Liegen op een datingsite?

11 september 2019 | 0 reacties

Liegen op een datingsite?

Liegen datingsites

De meeste mensen maken zich er schuldig aan. Ze liegen op een dating app. Online kun je zijn wie je wilt en het is bijna normaal geworden om niet helemaal eerlijk te zijn. Niet iedereen verkoopt keiharde leugens online, maar bijna iedereen maakt het wel allemaal mooier en beter dan het werkelijk is allemaal. Toch kun je beter niet liegen op een dating app, of in het algemeen tegen je toekomstige date.

Online dating en liegen

Zoals gezegd is het heel makkelijk om een beetje of zelfs heel veel te liegen online. Of dat nu is door het gebruik van betere foto’s of een mooier verhaal. Je probeert al een tijdje contact online te krijgen en je merkt dat wanneer je het allemaal net wat anders presenteert dat je opeens meer berichten en matches krijgt. Online is het allemaal net wat anders dan in het echte leven. Jouw contacten weten niet wie jij bent en jij zit in je luie stoel gezellig te kletsen. Je hoeft iemand niet aan te kijken en de ander kent jou niet en ook de mensen om je heen niet.

Vanachter een scherm en met je vingers op het toetsenbord vertel je opeens dat je een veel betere baan hebt dan je werkelijk hebt of je hebt opeens hele spannende hobby’s die je in het echt niet eens zou durven te doen. Je wilt indruk maken op je online contact en praat een beetje mee. Je merkt dat het werkt en je vertelt nog wat meer onwaarheden. Voila, voor je het weet heb je een date. Maar nu heb je opeens een probleem. Want nu moet je in het echte leven, op de date, die leugens vol gaan houden.

Wanneer je iemand maar 1 keer gaat ontmoeten, dan is de schade nog te overzien, maar wat als je dan echt een hele leuke klik blijkt te hebben? Nu heb je opeens een groot probleem. Want hoe ga je die leugens weer recht breien? Het moge duidelijk zijn dat je op deze manier de kansen op meer wel heel erg verkleint.

Waarom liegen mensen op dating apps?

Liegen op dating apps en websites is meestal niet iets waar goed over nagedacht wordt. Je bent je profiel aan het invullen of hebt een leuk gesprekje en voor je het weet heb je iets gezegd wat niet waar is. Iemand vraagt bijvoorbeeld of je avontuurlijk bent, maar jij bent dat helemaal niet en je wilt niet nee zeggen.

Dus vertel je maar een verhaaltje wat je van iemand anders hebt gehoord. Je spreekt meerdere mensen online en de kans dat je met deze persoon ook echt een date gaat hebben is heel klein. Waarschijnlijk voel jij je ook goed bij je nieuwe alter ego, want stiekem wil je wel heel avontuurlijk zijn. Voor je het door hebt ben je opeens de nieuwe Indiana Jones en is het bijna onmogelijk om je verhaaltjes nog terug te draaien. En dan vraagt je online contact om een date en slaat bij jou de paniek toe.

Je bent onzeker en daarom lieg je

Of het nu een klein leugentje is of een groot verzonnen verhaal. Waar het ook over gaat, wanneer je liegt over jezelf, dan lijk je onzeker. Dat ben je ook. Je denkt dat jij en jouw leven niet goed genoeg zijn om indruk te maken en dus verzin je er maar op los om toch die persoon zijn of haar aandacht te trekken.

Jammer genoeg zal het alleen maar averechts werken, want je krijgt op deze manier misschien wel een date, maar op die date moet je dan toch duidelijk gaan maken dat je niet helemaal eerlijk bent geweest en voor de meeste mensen werkt dat als een afknapper. Nu heb je dus heel veel tijd en moeite in de date gestoken en de kans dat er ook iets uit komt is minimaal.

Je bent niet meer geloofwaardig

Zelfs als je bekent dat je ergens over gelogen hebt en je date is toch een succes, werkt het liegen tegen je. Want je date zal zich bij alles afvragen of het wel echt is of dat je daar ook over hebt gelogen. Met andere woorden: Je bent niet meer geloofwaardig. Zeker wanneer je meerdere leugens recht moet breien, is het opeens moeilijk geworden en zal de ander je niet meer serieus nemen. Hoe weet jouw date dat jij het niet weer mooier maakt dan het is?

Je verspilt elkaars tijd

Iemand vind jou leuk door hoe jij bent en door wat jij vertelt. Maar als dat gelogen is, dan vind die ander je misschien toch niet zo leuk en dan verspil je elkaars tijd. Jij kunt niet waar maken wat je verkocht hebt en de ander komt onder valse voorwendselen naar de date. Dit kan voor hele ongemakkelijke situaties zorgen en de kans dat je elkaar daarna nog gaat zien of spreken zijn heel klein geworden.

Je speelt een spelletje

Zelfs als het helemaal niet jouw bedoeling is om een spelletje te spelen, dan geef je die ander wel het gevoel dat dat zo is op het moment dat ze ontdekken dat je liegt. En niemand vindt het leuk als er een spelletje met ze gespeeld wordt. De ander voelt zich niet serieus genomen en zal het respect voor jou verliezen omdat ze het gevoel hebben dat jij respectloos met ze om gaat. Ze zijn het immers niet waard om de waarheid tegen te spreken, dus ze zullen zich afvragen wat jij eigenlijk met ze wilt. Een spelletje is ook heel moeilijk om in stand te houden. Het is niet echt en je kunt mensen er heel erg mee kwetsen.

Je moet jezelf in bochten wringen

Wanneer je een kleine leugen vertelt, en je vertelt vervolgens niet de waarheid, dan zul je het jezelf heel erg moeilijk maken, want je moet je nu opeens in bochten wringen om die leugen in stand te houden. De kans is groot dat je nog meer leugens moet vertellen om de eerste leugen in stand te houden en voor je het weet zit vast in een web van leugens waar je niet meer uit komt. Het wordt allemaal erg ingewikkeld en de kans is groot dat je er opeens zelf geen zin meer in hebt om dat het dood vermoeiend is om al die opbouwende leugens in stand te houden.

Je kans op een relatie is verpest

Het meest vervelende aan liegen is toch wel dat wanneer je echt een hele goede klik blijkt te hebben, je opeens al die leugens terug moet draaien en dat de kans heel groot is dat jouw date je dan toch niet meer leuk vindt. Je verpest daarmee al je kansen op een relatie. Zelfs als je uitgangspunt is dat je geen relatie wilt, zul je maar net die persoon tegen komen met wie je dat wel zou willen en dat is dan niet meer mogelijk omdat jij zoveel onzin vertelt hebt. De waarheid zal hoe dan ook naar boven komen en je hebt dat altijd in je achterhoofd zitten. Jouw date zal je niet meer geloven, afknappen op je leugens en ook niet meer kunnen zien wie jij wel echt bent.

Hoewel het heel makkelijk en verleidelijk is om op een dating app of datingsite te liegen over wie je bent en wat je doet, is het gewoon echt niet slim om dat te doen. Simpelweg omdat je het jezelf onnodig moeilijk maakt en omdat je het bij voorbaat al verpest in het geval dat er meer dan een date in blijkt te zitten. Het is logisch dat je onzeker bent of het mooier wilt maken dan het is om meer kans te maken, maar  ben eens eerlijk tegen jezelf: Wil jij niet juist iemand tegen komen die jou precies neemt zoals je bent?

 

Blog Headline: Liegen op een dating site? Verstandig of juist niet? Blog Description: De meeste mensen maken zich er schuldig aan. Ze liegen op een dating app. Online kun je zijn wie je wilt en het is bijna normaal... Published Date: 2019-11-09 Modified Date: 2019-11-09 Image URL: https://datingsite.nl/wp-content/uploads/2019/09/Liegen-datingsites.jpg Image Width: 740 Image Height: 355 Publisher Name: Datingsite.nl Logo URL: https://datingsite.nl/wp-content/uploads/2019/08/logo.png Logo Width: 400 Logo Height: 135

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.