Speeddaten: Hoe werkt het precies?

5 november 2018 | 0 reacties

Speeddaten: Hoe werkt het precies?

Speeddaten

Tegenwoordig is speeddaten niets nieuws. Veel mensen maken er dagelijks gebruik van en met succes! Wat is speeddaten nou eigenlijk? Speeddaten houdt in dat je binnen een paar minuten vragen stelt die jij van elkaar wilt weten. Zit je op één lijn dan heb je kans op een vervolgdate! Speeddaten is nu ongeveer 10 jaar trending en wordt steeds populairder. 

Stedelijk speeddaten

De reden van het speeddaten is dat je op een zeer aangename en ontspannen manier een nieuwe partner kan leren kennen. Veel potentieel op een leuke manier leren kennen, wie wil dat nou niet? Daardoor ook een geaccepteerde manier om nieuwe contacten te ontmoeten, misschien zit de liefde van je leven er wel tussenIn verschillende steden worden er avonden georganiseerd om te kunnen speeddaten. Dit wordt vaak maandelijks gedaan om singles een kans te geven een leuke partner te vinden. Je kunt vaak je leeftijdsdoelgroep selecteren zodat je mensen ontmoet die dezelfde leeftijd hebben. Daardoor zal je sneller een klik krijgen en vind je misschien wel iemand die echt bij je past. Naast het online daten is het door speeddaten mogelijk om meerdere mensen op één avond te ontmoeten. Voor sommige mensen nog een onbekend terrein en misschien ook wel spannend. Je geeft stelt je zelf misschien wel kwetsbaar op voor meerdere mensen.

Aanmelden voor speeddaten

Speeddaten doe je eigenlijk vlak voor een bepaald evenement. Je kan je tot een paar uur van te voren inschrijven en deelnemen. Veel datingsites maken het mogelijk om deel te nemen aan deze leuke manier van daten waarbij je in een avond veel verschillende mensen zal ontmoeten. Je kan er uiteraard zelf voor kiezen waar je deelneemt, zo zijn er bijvoorbeeld in grote steden zoals Amsterdam, Den Haag of Rotterdam die het allemaal mogelijk maken. Daarnaast kies je zelf ook je leeftijdscategorie uit, deze lopen uiteen van 20-35 jaar, 25-40 jaar, 40-55 jaar en de senioren categorie. Zo weet je zeker dat je in aanraking komt met mensen die jouw leeftijd hebben waardoor het contact soepeler zal verlopen. Je kunt op die manier heel makkelijk kijken of er een geschikte partner tussen zit. Van de tientallen aanwezigen zal er heus wel iemand tussen zitten die bij je past

Het verloop van de avond

Als je eenmaal arriveert het evenement waar het speeddaten plaatsvind neem je plaats. Diverse tafels zijn opgesteld waaraan je zal deelnemen om elkaar beter te leren kennen. De vrouwen die deelnemen zullen heel de avond aan één tafel zitten waarbij de mannen zullen rouleren. Dit gebeurd elke keer als de bel gaat, het verschilt per evenement hoeveel minuten je krijgt om alles van elkaar te weten te komen. In de meeste gevallen is dit 5 minuten per ronde. Binnen die 5 minuten kan je dus kijken of er raakvlakken zijn en er interesse is. Daarop krijg je een zogenoemde ‘matchkaart’. Op deze kaart staat je naam vermeld voor het geval je een persoon nog een keer wil ontmoeten. Zo kan je ook zien of er achteraf interesse is en sprake is van een match. Zodra beide partijen instemmen met een match kan er een vervolgdate worden gepland! Iets waar veel mensen op uit zijn natuurlijk. Na het evenement hoor je van de organisator wat de uitslagen zijn waarna je ook je kaart terug krijgt. De mogelijkheid dat het telefoonnummer van je match hierop staat is dus geheel reëel.

Een goede indruk

Je krijgt maar 5 minuten! Dus een goede eerste indruk is natuurlijk heel erg belangrijk. Voor veel mensen een spannend moment waarbij je vaak stijf staat van de zenuwen! Een goede voorbereiding is daarom het halve werk. Je uiterlijk daarentegen moet natuurlijk optimaal verzorgd zijn, dit scheelt een hoop kopzorgen! Er voor zorgen dat je er op je best uit ziet resulteert in een goede indruk. Het is daarnaast belangrijk om oprechte interesse te hebben in een ander, je zal snel merken als iemand doet alsof. Het luisteren naar een ander zorgt ervoor dat je interesse toont waardoor je ook verschillende aanknopingspunten zal hebben voor een ander onderwerp. Zo zal het gesprek soepel verlopen zonder dat jij je hier al te veel zorgen over hoeft te maken. Oogcontact is ook een belangrijk aspect van een leuk gesprek, je laat zien dat je geïnteresseerd bent waardoor je duidelijk kan vertellen wie je bent en wat je doet.

Je matchkaart hoeft daardoor ook niet meteen op te vallen om een naam op te schrijven, dit voorkomt misschien wel ongemakkelijke situaties. Noteer zijn of haar naam buitenbeeld zodat je het later als een leuke verassing kan doen laten overkomen. Zo verplicht je niemand om ook jouw naam op te schrijven waardoor het minder soepel zal verlopen. Laat deze leuke avond een mogelijkheid zijn om jezelf goed neer te zetten waardoor het contact een stuk aangenamer wordt. Dit resulteert in leuke gesprekken die kunnen uitlopen tot vervolgdates met misschien wel de liefde van je leven!

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *