Netflix and chill

2 oktober 2019 | 0 reacties

Netflix and chill

Netflix and chill

Netflix and chill: Wat is de betekenis van dit begrip?

Het zal je misschien verrassen, maar er zijn nog steeds mensen die niet snappen wat de betekenis van “Netflix and chill” is. Dit levert naast hilarische taferelen, ook hele ongemakkelijke situaties op. Het kan ook minder prettig zijn wanneer je elkaar niet helemaal goed begrepen hebt, maar hoe dat vervolgens uitpakt ligt helemaal aan jouw reactie. Netflix and chill betekent eigenlijk gewoon een avondje seks.

Hoewel de uitspraak al zelfs in een urban woordenboek te vinden is, zijn toch nog lang niet alle mensen op de hoogte van de betekenis. Het klinkt immers alsof je gewoon een gezellig avondje voor de buis voor ogen hebt, maar dit is niet helemaal waar. In veruit de meeste gevallen nodigt iemand je toch echt uit om een avondje bij elkaar thuis te komen en seks te hebben.

Wanneer je al langere tijd met iemand date, dan is het seks-gedeelte misschien wel logisch. Het wordt echter vooral gebruikt tussen mensen die elkaar nog niet zo goed kennen. Vaak is het een manier om aan te duiden dat je seks met de ander wilt hebben. Je kent elkaar een tijdje en gaat met elkaar om en dan krijg je opeens de vraag of je zin hebt in een avondje Netflix en chill. De ander meent uit jouw antwoord op te kunnen maken of je hem of haar seksueel aantrekkelijk vindt en een avondje sex wel ziet zitten.

Netflix en chill: Hoe ga je er mee om?

Netflix and chill betekenisHet kan erg ongemakkelijk zijn als het niet duidelijk is wat Netflix and chill nou werkelijk betekent. En dat geldt voor beide partijen. De een meent een sexavondje te hebben en de ander ziet het alleen maar als chillen. Zie je het al voor je dat je iemand uitnodigt voor een Netflix and chill avondje en dat diegene niet door heeft dat jij nu denkt dat jullie seks gaan hebben. Met een beetje geluk is die wederzijdse aantrekkingskracht en toch al en sla je in ieder geval geen flater, maar wanneer dit niet het geval is en jij blijft toenadering zoeken en wordt afgewezen dan kan dit erg ongemakkelijk zijn.

Je kunt je hier dus beter op voorhand een beetje voor indekken. Je kunt bijvoorbeeld heel nadrukkelijk zeggen dat je je erg verheugt op jullie Netflix and chill avond en dat je blij bent dat de ander dit ook met jou ziet zitten. Ook kun je bijvoorbeeld vragen wat voor een wijn je Netflix and chill date lekker vindt en welke hapjes hij of zij lekker vinden en dan opmerken dat de ander toch het lekkerste hapje zal zijn. Op die manier krijg je in ieder geval een indruk van hoe de ander er over denkt. Bij een geschrokken reactie of een afwijzende reactie weet je al dat je echt alleen maar een film of serie gaat kijken en sla je geen flater wanneer je seksuele toenadering zoekt.

En wat te doen wanneer jij niet zeker weet wat de ander bedoelt met Netflix and chill? Je wilt natuurlijk niet dom overkomen wanneer je wordt uitgenodig voor Netflix and chill en je hebt precies het tegenovergestelde begrepen van wat de ander bedoelde. Je kunt simpelweg vragen wat de ander eigenlijk met Netflix and chill bedoelde omdat je het niet zeker weet. Zonder er waarde aan te geven door te zeggen wat je dacht dat er bedoeld werd. Het is voor de ander makkelijk om dan eerlijk antwoord te geven en je weet dan ook meteen waar je aan toe bent.

Vind je dat toch te ongemakkelijk dan kun je ook een voorbeeld-verhaaltje gebruiken om erachter te komen hoe jouw Netflix and chill date er eigenlijk over denkt. Vertel bijvoorbeeld hoe iemand die jij kent het verkeerd had begrepen en dus een grappige, maar ongemakkelijke ervaring had. Afhankelijk van wat jij zelf wilt, kun je er vervolgens een draai aan geven door bijvoorbeeld te zeggen dat je toch hoopt dat jullie allebei hetzelfde bedoelen. Dit kan een beetje ongemakkelijk worden, maar dat kun je heel snel veranderen door bijvoorbeeld verbouwereerd, maar met een grote glimlach te vragen of die ander soms geen wilde avond met je wilt. Dit in het geval dat jij wel seks wilt hebben en niet alleen Netflix wilt kijken.

Wil je juist wel alleen maar Netflix kijken dan is het een idee om de vriendschap tussen jullie aan te halen. Je kunt dan bijvoorbeeld zeggen dat jij blij bent dat jullie zulke goede vrienden zijn dat het niet nodig is om van die verhullende termen te gebruiken en daar geef je dan mee aan dat je niet meer dan een gezellige avond op de bank verwacht.

Netflix bestaat ondertussen al heel wat jaartjes en in het pre-Netflix tijdperk was het ook vrij normaal om iemand uit te nodigen voor een filmavondje wanneer je meer wilde dan alleen maar vriendschappelijk met elkaar omgaan of wanneer je in het daten klaar was voor de volgende stap. Met maar twee personen een film kijken, thuis op de bank, met een lekker hapje en drankje en misschien zelfs een dekentje, is namelijk heel intiem en dat leidt vaak tot meer. Zo heel erg verrassende is de moderne versie dus eigenlijk niet.

Tips voor een geslaagde Netflix and chill avond

Een romantische, gezellige en intieme sfeer werkt natuurlijk het beste bij eeen avondje Netflix and chill. Dat geldt ook voor goede en lekkere dranken en spijzen. Zeker wanneer je iemand uit nodigt voor Netflix and chill dan wil je dat diegene op zijn of haar gemak is zodat jullie ontspannen de film of serie kunnen kijken.

Zachte verlichting, lekkere kussen en eventueel een dekentje om samen onder te kruipen, het zal allemaal bijdragen tot een heerlijke sexdate avond. Casual sex is wat de meeste mensen bedoelen. Kijk er dus voor uit dat je het niet overdrijft met de romantiek. Want dat kan zomaar de indruk wekken dat je meer wilt dan alleen maar casual sex.

Zorg er voor dat je lekker in je vel zit, ontspannen bent, je goed verzorgt hebt en dat je redelijk makkelijk zittende kleding aan hebt. Dan kun je ook lekker tegen elkaar aankruipen en begint jouw casual seks date avond meteen met een goede sfeer.

Blog Headline: Netflix and Chill: betekenis? Waar komt het vandaan.. Blog Description: Het zal je misschien verrassen, maar er zijn nog steeds mensen die niet snappen wat de betekenis van “Netflix and chill” is. Published Date: 2019-10-02 Modified Date: 2019-10-02 Image URL: https://datingsite.nl/wp-content/uploads/2019/10/Netflix-and-chill.jpg Image Width: 740 Image Height: 355 Publisher Name: Datingsite.nl Logo URL: https://datingsite.nl/wp-content/uploads/2019/08/logo.png Logo Width: 400 Logo Height: 135

 

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.