3. Wees er volledig bewust van en sla je er doorheen

Veel mensen denken bij liefdesverdriet maar aan een aantal dingen. Dat zijn vaak de memorabele momenten die jullie samen hebben beleefd. Maar als je beseft dat liefdesverdriet bestaat uit een aantal factoren, weet je dat je een een cyclus zit. Wordt je je hier bewust van, zal je zien dat het allemaal veel dragelijker wordt, omdat je weet dat het na een tijd verdwijnt. Deze cyclus bestaat uit onder andere:

  • Je gelooft het niet, je gaat het dus ontkennen. Ontkenningsfase is een veel voorkomend probleem in deze cyclus. Je hersenen moeten zich bewust zijn van het feit dat die persoon waar jij je altijd aan hebt gehecht, misschien nooit meer zal zien.
  • Een proces waarbij je je echt beseft dat het over is. Hierdoor zal je nog meer emoties krijgen van boosheid, verdriet en alles wat er bij komt kijken.
  • Eenzaamheid is een proces waar ook jij door heen zal gaan. Je voelt je waardeloos, je voelt je door niemand gerespecteerd en alles zit tegen.
  • Uiteindelijk ga je beseffen dat er nog veel meer dingen zijn dan alleen je ex. Je komt hierdoor tot inkeer.
  • Accepteer het, geeft het een plek en vind je rust. Je merkt hierdoor dat je liefdesverdriet zo goed als over is.

Tips voor na je liefdesverdriet

Zodra je dit gevoel hebt weet je dat je het proces hebt doorstaan. Niet iedereen maakt bovenstaande stappen mee, voor de één is het een heel ander proces dan de ander. Maar over het algemeen komt het voor dat bovenstaande punten worden doorlopen in deze cyclus. Daarnaast zijn er een aantal tips die je helpen om makkelijker verder te kunnen zodra je liefdesverdriet weg is:

  • De leegte die je voelt na je liefdesverdriet wil je natuurlijk zo snel mogelijk opvullen. Probeer dit niet te doen d.m.v een overgangsrelatie. Verwerk deze klap en breng alles weer op orde. Zodra je dit hebt gedaan, dan is het misschien weer eens tijd voor een nieuwe relatie.
  • One night stands helpen slechts tijdelijk. Constant het bed delen met iemand anders voor één nachtje zal je niet helpen om jouw liefdesverdriet volledig te laten verdwijnen. De behoefte aan seks is er, omdat je misschien wekelijks met je partner in bed lag, maar probeer dit niet op te vullen met vreemde.
  • Volg je gevoel maar denk er logisch bij na. Het is belangrijk om niet volledig af te dwalen in een gedachte waarbij je emoties een rol spelen.
  • Onthou dat het tijd kost. Niemand is snel over zijn liefdesverdriet heen, tenzij je echt een koud hart hebt en de relatie je waarschijnlijk niet zo veel betekende. Dit proces heeft tijd nodig en uiteindelijk zal je volledig hersteld zijn.
  • Blijf gezond eten, je zal je niet beter gaan voelen door je verdriet weg te eten. Een zeer veel voorkomend probleem bij mensen. Ondanks je misschien nog een zeer lichte pijn voelt, is het belangrijk om te sporten, te bewegen en goed te eten.

Deze tips zullen je in de goede richting sturen om je leven weer op te pakken zonder een partner. Denk er tenslotte aan, zowel voor mannen als voor vrouwen zwemmen er genoeg vissen in de zee. Focus je dus niet op die ene relatie die je hebt gehad, hoe sterk deze ook was. Er zal vast en zeker iemand anders zijn waarmee je nog sterker uit de voeten komt.

4. Focus je op een beter leven

Werk hier dus ook naartoe. Je gaat een nieuw en misschien wel een beter leven tegemoet. Dit keer wel zonder je ex partner. Je zal op je eigen benen moeten staan en door moeten. Miljoenen mensen hebben hier mee te maken en pakken de draad ook gewoon weer op. Voor sommige een zeer moeilijk proces, want misschien was je partner wel echt je wederhelft? Maar ook jij zult dit proces volledig doorstaan.

Bij liefdesverdriet heb je allemaal gemengde gevoelen, maar met name negatieve gevoelens die er voor zorgen dat je waardeloos gaat voelen. Soms moet je dus tegen je gevoel in bepaalde dingen bepalen voor een betere toekomst. Het is daarom belangrijk om al bovenstaande punten eens goed door te nemen. Zorg ervoor dat je volledig vertrouwt op je intellect. Je lichaam vraagt om het verdriet te kunnen verwerken d.m.v slecht voedsel en/of drank. Je weet dat je dit uiteindelijk niet zal helpen, maar alleen het moment zal wegnemen waarop op je het op dat moment er lastig hebt.

Het liefst blijf je de hele dag binnen zitten, huilend en denken aan die mooie momenten. Als je jezelf er toe zet om eventjes te gaan sporten, te gaan chillen met je vrienden of vriendinnen of wat dan ook. Je doel is natuurlijk om er boven op te komen en niet verder in de put te belanden. Uiteindelijk zal je zelf moeten pushen in de juiste richting. Je zal zien dat dit uiteindelijk de moeite waard is en zijn vruchten afwerpt. Het liefdesverdriet zal een tijdelijk proces zijn waarbij niemand baat zal hebben maar uiteindelijk iedereen overheen zal groeien. Hopelijk helpen deze tips jou in de goede richting en zal je dit een snel verwerkingsproces geven!