om je heen, je hand vastpakken. Hij wilt je de hele tijd voelen. Of jullie nu alleen zijn of in gezelschap.
  • Jouw mening telt voor hem en hij vraagt er dan ook geregeld naar en neemt jouw mening ook serieus.

Wat doet verliefdheid met jullie?

Als jullie verliefd zijn op elkaar dan gebeuren er een paar merkwaardige dingen die niet allemaal te verklaren zijn, maar wel bewezen zijn. Zo is uit onderzoek gebleken dat jullie hartslag hetzelfde ritme zal hebben en dat jullie ademhaling synchroniseert wanneer jullie samen zijn. Het blijkt zo te zijn dat de hartslag van de vrouw zich aanpast aan de hartslag van de man.

Bij vrouwen is het zo dat wanneer ze pijn hebben en hun geliefde in de nabijheid is, bijvoorbeeld zijn hand vast kunnen houden of hem aan kunnen kijken, dat ze de pijn dan minder ervaren. Er is dan dus sprake van een hogere pijngrens.

Liefde maakt blind en dat is letterlijk zo in je brein. Uit onderzoek bleek dat verliefde gevoelens vlekken in de hersenen aantonen. Andere gevoelens worden geweerd en daardoor kun je blind zijn voor negatieve of mindere karaktertrekjes van de ander. Dit komt door het hormoon oxytocine dat wordt aangemaakt en dit heeft hetzelfde effect als cocaïne.

Opvallend genoeg verlaagt het verliefd zijn het serotonine level in onze hersenen, waardoor we een beetje gek worden. Dit kan obsessief, bezitterig en overbeschermend gedrag tot gevolg hebben. Je kunt nergens anders meer aan denken.

Een ander stofje dat wordt aangemaakt in je brein is dopamine, en dit kan verslavend werken. Je wilt steeds meer van die dopamine hebben (wederom net zoals bij het gebruik van cocaïne of nicotine).

Liefde leidt tot creativiteit en het is dus een duidelijk teen dat je verliefd bent wanneer je opeens heel erg sterk de behoefte hebt om creatieve zaken te ondernemen. Alleen al het denken aan je partner verhoogt de lange termijn focus ook nog eens. Verliefde mensen gaan dus opeens hele creatieve dingen produceren en het bevordert ook nog eens je analytisch vermogen.

Blog Headline: Is hij verliefd op mij? Kom er nu achter! Blog Description: Stiekem zijn we er allemaal naar op zoek. Verlangen we er naar. Ook al lijkt het in deze moderne tijd steeds meer te verdwijnen. Dat is maar schone schijn. Published Date: 2019-11-18 Modified Date: 2019-11-18 Image URL: https://datingsite.nl/wp-content/uploads/2019/11/Is-hij-verliefd.jpg Image Width: 740 Image Height: 355 Publisher Name: Datingsite Logo URL: https://datingsite.nl/wp-content/uploads/2019/08/logo.png Logo Width: 400 Logo Height: 135

(1) reacties op: Is hij verliefd? Wat zijn de belangrijkste signalen