120 leuke dingen om te doen met je vriend of vriendin

26 september 2019 | 0 reacties

120 leuke dingen om te doen met je vriend of vriendin

Leuke dingen om te doen

Leuke dingen doen met je vriend of vriendin, dat lijkt heel makkelijk, maar op een gegeven moment zal de inspiratie toch opraken. Om te beginnen ben je eerst heel veel met elkaar bezig en heb je ook meer dan genoeg aan elkaar, maar wil je dat je relatie slaagt, dan is het heel erg belangrijk dat je leuke dingen met je partner gaat doen. En ook dat je leuke dingen met andere mensen, samen, gaat doen. Zo leer je elkaar niet alleen veel beter kennen, maar je bouwt ook aan herinneringen samen.

Je wilt dus iets leuks gaan doen met je vriend of vriendin, maar je hebt niet al te veel inspiratie. Maak je niet druk, dat gebeurt iedereen en er zijn voldoende dingen te bedenken die je kunt gaan doen. Eigenlijk hoef je alleen nog maar te kiezen, want hieronder vind je de langst mogelijke lijst met leuke dingen om te doen met je partner. Zo houd jij je relatie gezond en kun je er nog langer van genieten.

Actieve dingen

 1. Midgetgolf

 2. Zwemmen

 3. Hiken

 4. Fietsen

 5. Muurklimmen

 6. Speurtocht

 7. Escape room

 8. Workshop
  Jullie hebben vast samen iets wat je allebei super leuk vindt om te doen of waar jullie nieuwsgierig naar zijn. Koken jullie graag samen? Zoek dan een workshop koken uit, misschien wel Japans om er een leuke twist aan te geven. Heb je al vaker gehoord dat je partner graag zou leren schilderen en houden jullie allebei van de natuur? Regel een workshop landschapsschilderen. Zo zijn er tal van workshops te vinden waarmee je je vriend of vriendin zeker zal verrassen.

 9. Proeftraining van een sport waar jullie allebei interesse in hebben.

 10. Paardrijden.

Spannende activiteiten

 1. Parachutespringen

 2. Bungeejumpen

 3. Karten

 4. Racen op het circuit
  Op de motor of in een race auto. Wanneer je allebei van snelheid houdt of wanneer je beter wilt leren rijden bijvoorbeeld, dan kun je een dagje op het circuit plannen. Je kunt bijvoorbeeld lessen nemen om te leren omgaan met gevaarlijke situaties in het verkeerd, beter leren om de auto of motor onder controle te houden of lekker tegen elkaar racen om te kijken wie wint.

 5. Helicoptervlucht

 6. Achtbanentoer

 7. Moorddiner

 8. Horrorhuizen toer

 9. Bergbeklimmen

 10. Schietbaan

Gezellige dingen om te doen

 1. Potje kaarten

 2. Samen koken

 3. Een bordspel
  Dit lijkt misschien wel ouderwets, maar het is tijd met elkaar doorbrengen op een kwalitatieve manier. Je leert elkaar beter kennen en wanneer jullie allebei van een spelletje houden, dan kan het ook nog erg lachen zijn. Geef er een leuke twist aan door ergens om te spelen. Denk dan aan iets simpels zoals het doen van de afwas, maar het kan bijvoorbeeld ook een erotische handeling zijn.

 4. Stadswandeling

 5. Ontbijten buiten de deur

 6. Filmavondje

 7. Netflix binge weekend

 8. Samen bakken

 9. Gaan buurten bij vrienden

 10. Barbecuen

Grappige dingen om te doen

 1. Belletje trekkenGeblind doekt schilderen
  Oke, het klinkt kinderachtig en dat is het zeker ook, maar het zal je verbazen hoe leuk dit nog steeds is om te doen en zeker met je vriend of vriendin samen maak je hier een mooie herinnering waar jullie nog lang om zullen lachen. Als spontane grappige actie zou deze bij iedereen in het to-do lijstje moeten staan.

 2. Het circus

 3. Verkleedpartijtje

 4. Alles op de kermis uitproberen, ja ook de carrousel

 5. Food fight houden

 6. De ander schminken tijdens de slaap

 7. Alleen maar toetjes maken voor het avondeten

 8. Verstoppertje spelen

 9. Lekkerste-ijsjes-in-je-woonplaats-jacht

 10. Geblinddoekt samen iets schilderen

Dagje er op uit

 1. City trip

 2. Pretpark

 3. Musea

 4. Beeldenparken

 5. Dierentuin

 6. Picknicken

 7. Sight seeingSightseeing
  Sight seeing wordt vaak geassocieerd met op vakantie zijn, maar je zult je verbazen hoeveel er in je regio te zien en te doen is waar jij helemaal geen weet van hebt. Een leuk dagje er op uit om je eigen omgeving te leren kennen zal jullie beiden nog verbazen en levert meestal hele leuke herinneringen op want je zult er nog geregeld in de buurt komen en het er samen over kunnen hebben.

 8. Naar het strand

 9. Brouwerij of wijnkelder (proeven natuurlijk)

 10. Wellness dagje

Gratis activiteiten om te doen

 1. Wandelen

 2. Sporten

 3. Huisspeurtocht
  Heb je bijvoorbeeld geen geld om iets leuks te gaan doen dan kun je ook thuis iets leuks ondernemen. Een huisspeurtocht is daar ideaal voor. Verzin een verrassing voor elkaar, bedenk iets zoals een massage of een andere verwennerij en maak een speurtocht in huis zodat jullie puzzels en raadsels moeten oplossen en locaties moeten ontdekken om elkaars verrassing te vinden. Daarna kun je de verrassingen voor elkaar uitvoeren en van de rest van de dag samen genieten.

 4. Bouw een hut (binnen of buiten)

 5. Laat de hond van de buren uit

 6. Ruim een buurt plek op (afval opruimen of een plek opknappen)

 7. Maak een video (doe een toneelstukje of sketch) en bekijk deze terug

 8. Prank een goede vriend of vriendin samen

 9. Maak een muziekset met je favoriete nummers voor elkaar (vroegere mixtape)

 10. Lees elkaar een boek voor

Meerdaagse activiteiten

 1. Oefen voor de Nijmeegse Vierdaagse of de Kennedymars

 2. Ga wild kamperen

 3. Doe een weekend city trip

 4. Kampeer in je woonkamer
  Dit kan ontzettend leuk zijn, verbouw je woonkamer tot een kampeerplek door tenten te bouwen, lampjes neer te zetten, de televisie uit te laten en maak een tent met lakens over tafels en stoelen. Wederom lijkt dit heel kinderlijk, maar dat maakt het juist zo leuk. Geef er een extra grappig tintje aan door bijvoorbeeld fruit op te hangen (bananen in de jungle). Heb je en tuin? Maak dan een kampvuurtje in een fire pit om zo nog meer het kampeergevoel te krijgen.

 5. Bezoek een (gratis) festival

 6. Doe een survival tocht

 7. Boek een speciale hotelkamer (een bepaald thema of met een bubbelbad)

 8. Plan een verwenweekend weg in een andere stad

 9. Ga een buurland verkennen (roadtrip in België of Duitsland)

 10. Neem allebei een dag en plan een verrassing voor de ander. Doe iets wat je zelf normaal niet zo leuk lijkt en waar de ander erg enthousiast over is

Dingen om met andere mensen samen te doen

 1. Organiseer een barbecue

 2. Plan een vriendenweekendje weg

 3. Ga naar een feestje of concert

 4. Organiseer een oud Hollandse spelletjes dag in je tuin

 5. Plan een karaoke avond

 6. Doe een pokeravond

 7. Ga naar een teambuilding weekend
  Door in een team met vrienden leuke activiteiten te doen leer je elkaar nog beter kennen. Zeker wanneer je niet in hetzelfde team zit. Je bouwt aan een band met elkaar en je vrienden en maat samen nog meer leuke dingen om te herinneren en om aan terug te denken samen. Mensen zijn net ietsje anders rondom hun vrienden dan wanneer je met ze alleen bent. Wil jij je partner echt goed leren kennen, ontdek dan hoe ze zijn met vrienden en vriendinnen in de buurt.

 8. Plan een kampvuur avond in de wilde natuur of aan het water

 9. Organiseer een filmavond

 10. Ga uit eten op een speciale manier (bijvoorbeeld een Middeleeuwse avond)

Sport activiteiten

 1. Paintballen

 2. Lasergamen

 3. Bowlen

 4. Indoor skiën

 5. Watersporten

 6. Traplopen
  Je denkt nu waarschijnlijk: traplopen? Er zijn verschillende plekken te ontdekken waar heel veel trappen zijn, vaak in een mooie of interessante omgeving. Niet alleen is dit een hele sportieve activiteit, want je traint zeker je benen en billen, maar het is ook nog een hele leuke activiteit wanneer je bijvoorbeeld interesse hebt in een bepaalde stad. Je kunt met traplopen heel veel plekken ontdekken waar je normaal niet zou komen. Het is goed om elkaar te kunnen motiveren om die laatste paar trappen nog te nemen. Daarna kun je moe maar voldaan ergens gezellig wat gaan eten of drinken.

 7. Skeeleren

 8. Fietsen

 9. Motorrijden

 10. GPS wandeltocht (er zijn veel lange en speciale wandelroutes te vinden waar je nieuwe gebieden kunt leren kennen)

Aparte activiteiten om te doen

 1. Organiseer een graffiti hunt
  Ga samen op zoek naar de mooiste, grootste, gekste graffiti. Zoek onmogelijke plaatsen op, maak foto’s en ontdek wat jouw stadsartiesten allemaal gemaakt hebben. Je kunt dit in de meeste steden doen en het maakt het extra leuk om geregeld een andere stad te kiezen om nieuwe graffiti te zoeken. Kijk niet alleen naar de grote lege muren, maar maak er een sport van om juist de minst opvallende graffiti te spotten en vast te leggen.

 2. Urbexen – ga op zoek naar leegstaande panden en ontdek wat er binnen te vinden is. Denk dan aan oude gebouwen zoals oude kastelen of verlaten kantoorpanden.

 3. Doe mee aan een demonstratie. Tegenwoordig zijn er overal in het land kleine protesten te vinden in het weekend. Zoek er eentje uit waar jullie allebei iets mee hebben en ga voor de lol eens kijken hoe het is om te demonstreren.

 4. Ga insecten proeven

 5. Boek een mystery flight en neem een spontane korte vakantie

 6. Onderzoek de oudste plek van je woonplaats

 7. Ga op kabouterjacht en ontdek nieuwe paddenstoelen

 8. Boek een glam camping weekend

 9. Doe een quad toch op het strand

 10. Ga wind kiten op het strand in plaats van op het water

Ver-weg activiteiten om te ondernemen

 1. Doe een roadtrip door Europa

 2. Ga op vakantie in de jungle

 3. Doe een festival toer in de zomer

 4. Ga naar de woestijn

 5. Ga duiken in een exotisch land

 6. Ga wijnproeven in Italië

 7. Boek een Thai box vakantie in Thailand

 8. Hitchhike voor een maand in Zuid-Europa
  Zeker als koppel is dit ontzettend leuk om te doen en de ideale manier om elkaar door en door te leren kennen. Neem een tentje en een rugzak en begin samen te liften. Je zult veel avonturen mee maken, interessante nieuwe mensen leren kennen en voor uitdagingen komen te staan. Wildkamperen in de natuur of juist in een grote stad. Houd een beperkt budget en na deze alternatieve vakantie weet je meteen wat je aan elkaar hebt in leuke en in moeilijke situaties.

 9. Beklim een hele hoge berg

 10. Bezoek een metropool in een ander land

Erotische activiteiten

 1. Toertje over de wallen

 2. Bezoek een stripclub

 3. Ga naar een seksshop

 4. Bezoek een erotische beurs

 5. Kies samen een porno uit

 6. Koop een (nieuw) speeltje samen

 7. Leer samen over tantra

 8. Doe een erotische fotoshoot

 9. Ga samen op zoek naar een lekker geurende olie

 10. Plan een intiem verwendagje.
  Op een intiem verwendagje ben je de hele dag alleen maar bezig met elkaar op alle mogelijke manieren te verwennen. Lekker eten maken, samen of voor elkaar. Een bad klaar maken en elkaar wassen en daarna afdrogen. Heel veel knuffelen en vooral ook seksueel met elkaar bezig zijn zonder meteen iedere keer ook seks te hebben en zo de lust op te voeren.

Samen activiteiten ondernemen is essentieel voor een goede relatie. Je zorgt ervoor dat je niet in een sleur terecht komt en je leert elkaar veel beter kennen. Juist door dingen te ondernemen die je anders niet zo snel zou doen, kom je er achter hoe de ander is, maar vooral ook hoe jullie samen zijn. Dat geldt voor leuke dingen, maar zeker ook voor lastige ondernemingen. Hoe reageer je op elkaar in een moeilijke situatie?

Vooral het werken aan herinneringen samen is belangrijk. Je hebt dan altijd dingen om op terug te kijken en dit versterkt jullie band. Ook is het goed voor een relatie om samen moeilijke dingen te overwinnen en dus te weten van elkaar hoe je elkaar bijstaat en steunt. Altijd maar thuis blijven of dezelfde dingen doen, daar leer je niks van en het wordt op den duur ook saai waardoor je je ook sneller aan elkaar gaat irriteren. Dit is heel makkelijk te voorkomen door simpelweg samen iets te ondernemen.

Spreek af dat jullie om de zoveel tijd samen iets plannen om te gaan doen. Je kunt elkaar verrassen met leuke activiteiten of de dingen samen voorbereiden. Ook hier ben je dan kwaliteitstijd met elkaar door aan het brengen. Door het om de zoveel tijd te plannen is het makkelijker om ook tijd in allebei jullie agenda’s vrij te houden. Je voorkomt hier mee dat het allemaal maar standaard en gewoon wordt. Het hoeft ook niet altijd duur te zijn of geld te kosten. Er zijn ontzettend veel leuke dingen om te doen die amper iets kosten of zelfs gratis zijn. Sterker nog: door een budget af te spreken zorg je er voor dat je lekker creatief blijft met dingen verzinnen.

Deze lijst van 120 leuke dingen om te doen met je vriend of vriendin is bedoeld als inspiratiebron. Je kunt heel makkelijk een andere draai aan dingen geven of ze combineren en op die manier zorgen dat jullie er samen een leuke, spannende en interessante tijd van maken. En naast een leuke tijd, kom je er ook nog eens achter hoe jullie samen werken, wat jullie wel en niet leuk vinden om te doen en wat jullie vaker samen gaan herhalen.

Blog Headline: 120 Leuke dingen om te doen met je vriend of vriendin Blog Description: Leuke dingen doen met je vriend of vriendin, dat lijkt heel makkelijk, maar op een gegeven moment zal de inspiratie toch opraken. Published Date: 2019-09-26 Modified Date: 2019-09-26 Image URL: https://datingsite.nl/wp-content/uploads/2019/09/leuke-dingen-om-te-doen-1.jpg Image Width: 740 Image Height: 355 Publisher Name: Datingsite.nl Logo URL: https://datingsite.nl/wp-content/uploads/2019/08/logo.png Logo Width: 400 Logo Height: 135

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.