Review Parship.nl – Aanmelden, Mogelijkheden en Kosten

Review Parship.nl: Een datingsite speciaal ontworpen voor hoogopgeleide singles, die op zoek zijn naar een man of vrouw van rond hun eigen leeftijd, en opleidingsniveau. Maar liefst 76% van de leden is hoogopgeleid (HBO of hoger afgestuurd). Parship is actief in ruim 13 landen, waar er de mogelijkheid is tot een unieke persoonlijkheidstest.

Parship is bekend door de vele verschijningen in de media. Je hebt de site voorbij kunnen zien komen via, onder andere, de volgende media: Nederland 1, 2 en 3 , Net5, Veronica, ….

Veel mensen zijn je voorgegaan en het blijkt een datingsite met een succesvolle formule!

Voor welke doelgroep is Parship?

De inleiding verklapte het al een klein beetje. Parship is er voor de hoogopgeleide singles, of je nu hetero, gay of lesbienne bent. Voorwaarde is dat je op zoek bent naar een serieuze relatie. Voordeel is dat je zelf kan zoeken, waardoor je eenvoudig personen van rond jouw leeftijd op zoekt, of personen met dezelfde opleiding. Om op voorhand al enige connectie te hebben met elkaar.

Als je naar de gangbare leeftijdscategorie kijkt, zie je al gauw dat er vooral personen rond de 30 op deze dating site actief zijn, en op zoek zijn naar contact met mensen van hun eigen niveau. Mocht je nog geen 30 zijn, maar tussen de 18 en 30 jaar oud zijn, dan kan je je natuurlijk alsnog aanmelden, want ruim 15% is onder de 30 jaar oud!

Dit is dating voor zowel mannen als vrouwen. Het maakt dus niet uit wat je bent, wat je afkomst is, of waar je op valt. Alles is mogelijk! Voor alle gewenste uitkomsten zit je hier goed voor een fijn contact via Parship.

Om even alle feiten op een rij te zetten over Parship.nl:

 • 76% van de leden op de site heeft een hoge opleiding (HBO+) genoten
 • 38% van de leden vindt een relatie op Parship
 • Ruim 85 % is boven de 30 jaar oud, en de leeftijden zijn netjes verdeeld
 • Gemiddelde leeftijd van gebruikers is circa tussen de 30 en 55 jaar, maar ook onder de 30 jaar is er voldoende aanbod. Ruim 15% van de leden is onder de 30

 

Ga naar website

Aanmelden op Parship.nl

Op de site aangekomen geef je eerst aan van welk geslacht je bent, en naar welk geslacht je op zoek bent. Hierna hoef je alleen nog je e-mailadres in te vullen, en een wachtwoord te verzinnen, dus geen ellenlange formulieren bij het inschrijven.

Geen gedoe meer met telefoonnummers en gebruikersnamen direct in begin! Het aanmelden is gratis op Parship, en het unieke persoonlijkheidsonderzoek zit er ook gewoon bij in een Premium lidmaatschap.

Je kan je eveneens aanmelden met jouw eigen Facebook account, zonder dat er iets op jouw Facebook wordt geplaatst door Parship, je hoeft dan alleen nog de algemene voorwaarden van de datingsite te accepteren en dan kan je direct van start.

Vragenlijst

Als je jezelf hebt aangemeld zal je worden doorgestuurd naar de vragenlijst, deze vragenlijst zal zeker het verschil gaan maken in vergelijking met andere dating sites. Om een zo compleet mogelijk beeld van je te krijgen, zullen onderstaande vragen aan je worden gesteld:

 • Waar zou jij het liefste willen wonen later?
 • Wat verwacht jij van jouw aanstaande partner?
 • Wat is voor jouw het belangrijkste in je liefdesleven?
 • Reden waarom je denkt dat je nog geen partner hebt gevonden
 • Hoe je reageert op bepaalde emoties zoals o.a. liefdesverdriet
 • Voorkeuren en interesse
 • Hobby´s die je beoefend en jouw situatie
 • Vragen over welke figuren jouw het meeste aanspreken
 • Gevraagd in wat voor situaties je op welke manier reageert

Deze vragenlijst neemt even een paar minuten in beslag, hier heb je dus even geduld bij nodig. Hierna kan je direct beginnen met het invullen van je persoonlijke informatie, die andere leden kunnen aflezen op jouw profiel. Hierna kan je gelijk beginnen aan je gay dating ervaring en zal je worden doorgestuurd naar je matches, profielen die goed bij je aansluiten op basis van de eerder ingevoerde informatie!

Wetenschappelijke feiten aan de basis van persoonlijkheidsrapport

Het persoonlijkheidsrapport is er niet zomaar één. Parship heeft de vragen laten opstellen aan de hand van wetenschappelijk onderzoek. Jouw grote voordeel is dat je hiermee zelf niet uren aan het vogelen bent wie er wel of niet bij je past, maar dat de datingsite op basis van eigenschappen en karakter op voorhand al een selectie maakt.

Hartstikke handig dus, wanneer je tijd wilt besparen met zoeken naar personen die bij je passen. Het invullen van de vragenlijst is een éénmalige kwestie, waar je de rest van de tijd op Parship plezier van hebt!

Ook als basis lid kan je gebruik maken van deze functie, echter staat er dan een betaling tegenover. De analyse van uw partnerschaps-persoonlijkheid kost voor gratis leden 129,- Euro, de profielcheck 49,- Euro (prijzen incl. BTW).

Wat zijn de (gratis) mogelijkheden op Parship.nl

Bij Parship kan je een beperkt aantal functies gebruiken, als gratis lid zijnde. Rondkijken en een indruk krijgen van de datingsite is wel mogelijk, berichten versturen naar andere singles echter nog niet. Voor volledig contact met andere leden heb je een lidmaatschap nodig.

Wat kan je nu eigenlijk nog meer als gratis lid? En wat voegt een lidmaatschap toe aan de mogelijkheden op deze dating site?

Gratis mogelijkheden:

 • Partnervoorstellen bekijken.
 • Zien wie jouw profiel heeft bekeken.
 • Een gedeelte van de zoekfuncties gebruiken.
 • Volledig gebruik kunnen maken van de helpdesk en expertise van de medewerkers.

Wanneer je ervoor hebt gekozen om een betaald lidmaatschap aan te gaan kan je nog veel meer functies gaan gebruiken, zoals een uitgebreide zoekmachine waar je precies aan kan geven waar je naar op zoek bent! Tevens kan je de foto´s bekijken zonder dat ze vervaagd zijn wat natuurlijk erg fijn is.

Ga naar website

Betaald lidmaatschap:

 • Onbeperkt berichten versturen en ontvangen.
 • Alle zoekfuncties gebruiken die er mogelijk zijn.
 • De direct vrijgegeven foto´s bekijken.
 • Persoonlijkheidsrapport
 • Zien wie jouw profiel bekeken heeft.
 • Profielen blokkeren
 • Leden als favoriet markeren.
 • Volledig gebruik maken van de helpdesk.

Kosten en betalingsmogelijkheden

Het begint al goed, na het aanmelden krijg je direct een aanbieding om betaald lid te worden, met 50% korting! Dit is een introductieprijs, waar je 50% korting krijgt, voor maximaal 3 maanden lidmaatschap (van je abonnement). Dus neem je een 6 maandelijks lidmaatschap, dan krijg je 3 maanden lang 50% korting. Hier heb je circa 31 uur de tijd voor om de keuze te maken, je kan dus eerst rustig de dating site gebruiken, voor je overgaat tot het daadwerkelijk betalen voor het lidmaatschap.

Bekijk eerst de site eens op je gemak. Mocht de dating site je bevallen, dan kan je altijd overgaan tot het aanschaffen van een maandelijks lidmaatschap. Er zijn verschillende mogelijkheden qua lengte van het lidmaatschap. Hoe langer je lid bent, hoe goedkoper het wordt!

De verschillende Premium pakketten zien er zo uit:

 • Premium lite 6 maanden voor 44,90 per maand;
  – Onbeperkt berichten uitwisselen
  – Persoonlijkheidsrapport
 • Premium classic 12 maanden voor 39,90 per maand;
  – Lokale zoekfunctie gebruiken
  – Contact garantie
  – Alle vrijgegeven foto´s zien
  – Persoonlijkheidsrapport
  – Onbeperkt berichten uitwisselen met andere leden
 • Premium comfort 24 maanden voor 25,90 per maand
  – Lokale zoekfunctie gebruiken
  – Contact garantie
  – Alle vrijgegeven foto´s zien
  – Persoonlijkheidsrapport
  – Onbeperkt berichten uitwisselen met andere leden

Je hebt erg veel betalingsmogelijkheden en je hebt daarnaast de unieke mogelijkheid om te kiezen in hoeveel maanden je het bedrag wilt afbetalen. Dus niet per maandelijkse incasso betalen, of alles vooruit betalen, wanneer je dit niet wilt! Helemaal volgens jouw wens te regelen, je hebt de keuze uit onderstaande betalingsmogelijkheden:

 • Paypal
 • iDeal
 • VISA / Mastercard
 • American Express

Je mag dus zelf weten om welke periode je je betaling doet, dit kan per de volgende periodes:

 • Maandelijkse betaling
 • Betaling per kwartaal
 • Betaling per half jaar
 • Eenmalige betaling

Veiligheid Parship

Met een online date wil je natuurlijk wel beschermd worden tegen derden, die mogelijk aan jouw persoonsgegevens proberen te komen. Je bent dan ook zeer zeker erg veilig op Parship en ze maken dan ook gebruik van een beveiligde (SSL) verbinding. Deze verbinding met de site beschermt jou, doordat al het verkeer van en naar de site toe versleuteld is.

Wat doet de site zelf voor jouw bescherming?

 • Alle vrij geplaatste teksten en foto´s worden dagelijks handmatig nagekeken door de helpdesk en op het hoofdkantoor van Parship
 • Alle verdachte profielen worden na uitgebreid onderzoek meteen verwijderd
 • Alleen beveiligde betaalmethodes worden geaccepteerd
 • Je blijft volledig anoniem door de neutrale manier van werken van parship en hun goed beveiligde interne mailsysteem

Tevens beschikt Parship over het ´Thuiswinkel Waarborg´ keurmerk, dat aangeeft dat dit een goed beschermde en beveiligde website is, die je jouw persoonsgegevens gerust kan toe vertrouwen.

Mocht er nou toch iets aan de hand zijn, dan kan je de klantenservice van Parship altijd bereiken via de mail.

Ervaringen met Parship

De ervaringen met Parship zijn uitmuntend goed zoals veel mensen, inmiddels stelletjes, zeggen. 8 op de 10 is vertrokken met een man of vrouw door het speciale matching punten systeem! Dit is meer vergeleken met de andere datingsites momenteel, en dat is dan ook niets voor niets! De website bestaat onderhand al jaren en beginnen steeds meer uit te breiden. Ze beschikken daarnaast over een goed beveiligd systeem, en gebruiken alleen vertrouwde betalingsmethodes.

Als je dus een serieuze single bent op zoek naar die ene man of vrouw in jouw leven. Of misschien ben je juist alleen op zoek naar een vriendschap? Dan wordt Parship als een van de eerste aangeraden om eens uit te proberen!

Ga naar website

Parship.nl

Parship.nl
92.5

Algemene beoordeling

9/10

  Prijs/Kwaliteit

  9/10

   Profielkeuze

   9/10

    Klantenservice

    9/10

     Voordelen

     • Goede dating app
     • Goede klantenservice
     • Meerdere prijzen gewonnen

     Nadelen

     • Prijzig