Volg Ons Op:

De 10 slechtste openingszinnen

Iedereen maakt het wel eens mee. Je loopt een leuke man of vrouw tegen het lijf, maar wat moet je nou zeggen? Uit alle openingszinnen zijn dit de meest voorkomende zinnen: ‘Kom je hier vaker?’ of ‘Ken ik jou niet ergens van?’. Misschien zijn dit niet de beste openingszinnen, maar je begint wel een gesprek! In dit artikel zullen we je laten zien welke openingszinnen je beter niet kunt gebruiken wanneer je iemand wil aanspreken.

Bestaan er goede en slechte openingszinnen?

Voor we gaan behandelen welke 10 openingszinnen het slechts zijn, is het misschien handig om te weten of er goede en slechte openingszinnen bestaan. We zijn allemaal mensen en maken allemaal wel eens een foutje. Daarom zijn we uniek op onze eigen manier en onze eigen manier van contact leggen.

Wat de één een slechte openingszin vind, vind de ander misschien juist wel een goede openingszin. Goede en slechte openingszinnen bestaan dus eigenlijk niet. Het verschilt per persoon hoe deze zinnen worden opgevat. Je zal je dan waarschijnlijk afvragen waarom dit artikel geschreven is? Omdat er openingszinnen zijn die eigenlijk nooit gezegd kunnen worden. Ze zijn flauw, misschien wel kwetsend maar vooral gewoon niet werken.

Top 10 slechtste openingszinnen

  • Geloof jij in liefde op het eerste gezicht? Of zal ik nog een keer langs lopen?

Al hoe wel dit een grappige openingszin is, kan hij soms niet grappig overkomen. Mensen die dit zeggen zijn erg zelfverzekerd, misschien iets te veel. Zelfvertrouwen is goed, maar het moet niet over de top zijn.

  • Zeg, mag ik je kussen? Of wil je voor eeuwig een kikker blijven?

Een erg slechte openingszin waar je uit bent op intiem contact. Je beledigt iemand wat misschien niet de bedoeling is. Dit werkt juist averechts als je iemand wil versieren.

  • Zullen we een pizza halen en daarna neuken? Of hou je niet zo van pizza?

Erg grof, groot gebekt, vol van je zelf en je bent maar uit op 1 ding. Erotiek. Het is belangrijk om eerst een band op te bouwen en respectvol te zijn. Deze openingszin wordt regelmatig gebruikt, maar wordt afgeraden!

  • Deed het pijn toen je uit de hemel kwam vallen?

Een opmerking die je tegenwoordig overal op internet leest. Een erg oude en achterhaalde openingszin die vrijwel geen kans maakt een leuk gesprek te beginnen. Je zal namelijk niet serieus genomen worden.

  • Je moet niet dronken dat ik denken ben

Een lolletje kan altijd, humor is belangrijk. Maar er zijn grenzen. Een erg flauwe openingszin waarbij je ook weinig kans maakt een leuk gesprek te beginnen.

  • Ik ben niet de knapste hier, maar wel de enige die met je komt praten

Je kan iemand hier erg mee beledigen. In andere woorden kan je hiermee zeggen dat hij/zij lelijk is. Je kan iemand hierdoor kleineren en onzeker laten voelen. Dit is natuurlijk het laatste wat je wilt als je een serieus gesprek wil beginnen.

  • Ik denk dat ik je op de cover van Playboy heb gezien

Deze kan twee kanten op gaan. Vrouwen in de playboy zijn sexy en mooi. Echter vaak ook zeer schaars, misschien wel sletterig gekleed. Je wil natuurlijk niet geassocieerd worden met een Playmate. Je laat hierdoor zien dat je voornamelijk op het uiterlijk af gaat en veel lust heb.

  • Hier ben ik! Wat zijn je andere twee wensen?

Een openingszin waar je erg zeker bent van je zaak. Dit kan ook twee kanten op gaan, maar vaak wordt dit negatief opgevat. Arrogantie is iets waar niemand op zit te wachten. De persoon in kwestie wenst namelijk liever wat anders.

  • Mooie benen, hoe laat gaan ze open?

Nooit gebruiken. Kwetsend, alleen maar erotiek. Hier knappen mensen op af! Schaamte ten top en veel te plat om een serieus gesprek te beginnen.

  • Kom je hier vaak?

Een erg slechte openingszin waarbij je probeert serieus te zijn. De persoon in kwestie heeft deze zin waarschijnlijk al heel veel keren gehoord. Het is een makkelijke zin en boekt ook vaak succes, echter is het niet één van de beste openingszinnen. Een makkelijke manier om het ijs te breken maar wordt erg vaak gebruikt, dus niet origineel! Originele openingszinnen zal jezelf doen onderscheiden waardoor je interesse gaat opwekken bij de ander. Dat is namelijk wat je wil.