5 tips om anoniem te daten

9 augustus 2019 | 0 reacties

5 tips om anoniem te daten

Anoniem daten

Er zijn een hoop redenen te bedenken waarom je anoniem een date wilt vinden. Misschien heb je een vervelende ervaring gehad, wil je niet dat je omgeving weet dat je online op zoek bent naar een date. Of je hebt een relatie en wilt vreemdgaan.

En zo zijn er nog wel honderden redenen te vinden waarom je anoniem op zoek wilt naar een date. Om dit zo goed mogelijk te kunnen doen hebben we 5 tips voor je op een rij gezet.

Tip 1: de beste datingsites voor anonieme daten

Om te beginnen zijn niet alle datingsites geschikt voor anoniem daten. Onder meer omdat ze jouw profiel, inclusief foto’s, openbaar tonen aan niet-leden of er zelfs reclame mee maken. Ook kun je bij veel datingsites niet anoniem actief online zijn. Gelukkig zijn er ook datingsites waar dat wel kan.

 

Secondlove - Anoniem datenSecond Love is een van die datingsites waar jij alle mogelijkheden hebt om anoniem online te daten. Dit datingplatform heeft diverse tools om anoniem gebruik te maken van de site. Alle profielen worden gecontroleerd en leden kunnen ook profielen melden wanneer ze vermoeden dat ze met een faker te maken hebben. Op die manier blijft het veilig en betrouwbaar om anoniem een date te zoeken.

 

Bezoek Secondlove.nl »

Parship anoniem datenParship is ook een datingsite waar jij zelf bepaalt wie jouw foto’s wel en niet te zien krijgt. Je kunt op die manier zelf bepalen voor wie jij zichtbaar bent. Ook hier worden profielen handmatig bekeken en beoordeeld door de website. Je kunt dus onbezorgd anoniem op zoek gaan naar een date.

 

 

 

Bezoek Parship.nl »

 

Tip 2: deel geen persoonlijke gegevens

Het lijkt overbodig om dit te melden, maar je zult er verbaasd van staan wat je ongemerkt toch deelt. Je precieze locatie, je voor- en achternaam, waar je precies werkt, met wie je omgaat binnen je vriendenkring of familie, je telefoonnummer of e-mailadres. Denk ook aan hobby’s. Wanneer je bijvoorbeeld vertelt dat je iedere week op woensdag gaat zwemmen en er is maar 1 zwembad bij je in de buurt dan kan je contact je dus makkelijk vinden en er achter komen wie je nu eigenlijk bent.

Tip 3: wacht met andere contactgegevens

Je leert iemand kennen via een datingsite en je hebt een gesprek via die datingsite. Er wordt dan vaak gevraagd naar andere contactmogelijkheden. Het is veel beter om je andere contactgegevens pas in het echt aan iemand te geven. Je hebt dan toch iets meer zekerheid over met wie jij je gegevens eigenlijk deelt.

Er kan dan ook niks vreemds gebeuren. Er wordt dan gezegd: “je kunt me toch blocken”, maar dan kan diegene je wel nog via andere wegen bereiken. Stel je voor je geeft je telefoonnummer/Whatsapp. Als je dan een nummer blockt dan ben je via andere (pre-paid?) nummers gewoon nog te bereiken. Het is juist veilig aan een datingwebsite dat de communicatie via een platform loopt en je dus veilig en anoniem online kunt daten. Dus geen social media of andere contactgegevens online delen.

Tip 4: geen foto wel een afbeelding

Het uiterlijk is niet het belangrijkste, maar telt wel ook, online wordt meestal gekeken naar een foto, dan wordt de tekst erbij gelezen. Dat is niet veel anders dan in het echt, waarbij je ook iemand eerst ziet en dan pas spreekt of leert kennen. Maar wanneer je anoniem online wilt daten, dan werkt een goede duidelijke foto natuurlijk niet.

Het is wel verstandig om evengoed een afbeelding te gebruiken. Mensen klikken nu eenmaal sneller op een profiel met een afbeelding. Je kunt er voor kiezen om een foto van jezelf onherkenbaar te maken, een gedeelte van een foto te plaatsen of een andere soort afbeelding. Denk dan bijvoorbeeld aan iets wat met je hobby te maken heeft of wat je karakter benadrukt.

Tip 5: waar nog meer aan denken bij een anonieme date?

Bij een anonieme date is het lastig dat je niet eens weet hoe de ander er uit ziet. Dat geldt voor jullie allebei. Het is dus zaak om het allemaal veilig aan te pakken. Ook het vervolg. Spreek af dat je iets bij je hebt waar de ander je herkent. Een gekleurd kledingstuk of een bepaalde tas.

Ontmoet elkaar de eerste keer op een openbare gelegenheid, een terrasje bijvoorbeeld. In ieder geval waar ook andere mensen zijn. Spreek met een vriend of vriendin af dat je tussendoor en na afloop van de date laat weten dat alles goed is. Vertrouw iemand niet meteen helemaal, door je meteen samen af te zonderen of je spullen even achter te laten als je naar het toilet gaat. Je kent elkaar niet echt en juist de grootste oplichters zullen er goed in zijn om jou op je gemak te laten voelen. Hoe gezellig het ook is, neem iemand nooit meteen mee naar huis en spreek zeker niet meteen thuis af.

Geef tijdens de date ook niet meteen alles over jezelf prijs. Ben daar nog even voorzichtig mee. Het is beter om iemand eerst wat beter te leren kennen en dan pas allerhande persoonlijke dingen met elkaar te delen. Het is jammer dat het tegenwoordig blijkbaar nodig is om zo voorzichtig te zijn, maar in dit geval toch better safe than sorry. Er zijn genoeg verhalen die aantonen dat het slim is om voorzichtig te zijn. Dat wil je niet zeggen dat je je moet beperken en er niet van moet genieten. Het is nieuw en we zijn er gaande weg achter gekomen hoe we met online daten om dienen te gaan.

Het verschil is dat je vroeger niet al heel veel contact met elkaar had zonder elkaar ook echt te zien. Alle apps en mobiele apparaten maken dat mogelijk. Je denkt elkaar dus veel beter te kennen dan dat je dat ook werkelijk doet. Je ziet namelijk niet hoe iemand kijkt of beweegt bij een reactie of een antwoord. Met tekst heb je tijd om na te denken over je antwoord en dus kan het heel anders zijn dan wanneer je meteen reageert, zoals met een gesprek in het echt.

Gebruik het voordeel van meer over elkaar online te weten kunnen komen met evengoed tijd nemen om dat ik het echt ook te doen. Zo kun je op een veilige manier anoniem online daten en toch de juiste mensen ontmoeten om een leuke tijd mee tegemoet te gaan.

Blog Headline: 5 tips om anoniem te daten | Datingsite.nl Blog Description: Er zijn een hoop redenen te bedenken waarom je anoniem een date wilt vinden. Misschien heb je een vervelende ervaring gehad Published Date: 2019-08-09 Modified Date: 2019-08-09 Image URL: https://datingsite.nl/wp-content/uploads/2019/08/anoniem-daten.jpg Image Width: 740 Image Height: 355 Publisher Name: Elise Logo URL: https://datingsite.nl/wp-content/uploads/2019/08/Elise.png Logo Width: 417 Logo Height: 418

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *