Wat is flirten precies?

23 augustus 2019 | 0 reacties

Wat is flirten precies?

Flirten

Flirten is iets wat we allemaal doen, of jij je hier nou bewust van bent of niet. Het is iets natuurlijks en is eigenlijk en een vorm van manipuleren waar we al mee beginnen als we baby zijn. Een baby lacht naar iets wat hij of zij leuk vindt om naar te kijken. De ouders zullen dan waarschijnlijk vaker zorgen dat de baby dit kan zien. Het lachen en kijken is een vroege vorm van flirten.

En gelukkig maar, want flirten is leuk en positief. Je laat elkaar lachen, geeft elkaar fijne gedachtes. Het is zelden negatief. Je flirt niet alleen met mensen waar je wel meer van zou willen dan gewoon oppervlakkig gedrag, maar vaak is het dan veel duidelijker, meer overdreven en geregeld ook met een seksuele ondertoon. Flirten wordt dus door iedereen gedaan, man, vrouw, jong en oud. Laten we het hier vooral over de romantische en ondeugende manieren van flirten hebben. Of het nu voor lust is of voor liefde.

Flirten is communiceren

Flirten is een vorm van verbale en non-verbale communicatie. Je doet het bewust of onbewust omdat je interesse in iemand hebt op een positieve manier. En niet alleen interesse, maar vaak omdat je iets van diegene wilt. Denk dan bijvoorbeeld aan het zakelijke flirten. Stel je werkt in de bediening en je hebt meer fooi nodig. Door met je klanten te flirten, op een onschuldige manier, is de kans groot dat je meer fooi krijgt. Dit werkt bij lust en liefde hetzelfde. Je wilt aandacht van de ander, diegene het bed in krijgen, in ieder geval dat het opvalt dat jij aandacht voor hem of haar hebt. Flirten is vaak een mix van gebruik van woorden, ogen en lichaamstaal waar mee je om te beginnen iemand’s aandacht kunt vangen. Het is voor iedereen altijd leuk om te merken dat er met je wordt geflirt. Daarom komt het ook veel voor. Je kunt er amper een blauwtje mee lopen.

Flirten is plagen

Flirten gebeurt vaak op een plagende manier. Dat maakt het ondeugend en kan zeker op aandacht rekenen. Denk maar aan het welbekende gezegde: Meisjes plagen, kusjes vragen. En tegenwoordig plagen de meisjes net zo graag de jongens. Door dat het plagend en grappig is, kun je ook alle mogelijke onderwerpen aansnijden zonder het meteen ongemakkelijk of een zwaar gesprek te maken. Denk dan aan seksuele toespelingen of opmerkingen over hoe het niet zou werken als jullie voor altijd samen bleven.

Hierdoor laat je de ander aan die dingen denken en weet diegene dat deze zaken door je hoofd gaan. Wanneer iemand echt interesse in je heeft, dan kun je er wel van uit gaan dat dit effect gaat hebben en dat je date er meer over na zal gaan denken. Op die manier heeft flirten dus ook een doel. Je maakt bepaalde zaken makkelijker bespreekbaar en je laat elkaar nadenken over wat door je eigen hoofd gaat.

Hoe flirten mannen en vrouwen?

Mannen en vrouwen flirten allemaal, maar per geslacht wel ook verschillend. De geslachten op zich flirten dan wel weer hetzelfde. Of veel al dan. De meeste vrouwen flirten hetzelfde als andere vrouwen. En dat geldt ook voor de mannen.

Vrouwen spelen zo goed als allemaal met hun haar, lachen, giechelen, draaien met hun heupen, staren naar de mannen, likken hun lippen en laten duidelijk merken dat je interesse hebben, dat ze vruchtbaar zijn (van oudsher bekeken dan), dat ze beschikbaar zijn en dat ze open staan voor contact.

Mannen laten hun borstkas graag zien door een rug te krommen. Hebben een open lichaamstaal, bijvoorbeeld door met de benen uit elkaar te zitten en ze houden hun handen voor zich, en mannen tonen ook heel erg graag hun dominantie met allerhande acties. Ook veel lachen en de vrouwen laten lachen werkt voor de meeste mannen en lijken ze van nature te doen.

Het is ook  niet zo dat het ene geslacht meer flirt dan het andere. Het ligt meer aan de persoon en dit kan zowel een man als een vrouw zijn. De een begint van nature te flirten, misschien wel met iedereen en een ander wacht liever af tot er met hem of haar geflirt wordt. Ook dit is tegenwoordig niet meer aan een geslacht toe te wijzen. Er zijn ook mannen en vrouwen die niet eens door hebben dat ze aan het flirten zijn en het is meer hu manier van doen. Dit kan wel eens verwarrend zijn, zeker wanneer jij diegene echt leuk vindt. Welke signalen moet je dan opvatten als interesse? Het met een ondeugende lach vragen zal je dan snel duidelijkheid verschaffen.

De geschiedenis van flirten

Flirten bestaat zolang als de mens bestaat. Zoals gezegd is het iets waar we vanuit onze natuur al als baby mee beginnen. Er waren tijden dat flirten taboe was. Zeker voor vrouwen. Zij moesten maar afwachten of een man met hen zou flirten zodat ze konden antwoorden. Ook in tijden en culturen waar gearrangeerde huwelijken de norm zijn, vind je weinig mensen die echt met elkaar flirten.

Ergens in de 16e eeuw is het woord flirten ontstaan. In Frankrijk ontstond de uitdrukking “conter fleurette”, wat “spreken in bloemetjes” betekent. In het Engels werd de Franse term anders uitgesproken, als flirting. Dat droop weer verder naar andere landen en in e 19e eeuw spraken we in Nederland over flirten.

Flirten een probleem?

Flirten is vaak pas een probleem wanneer er iemand jaloers om wordt. Het kan namelijk over komen alsof je meer dan normale interesse in iemand hebt en wanneer je een partner hebt die snel jaloers is dan kan flirten problematisch zijn. Zeker als je het zelf niet in de gaten hebt, dan is dit iets om aan te werken. Zodat je partner niet onzeker hoeft te zijn en jij je niet opeens heel anders hoef te gedragen. Er zijn mensen die flirten al zien als vreemdgaan en als jij een van die mensen bent of kent, dan is het goed om dat bespreekbaar te maken. Vaak komt dit voort uit onzekerheid. Over de relatie, of over de persoon zelf. Ook kan het zijn dat de partner van iemand anders het niet leuk vindt dat jij met de partner flirt, ook als je dat zelf niet in de gaten hebt. Vaak is het dan verstandig om wat afstand te nemen.

Verder zijn er zelden problemen met flirten en zul je merken dat het iets is wat het leven vooral veel leuker maakt. Probeer het maar uit. Je zult merken dat je niet alleen jouw dag beter maakt, maar ook die van de mensen om je heen. Wellicht vind je deze gerelateerde artikelen ook interessant:

Blog Headline: Wat is flirten? [ Uitleg & Voorbeelden] Datingsite.nl Blog Description: Flirten is iets wat we allemaal doen, of jij je hier nou bewust van bent of niet. En gelukkig maar, want flirten is leuk en positief. Published Date: 2019-08-23 Modified Date: 2019-08-23 Image URL: https://datingsite.nl/wp-content/uploads/2019/08/Flirten.jpg Image Width: 740 Image Height: 355 Publisher Name: Datingsite.nl Logo URL: https://datingsite.nl/wp-content/uploads/2019/08/logo.png Logo Width: 400 Logo Height: 135

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *