Volg Ons Op:

Nog nooit een relatie gehad? Blijf positief!

Een optimist heeft de halve wereld

De wereld waar we tegenwoordig in leven is het onwaarschijnlijk dat je op latere leeftijd aangeeft geen relatie te hebben gehad. Veel mensen zullen je raar opkijken als je dat zegt. Daardoor zullen ze gelijk een bepaald oordeel klaar hebben. Hoe komt dat? Ben je serieus? Het komt vaker voor als dat we denken maar je krijgt gelijk een stempel als een verlegen persoon, bang persoon maar misschien wel het meest belangrijk, een onzeker persoon. Als mensen dit van je denken kan je onzeker of terughoudend worden. Daarnaast wordt het een extra obstakel voor om jezelf open te stellen voor een relatie.

Laat je hier niet van door de wijs brengen. Het is belangrijk dat je in jezelf blijft geloven ondanks de negatieve meningen van andere. Niet iedereen staat hier positief tegenover, de manier van leven waarbij jij je het lekkerst voelt wordt tegenwoordig niet meer als normaal beschouwd. Veel is veranderd in de loop der tijd waar veel mensen moeite mee hebben. Dus heb jij vroeger geen relatie gehad en wordt dit kenbaar op latere leeftijd? Maak er dan geen probleem van en krop niet al te veel emotie van andere op. Hoe mensen over jou denken bepaald niet wat je moet doen.

Kansen

Bij de gedachte dat je nog nooit een relatie heb gehad is te danken aan het feit hoe jij als persoon bent. Ben jij een persoon die echt op zoek gaat naar een relatie? Of wacht je je kans af tot je echt een goed gevoel krijgt? Vroeger waren de relaties heel anders dan nu. Het was heel normaal dat je een relatie had met één persoon waarmee je misschien ook wel mee zou gaan trouwen. Echter is het in loop der jaren veel veranderd. Levenszaken zoals een fundering van een goede relatie of een zorgvuldige partner kiezen zijn erg aangesterkt. Vroeger was het erg streng maar dat is veel vrijer geworden waardoor je veel sneller met iemand kan trouwen of intiem kan zijn.

Deze tijden zijn achterhaald en is het allemaal een stuk vrijer als dan voorheen. Mensen wachten niet meer intimiteit voor het huwelijk, dit zal je misschien alleen nog maar zien bij streng gereformeerde families, maar ook daar is het tegenwoordig al een stuk soepeler. We leven in een wereld waar het mogelijk is om meerdere relaties te hebben. In een wereld waarin dit heel normaal gevonden wordt. Het is dus eigenlijk helemaal niet raar dat jij misschien nooit een relatie hebt gehad, misschien heb je de kans er niet voor gekregen ondanks dat alles versoepelt is. Misschien ben jij wel een echte carrière tijger en vind je dat belangrijker? Misschien heb je wel eigenlijk helemaal geen behoefte aan een relatie? Kansen genoeg en nergens voor nodig om je hiervoor te schamen.

Wat is een relatie nu eigenlijk?

Als je deze vraag vergelijkt met vroeger dan is het duidelijk. Een relatie draait om bepaalde overtuigingen die er over worden nagehouden. Vroeger gingen mensen een relatie met elkaar aan om ervoor te zorgen dat je een band kon creëren met elkaar, een voorbereiding op het echte werk, het huwelijk, samen op een romantische ontdekkingsreis om te kijken of jullie daadwerkelijk wel de levenspartners zijn die bij elkaar horen. Je gaat een relatie met elkaar omdat je het gevoel hebt dat jullie echt bij elkaar passen. In het verleden was het zo dat het erg lang duurde voor je een relatie met iemand zou kunnen krijgen.

Je leerde elkaar eerst door en door kennen voor je een relatie zou hebben met die desbetreffende persoon. Tegenwoordig is dat anders, mensen gaan sneller te werk in het vinden van een relatie en gaan er ook standaard vanuit dat een relatie niet meer langdurig hoeft te zijn. Je komt veel mensen tegen die relaties voor korte periodes hebben waarbij je elkaar op dat moment erg leuk vind. Iemand waar je graag de tijd mee wil doorbrengen en niet meer van je af wilt slaan.

Verder dan dat kijken sommige mensen niet. Toekomst plannen e.d. wordt nog bij lange na niet over gepraat, sterker nog als daarover wordt begonnen wordt het misschien zelfs gênant. Er wordt niet gekeken of je echt een langdurige relatie kunt aangaan met elkaar, maar gekeken naar waar het schip zal stranden. Geldt het samenzijn dan wel echt als een relatie? Vaak komen er irritaties om de hoek kijken waardoor de relatie snel verbroken zal worden. Wat uiteindelijk dus de echte waarde van een relatie is valt te betwijfelen.

Wat is de reden?

Waarom heb jij op latere leeftijd geen relatie gehad? Er zijn duizenden redenen die hier een antwoord op hebben. Het is vaak gewoon te danken aan het feit dat je nog niet de persoon van je leven bent tegen gekomen. Een persoon waarmee je jouw leven wilt delen en je je echt goed bij voelt. Veel mensen leggen de lat heel hoog waardoor je het misschien gaat onderschatten en inderdaad niemand tegenkomt. Het is altijd wel belangrijk om positief te blijven. Wees trots op jezelf en blijf jezelf. Zo zal je vanzelf een persoon tegenkomen die jou zal respecteren en waarmee je je leven wil delen. Doe je dit niet, dan zal je in deze categorie ‘Nooit een relatie gehad’ blijven.