26 verschillende manieren om te zoenen

1 november 2019 | 0 reacties

26 verschillende manieren om te zoenen

Zoen

Kussen, zoenen, met tong, tanden, handen of hele lijf. Zoenen is heerlijk. Kussen is een kunst. Een kunst die je kunt leren. Trainen. En dat is toch een training die niemand vervelend vindt. Niet overal ter wereld is kussen even vanzelfsprekend, maar in onze cultuur is het een gewenst iets met vele vormen. Heel erg veel vormen. Het leuke aan zoenen is dat je samen ontdekt wat jullie lekker vinden, waar je samen van kunt genieten, en daarmee dus ook steeds meer afwisseling hebt. Je ontdekt hoe je elkaar nog meer kunt opwinden, wat gevoelige plekjes zijn, maar ook hoe je elkaar genegenheid toont.

Kussen is meer dan seks. Het is intimiteit. Het is niet voor niks dat prostituees dit niet doen of er extra vertellen. Zoenen maakt het persoonlijk. Je proeft elkaar, ademt elkaar lucht in, deelt speeksel. Daarnaast komen er door zoenen allemaal stofjes vrij in je hersenen waardoor je ook meer een band voelt. En daar naast is het ook een uiting van genegenheid zonder enige seksuele invloed of het kan een groet of een afscheid zijn.

Om goed te leren kussen, of dat nu is qua wat gewenst is in een sociale situatie of met een date of je partner, is het goed om te weten welke soorten kussen er allemaal zijn. En dat zijn er nogal wat.

 • Wang zoen: Je zou denken dat een kus op de wang heel erg platonisch en misschien zelfs wat formeel is, maar niets is minder waar. Een wang zoen kan heel intiem en opwindend zijn. In plaats van een volle zoen, zoals je die aan je oma zou geven, te geven, laat je je lippen zachtjes tegen de wang rusten en beweegt ze een beetje. Open je lippen ietsje en wrijf met je lippen over de wang. Laat dan je onderlip alleen over de wang gaan voor je meer druk zet en de kus geeft.
 • Oor kus: Een kus op een oor kan ontzettend erotisch en opwindend zijn, maar net zo goed heel erg lief. Je kunt zowel je lippen als je tong gebruiken. Net als bij de wang zoen werkt het vooral stimulerend wanneer je niet te veel druk zet, maar het oor met je lippen streelt. Ook hier kun je je tong gebruiken, maar doe het zachtjes en subtiel. Zachtjes bijten in de oorlel vinden ook veel mannen en vrouwen erg opwindend. Doe het niet te hard, gebruik eventueel je lippen om je tanden, want de oren zijn heel erg gevoelig.
 • Oog kus: Een oog kus kan heel lief en teder zijn, en vooral ook erg troostend. Laat je lippen zachtjes over de oogleden wrijven en geef aan de buitenkant van het ook net iets meer druk. Heeft iemand verdriet? Kus dan de tranen weg. Dit is een hele intieme kus en laat zeker zien dat je die ander heel erg speciaal vindt.
 • Voorhoofd zoen: Misschien wel de liefste zoen die er is. Het laat zien dat je om iemand geeft en dat je diegene wilt beschermen. Ook wel een derde-oog-kus genoemd. Je laat hier mee zien dat iemand veilig bij jou is.
 • Kus op hand: Hier zijn twee versies van, die zowel lief als erotisch kunnen zijn, afhankelijk van hoe jij de kus geeft. Hoe rustiger en zachter je kust, des te intenser het is. Wanneer je op de bovenkant van een hand een kus geeft dan houdt dit een soort van onuitgesproken belofte in. Dat je iemand met respect zult behandelen. Aan de binnenkant is het meer intiem en je laat er mee zien dat je iemand wilt.
 • Pols kus: Een hele tedere zoen is op de pols. De pols is ontzettend gevoelig. Je laat hier mee zien dat je iemand bij je wilt houden en dat je veel om diegene geeft. Met het puntje van je tong kun je het weer heel erg erotisch maken.
 • Kaak kus: Vooral het volgen van de kaaklijn kan een heel erg opwindend gevoel zijn. Of je dit nu zachtjes met je lippen doet of met je tong  met heel veel druk, het zal de spanning hoe dan ook doen stijgen en wanneer je het echt meent, dan zul je zeker een kreun horen ontsnappen.
 • Zoen op de neus: Hoewel voor sommige mensen de neus heel erg erotisch kan zijn, is het voor de meeste mensen doorgaans een teken van tederheid en genegenheid. Wanneer je iemand op de neus kust dan laat je diegene zien dat je om hem of haar geeft. Het is een hele intieme zoen.
 • Nek kus: Je kunt hier mee iemand de rillingen geven, op een positieve manier. Of je nu kust, met je lippen streelt of likt, een kus in de nek is voor bijna niemand te weerstaan. Je laat hier mee zien dat je iemand opwindend vindt en dat je hem of haar het liefste verder zou onderzoeken met je mond. Je kunt van de nek ook heerlijk overgaan naar de oren en wanneer je achter iemand zit of staat, dan kun je ook de rug verder zoenen.
 • Rug kus: Kussen op je rug krijgen, geeft meestal een geruststellend en veilig gevoel. Je kunt opeens ontspannen. Lieve zachte kusjes met je volle lippen en zonder tong zullen dat gevoel alleen maar versterken. Voor de pikantere versie laat je je tong de spieren volgen. Hoe meer je naar boven gaat, hoe meer druk je zet met je tong en wanneer je bij de schouder aankomt, kun je zachtjes er in bijten of met je tanden langs de huid glijden.
 • Vinger kus: Een vinger kussen kan liefkozend en erotisch zijn. Voor een liefkozende vinger kus houd je bijvoorbeeld de hele hand tegen je gezicht aangedrukt met een of zelfs beide handen. Je geeft dan kleine kusjes tegen de vinger of vingers aan de binnenkant. Tussen de vingers kan het weer meer erotisch zijn, en dat is ook zo als je je tong gebruikt. Schroom ook niet om tijdens de seks de vingers te kussen, te likken, in je mond te nemen en er aan te zuigen. Het zal je verassen hoe erotisch dit kan zijn.
 • Tongzoen/French kiss: De tongzoen of de kus met Franse slag is bij iedereen wel bekend en we kunnen er hele boeken over vol schrijven. Er zijn zoveel verschillende manieren waarom je kunt tongzoenen en ze zijn allemaal afhankelijk van hoe jullie je voelen, hoe de chemie en de sfeer is. Dat is niet te timen of te plannen. Bij de beste tongzoenen vergeet je natuurlijk om na te denken en verlies je je in het moment. Je gaat letterlijk helemaal in elkaar op. Maar, zeker wanneer je van zoenen houdt, dat zal niet iedere keer het geval zijn en dan kun je mooi nieuwe manieren proberen en oefenen. Over het algemeen is het minder fijn als je meteen een volle tong in je mond geduwd krijgt, met of zonder overmatig speeksel, laat staan dat die tong als een wilde tekeer gaat en de lippen zo hard op de jouwen drukken dat je er blauwe lippen aan overhoudt. Dit kan erg opwindend zijn als je beiden al behoorlijk lustig bent. Zeker als je hebt moeten inhouden en het nu eindelijk kunt laten gaan.
  In veruit de meeste gevallen is het veel fijner als je rustig aan begint. Eerst met je lippen, zoenen, strelen, kusje het hoekje van de mond, doe langzaam jouw mond open of geef een lief likje langs de lippen van de ander. Een beetje speeksel is fijn, maar slik ook op tijd je speeksel weer door zodat het geen over slijmerige bedoeling wordt. Tast elkaar af, neem een korte pauze en kijk elkaar diep in de ogen aan. Gebruik niet alleen je mond, maar ook je lichaam. Voel het overal en de date zal dat ook voelen. Zachtjes bijten in de lippen of zuigen op de tong kan ook erg opwindend zijn tijdens het tongzoenen.
 • Weiger kus: Hiermee kun je elkaar op een spannende manier plagen. Als je date je wilt kussen, dan ontwijk je die kus lichtjes. Laat je lippen in plaats van op de mond er naast strelen en lik het puntje van de mond met je tong. Als je partner je weer wilt kussen, dan kun je zelfs een beetje terug trekken. Ontwijk een tijdje de mond, maar kus ondertussen wel andere plekjes. Denk dan aan de wang, nek, oren, neus, het uiteinde van de mond of een enkele lip en geen volle zoen.
 • Enkele lip zoen: Kussen, likken en zuigen van een lip is heel erg erotisch en opwindend, maar het kan ook erg lief zijn. Doe het in ieder geval rustig aan. Een beetje knabbelen is ook erg fijn. Kus met jouw beide lippen maar 1 lip van de ander. De onder of boven lip.
 • Smelt kus: Wanneer je een drankje hebt of een ijsklontje in de buurt, dan kun je de smelt kus doen. Neem een ijsblokje, niet te groot en houd die voor in je mond zodat je er met je tong tegen kunt doen. Zoen elkaar dan en merk hoe jullie hitte het ijsklontje laat smelten. Je kunt het ijs ook uitwisselen.
 • Heet/koel kus: Lik over de lippen van je partner en blaas daarna over dat plekje. Je tong is eerst warm en nat en het blazen koelt het meteen af. Doe dit zachtjes en teder voor het volle effect.
 • Onder lip zuig zoen: Neem de onderlip van je date in je mond en lik en zuig er aan. Doe dit rustig. Je kunt laten merken dat je er opgewonden van raakt door er daarna ook een beetje in te knabbelen met je tanden, maar niet te hard.
 • Likkende kus: In plaats van te kussen, lik je over de lippen van je partner, sla vooral ook de hoekjes van de mond niet over. Geef daar na een heerlijke Franse tongzoen.
 • Zuigende tongzoen: Dit is net zoals de Franse tongzoen, alleen zuig je nu op de tong van je partner. Zuig niet te hard, want dat kan pijn doen. Doe het ook niet te lang, want dat kan ongemakkelijk worden, maar wissel het af en gebruik het af en toe als verrassing. Je date zal hier zeker opgewonden van raken.
 • Vlinder zoen: Dit is een kus die je niet met je mond geeft, maar met je wimpers. Ook dit is weer een hele tedere en lieve manier van genegenheid tonen. Wrijf met je oogleden langs de gevoelige huid van je partner. De ogen, wang, neus, lippen, en open en sluit je ogen zodat je wimpers bewegen. Deze strelen dan als een kus over de huid van je date.
 • De Eskimo zoen: Een welbekende en zoetsappige zoen om je affectie te laten blijken. Je wrijft jullie neuzen liefelijk tegen elkaar aan en om elkaar heen. Het kan heel intiem zijn om elkaar hier bij aan te kijken. Af en toe een plagend kusje met je lippen tussendoor kan dan ook heel fijn zijn.
 • Zuigzoen / Hicky: De zuigzoen is een duidelijk teken van opwinding en lust. Lik je partners nek met druk en wanneer je partner kreunt, beweegt, reageert, en je weet dat je op het juiste plekje zit dan zuig je op dat plekje. Je hoeft niet heel hard te zuigen om een herinnering achter te laten. Het afwisselen met korte likjes in de nek kan voor nog meer erotiek zorgen.
 • Spiderman kus: Spiderman kust in de film ondersteboven en dit kunnen jullie ook proberen. Natuurlijk niet hangend van een plafond, maar bijvoorbeeld doordat een op het bed ligt met het hoofd op de rand en dat de ander naast het bed staat. Je hebt dan bijna dezelfde positie. Dit kan een hele romantische kus zijn. Zeker als je het een paar keer geprobeerd hebt en er handigheid in hebt gekregen.
 • Fruit zoen: Net als met het ijsblokje gebruik je hiervoor iets extra’s. Fruit. Neem een stuk fruit dat jullie allebei lekker vinden en laat je partner er in bijten, je blijft dan zoenen zoals met de Franse tongzoen, maar in plaats van je tong, gebruik je het fruit. Je kunt het sap met elkaar delen en val elkaars lippen en kin aflikken. Dit is ook een zoen die je het beste rustig kunt uitvoeren voor het volle effect.
 • Vacuüm kus: Een uber romantische kus. Er wordt gezegd dat je op deze manier elkaars voorouders inademt. Je houdt beiden je mond open en zuigt de lucht van je partner in. Een kus waarmee je laat zien dat jij je leven met die persoon wilt delen.
 • Teug zoen: Een speelse, smakelijke zoen. Je neemt een teugje van je drankje en kust je partner terwijl je de vloeistof over de lippen van je partner laat lopen of laat opdrinken uit jouw mond. Je kunt elkaar hier mee plagen en knoeien is alleen maar leuk, want je kunt elkaar op nog meer plekjes likken.
 • Voet kus: Het kussen van de voeten is voor veel mensen erg erotisch. De voeten zijn erg gevoelig. Let erop of je soms meer druk moet geven met je lippen of tong zodat het niet kriebelt. Dit verschilt erg per persoon. Ook aan de tenen zuigen, kan net zoals bij de vingers, heel erg erotisch opwindend werken.

Dit is pas een klein deel van alle soorten zoenen en kussen die we konden vinden. Houdt Datingsite in de gaten voor het vervolg. 

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.