Volg Ons Op:

Alleen op stap: De beste aanpak?

Veel mensen hebben er mee te maken, alleen op stap. In de meeste gevallen zie je dit niet zitten en kies je er toch voor om met vrienden op stap te gaan. Alleen de kroeg binnenstappen geeft je vaak het gevoel dat alle ogen op jouw gericht zijn. Daardoor krijg je een onzeker gevoel, wat eigenlijk niet eens hoeft! Zonder gezelschap op stap hoeft niet altijd minder leuk te zijn. Je kan het erg naar je zin hebben als je alleen bent!

Theater of Bioscoop

Tegenwoordig komt het steeds vaker voor, mensen die alleen naar een theater of bioscoop gaan. Zelfs mensen die een relatie hebben doen dit. De meest simpele reden hiervoor is dat de partner de film of het toneelstuk niet leuk vind waardoor je gewoon er alleen naar toe gaat. Het ligt dan voor de hand om een vriend of vriendin mee te vragen. Als dat niet lukt dat kan je gewoon alleen op stap! Altijd een aanrader om dan gewoon alsnog te gaan. Momentjes voor jezelf is erg aangenaam en je hoeft je voor niemand te schamen. Pak daarom deze kans en geniet van het moment zelf.

De kroeg

De kroeg wordt steeds populairder. Meer en meer mensen maken gebruik van deze gezelligheid om andere mensen weer eens te spreken. Socializen is daarom erg belangrijk om nieuwe contacten te kunnen op doen. Vaak zijn er mensen die alleen op stap gaan naar de kroeg om bovenstaande reden, maar je kan er ook voor kiezen om echt alleen een tafeltje te nemen en tot jezelf te komen. De kans dat je dan wordt aangesproken is vele malen kleiner als dat je aan de bar plaats neemt. Mensen die zich alleen aan de bar vestigen zoeken vaak iemand om mee te praten, je ziet dit vaak in films. Dit is de realiteit en een veel voorkomende manier om contact te leggen, mensen komen gerust naast je zitten waardoor je het gesprek kan aan gaan met een goede openingszin. Toch zijn er veel mensen die een erg slechte openingszin gebruiken. Alleen naar de kroeg is dus nog een goede manier van socializen ook!

Uiteten

Om alleen uit eten te gaan is voor sommige mensen erg saai. Maar er zijn diverse mensen die van hun werk komen die even snel een hapje eten ergens. Niks mis mee en wordt ook steeds populairder. Vroeger toen je een restaurant binnenstapte en je vroeg naar een tafeltje voor één, werd je in een hoekje geplaatst. Tegenwoordig is dat niet meer het geval dus zijn er steeds meer mensen die alleen uiteten gaan. Je kan dit natuurlijk doen in de omgeving waar je vandaan komt, maar ook in een compleet andere omgeving. Denk bijvoorbeeld aan een andere stad, op vakantie etc. Je zal tegenwoordig niet meer vreemd worden aangekeken als je alleen plaats neemt in een restaurant, waardoor je gewoon lekker jezelf kan zijn!

Binnen zitten is geen optie als je single bent

Als je single bent moet je er natuurlijk juist op uit gaan! Steeds meer mensen gaan alleen op vakantie, gewoon omdat het kan en je hier lekker kan uitrusten. Het is belangrijk om nieuwe contacten te leggen, maar als je dat niet wil is dat natuurlijk geen probleem. Veel mensen kiezen er voor om binnen te zitten, maar liefde komt niet naar je toe, je moet er natuurlijk wel wat voor doen. Activiteiten ondernemen is belangrijk en je zal zien dat het zijn vruchten afwerpt, hierdoor ben je toch alleen, maar toch in het gezelschap van andere mensen die jij waarschijnlijk niet eens kent. Voor beide partijen een win win!

Activiteiten voor singles

Vind je het lastig om altijd maar iets te zoeken waardoor je bezig blijft? Dan kan je deelnemen aan verschillende activiteiten die speciaal georganiseerd worden voor singles! Hierdoor hoef je niet meer alleen op stap. Het gaat vaak om bijvoorbeeld fietstochten, een wandeling, een weekendje weg of een sportieve activiteit. Hierdoor leer je nieuwe mensen kennen waarbij je misschien wel een klik creëert met één of meerdere mannen of vrouwen. Deze activiteiten zijn niet direct bedoeld om mensen aan elkaar te koppelen, maar puur voor het contact. Wie weet wat er kan gaan groeien tussen jullie. Als je open staat voor een relatie kan het zomaar zijn dat dit positief zal uitpakken. Mooi meegenomen dus!

Één van de belangrijkere doelgroep

Het aantal mensen dat alleen is groeit met de dag. Er komen steeds meer mensen bij die alleen zijn of zich alleen voelen. Veel mensen kiezen er ook voor om alleen te blijven, waardoor ze later te maken krijgen met eenzaamheid. Daarom is het aan te raden om altijd onderdeel uit te maken van nieuwe mensen, of je nu alleen naar de bioscoop/theater gaat of uiteten gaat, mensen om je heen geven je positieve energie. Niemand verdient het om alleen te zijn en ligt vaak in je eigen handen. Alleen op stap gaan is dus vandaag de dag niet raar meer. Single zijn is heel normaal en ook singles moeten misschien nog veel ontdekken. Schaam je niet, het is tegenwoordig een gewoonte geworden.