Goede openingszinnen

5 november 2018 | 0 reacties

Goede openingszinnen

Openinszinnen

Voor veel mannen een obstakel, openingszinnen. Veel mannen weten niet wat ze op het eerste gezicht moeten zeggen. In een tijd waarin vrouwen ook steeds vaker initiatief nemen is het belangrijk om met een goede openingszin te komen. Voor vrouwen is het net zo belangrijk om in aanraking te komen met een leuke man, vandaar ook vrouwen steeds vaker de eerste stap nemen. Het helpt veelal om enkele openingszinnen te oefenen die je verder helpen om een gesprek op gang te laten komen.

Je zelfvertrouwen groeit

Openingszinnen kunnen je helpen met het winnen van zelfvertrouwen waardoor het ijs snel gebroken zal worden. Het is ten alle tijden natuurlijk van belang iemand aan te spreken en ontdekken of je een leuk contact kan hebben. Vaak kom je in een situatie waarin je een leuke man of vrouw ziet waarbij je niet direct weet wat je moet zeggen. Het is dan leuk als je wat openingszinnen weet die pakkend zijn en humor bevatten. Hierdoor weet hij of zij wat voor persoon jij bent waardoor je misschien wel een eerste date kan scoren!

Het is belangrijk dat je een goede openingszin gebruikt. Een goede eerste indruk is natuurlijk belangrijk waarbij je niet wil dat het gênant wordt! Een goede openingszin wordt daarom gebruik om op een aangename manier het ijs te breken. Hierdoor worden de gesprekken die je voert veel aangenamer en soepeler. Je krijgt direct de aandacht waarbij je genoeg aanknopingspunten kan vinden om het over iets anders te hebben. Door je hier in te verdiepen leer je echt een leuk gesprek aan te gaan en welke zinnen je beter kan vermijden.

Hoe vaker jij diverse openingszinnen gebruikt, hoe meer zelfvertrouwen je zal krijgen. Je zal namelijk veel sneller op iemand afstappen om een gesprek aan te gaan. Loop van tijd merk je welke zinnen pakkend zijn en welke niet. Het ligt ook aan wat voor persoon je tegenover je hebt. Over het algemeen zijn pakkende openingszinnen aantrekkelijk voor iedereen. Positieve openingszinnen zijn daarom van belang om te gebruiken en toe te passen in de praktijk. Wees niet bang om dit ook te doen, mensen zullen het eerder grappig als eigenaardig opvatten. Op een gegeven moment wordt dit een leuk spelletje en leer je hier mee om gaan.

Kwaliteit

Openingszinnen kunnen overal worden gebruikt. Het is wel belangrijk om te weten wanneer je het moet gebruiken. Niet elke openingszin kan worden gebruikt, ligt natuurlijk aan de situatie. Je moet je er zelf van bewust maken dat je weet in welke omgeving je bent. Zo kan je bepalen bij wie je zo’n leuke openingszin kan gebruiken. Doe je dit niet, loop je het risico vreemd gevonden te worden waardoor de man of dame in kwestie geïrriteerd kan raken. Dit geeft je een klap in je zelfvertrouwen en daar zit niemand op te wachten!

Daarom is het belangrijk even de kat uit de boom te kijken zodat je je zelf hier op kunt aanpassen. Sommige openingszinnen werken bijvoorbeeld beter in een kroeg dan op een exclusief feest. Een leuke openingszin kan dus pakkend zijn waardoor jij genoeg gespreksstof zal hebben. Interesse tonen is natuurlijk erg belangrijk, hierdoor voelen mensen zich aangetrokken tot jou en willen meer over je te weten komen. Het gesprek wordt daarom erg aangenaam en zal als een zonnetje verlopen!

Humor

Humor is in vele gesprekken erg belangrijk. Zo zul je veel eerder succes boeken en kom je niet opdringerig of arrogant over. Je komt enthousiast over en laat veel van je zelf zien, humor is daarom een zeer belangrijke eigenschap. Een openingszin zorgt voor een fijne sfeer waar beide partijen zich comfortabel bij voelen, je wil natuurlijk niet in een onaangename sfeer terecht komen. Dit komt niet ten goede van het gesprek. Weet je dit te creëren zal je hem of haar veel sneller voor je winnen waardoor er een serieuze klik gevormd wordt. Humor zal positief uitpakken, denk daarom ook niet na hoe het zal uitpakken. Wees zeker van je zaak, dit zorgt voor nog meer zelfvertrouwen wat je dan ook uitstraalt. Het moet lijken alsof je erg spontaan over komt zonder dat het nep lijkt, in veel gevallen lastig maar als je echt geïnteresseerd bent kan je gewoon jezelf blijven.

Voorbeeldzinnen

Veel mensen zoeken naar enkele goede openingszinnen. Je weet dan wat je kan zeggen als je iemand tegenkomt. Dit alles zonder dat je hier al te veel bij hoeft na te denken. Een goede openingszin die altijd werkt en waarbij je ook duidelijk overkomt is: Hallo, ik ben…. wil je soms wat drinken?. Je hebt je bij deze gelijk voorgesteld en gelijk aangeboden om het gesprek voort te zetten met een lekker drankje. Tijdens het gesprek kan je vragen wat hij / zij voor werk doet waarbij je zat aanknopingspunten kan vinden. Andere zinnen zoals ´Ik zag je al een tijdje zitten en wilde graag meer over je weten´doen het ook erg goed. Je bent hier gewoon attent en eerlijk, de meeste mannen en vrouwen vallen hier voor. Het hangt er daarom volledig vanaf in welke situatie je bevind. Maar over het algemeen zal je hier mee scoren.

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *