11 goede gespreksonderwerpen voor je date

7 november 2019 | 0 reacties

11 goede gespreksonderwerpen voor je date

11 gespreksonderwerpen tijden het daten

Je hebt een date gescoord. Dat kan op vele manieren zijn, maar tegenwoordig is de kans groot dat het online is afgesproken. Dat kan via een datingsite zijn, maar ook via Whatsapp of Messenger. Waarschijnlijk kletsen jullie al een tijdje samen, dit hoeft zeker niet altijd het geval te zijn, en juist omdat het zo leuk en gezellig is spreken jullie af. Maar online praten is heel anders, in veel gevallen, dan in het echte leven, face to face met iemand praten.

En je wilt natuurlijk niet dat het een ongemakkelijke date wordt waarbij er de hele tijd awkward stiltes vallen. Tijd voor een lijstje met goede gespreksonderwerpen. Want door de standaard sociaal gewenste kennismakingsvragen ben je zo heen, als je die al niet allemaal online met elkaar hebt doorgenomen. Wat ook wel gebeurt is dat iemand zo nerveus is op een eerste date dat ze meest rare onderwerpen aanhalen om over te spreken. Dit kan heel positief werken, maar ook net zo makkelijk keihard tegen je werken.

 1. Doelen en dromen
  Je wilt elkaar leren kennen, kijken wat voor een soort connectie jullie hebben en wat voor een soort relatie daar uit kan komen. Wat veel mensen onderschatten is dat het dan heel belangrijk is dat jullie je in elkaars dromen kunnen inleven. Daarnaast zegt het soort levensdoelen ook iets over iemand. Is hij of zij heel erg carrière gericht en ambitieus? Staat het gezin voorop? Zijn ze idealistisch? Of avontuurlijk? Je kunt uit iemands levensdoelen en dromen heel erg veel informatie halen en het is waarschijnlijk ook nog iets waar hij of zij zich gemakkelijk bij voelt om er over te praten en kan meteen laten zien hoeveel passie en motivatie zij hebben om deze doelen en dromen te bereiken.
 2. Een andere wereld
  Zonder meteen idealistisch te worden, is het leuk om te bespreken wat je zou veranderen aan de wereld, en op welke manier natuurlijk. Je kunt daar ook goed op inspelen door bijvoorbeeld in te gaan op wat hij of zij al doet om dat te verbeteren in de wereld. Het lijkt ook een erg diepgaande vraag, maar het laat meteen zien wat iemand belangrijk vindt. En misschien vullen jullie elkaar wel helemaal aan. Een variant hierop is om je voor te stellen dat je morgen wakker wordt en alles is anders, hoe stellen jullie je dat dan voor?
 3. Waar kun je ontzettend gelukkig van worden?
  Dat kunnen hele simpele dingen zijn, zoals bijvoorbeeld een mooie zonsondergang of hele exorbitante zaken zoals een privé jacht in Ibiza hebben liggen. Waar krijg je heerlijke kriebels en fijne gevoelens van. Dit is niet alleen een leuk onderwerp, zeker wanneer je zelf originele dingen kunt aandragen en er met licht in je ogen over kunt spreken, maar het is ook een mooi in-koppertje om aan te geven dat je van de date gelukkig wordt bijvoorbeeld, omdat je een leuk nieuw mens hebt leren kennen, om het nog even oppervlakkig, maar positief te houden.
 4. Andere, mislukte of grappige dates
  Wanneer je vaker op date bent geweest en je hebt leuke en grappige verhalen er over te vertellen dat is dat altijd leuk om van elkaar te ontdekken hoe het op eerdere dates is geweest. Je leert op die manier ook van elkaar wat wel en wat niet wenselijk is, wat voor humor je allebei hebt en het kan het ijs breken over hoe jullie met elkaar om zullen gaan.
 5. Reizen
  Reizen is altijd een goed onderwerp om het over te hebben. Iedereen is wel eens op vakantie geweest, heeft nog dromen over toekomstige reizen of heeft misschien nog nooit gereisd, wilt dat misschien niet eens en dan kun je het daar over hebben. Wie weet ontdek je wel een gezamenlijke reisdroom. Een cruise, een wereldreis, of een andere vakantie die jullie allebei aanspreekt en die je een reden geeft om samen verder te denken.
 6. Bijgeloof
  Bijna iedereen doet wel aan bijgeloof en soms kan het heel grappig zijn om het daar op je eerste date over te hebben. Misschien heb je een bepaald ritueel wat je altijd voor het sporten doet of geloof je dat je beter kunt gaan fietsen wanneer je vroeg in de morgen een vogeltje hoort fluiten. Dit zijn natuurlijk onzinnige voorbeelden, maar bijna iedereen heeft wel iets wat neigt naar bijgeloof. Dit kunnen bijvoorbeeld ook bepaalde kleren zijn die je aantrekt bij een sollicitatie of op een date, maar ook een talisman die je altijd bij je draagt.
 7. Boeken, films en muziek
  Dit lijkt misschien redelijk standaard om te vragen, maar dat is het verre van. Vaak wordt het vergeten of mensen zijn bang in een bepaald hoekje geduwd te worden en dus snijden ze het onderwerp niet aan. Het is echter altijd leuk om te bespreken welke smaak je hebt, waar je van houdt, en natuurlijk vooral om dat van de ander te weten te komen.
 8. Trots op?
  Een vraag die het meestal goed zal doen is wanneer je vraagt waar iemand trots op is. Wat diegene bereikt heeft, gedaan heeft, ontdekt heeft, veranderd heeft, en ga zo maar door. Iedereen is wel trots op iets en daarover praten geeft ook nog eens veel zelfvertrouwen waardoor de date nog meer ongedwongen zal verlopen.
 9. Hoe zijn je vrienden?

Wanneer je iemand beter wilt leren kennen dan is het belangrijk om te weten hoe zijn of haar vrienden zijn en vooral ook hoe hij of zij over zijn of haar vrienden denkt en praat. Zeker als je elkaar leuk vindt en denkt wel meer te zien. Het is voor mensen meestal ook makkelijk om over vrienden te praten. Let wel op dat dit niet het hele gesprek overneemt en let met je vragen tussendoor op dat je het steeds weer op hem of haar betrekt.

 1. Wat wil je nooit meer mee maken?
  Dit onderwerp kan echt alle kanten opvliegen en dat maakt het ook zo leuk. Het kan heel persoonlijk worden en over eerdere relaties gaan, maar ook over bijvoorbeeld een carrière keuze of simpel weg een ondeugende actie uit de jeugd. Hoe dan ook zullen er 9 van de 10 keer interessante gesprekjes uit voort kunnen komen. Let er wel op dat het allemaal niet te negatief wordt en een klaagzang.
 2. Waar wil je het niet over hebben?
  Wanneer het even stil valt en je denkt na over vragen die je wilt stellen, dan kun je ook altijd vragen waar de ander het zeker niet over wilt hebben. Ook dit kan weer tot leuke gespreksstof leiden en je kunt elkaar er ook een beetje mee plagen. Wanneer het dan even stil valt heb je meteen weer een ijsbreker bij de hand. Herhaal dat niet te vaak, want dan wordt het ook flauw.
Blog Headline: 11 leuke Gespreksonderwerpen voor tijdens je date! Blog Description: Je hebt een date gescoord. Dat kan op vele manieren zijn, maar tegenwoordig is de kans groot dat het online is afgesproken. Published Date: 2019-11-07 Modified Date: 2019-11-07 Image URL: https://datingsite.nl/wp-content/uploads/2019/11/11-gespreksonderwerpen.jpg Image Width: 740 Image Height: 355 Publisher Name: Datingsite.nl Logo URL: https://datingsite.nl/wp-content/uploads/2019/08/logo.png Logo Width: 400 Logo Height: 135

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.