Over Relatieplanet

Laatste update : 14 april 2022 door

Relatieplanet is overduidelijk de meest populaire datingsite van Nederland. Al tien jaar op rij wint Relatieplanet de titel voor beste en populairste datingsite in de categorie Daten. In 2018 won de datingsite zowel de juryprijs als de publieksprijs. De mannen en vrouwen op Relatieplanet zijn voornamelijk op zoek naar een serieuze relatie. Zij zoeken de nieuwe liefde van hun leven, een partner. Iedereen van 18 jaar en ouder is welkom. Er wordt niet gekeken naar opleidingsniveau of geaardheid of andere specifieke doelgroepen. Dit datingplatform heeft heel veel extra’s die er bij helpen om een date te vinden. Veruit de meeste leden zijn op zoek naar een relatie, maar je vindt er evengoed ook een hoop leden die willen daten, mensen willen leren kennen en zin hebben in een leuke tijd. Allemaal op een respectvolle en serieuze manier.

Feitjes over Relatieplanet

 • 10 jaar op rij beste en populairste datingsite bij Website van het Jaar verkiezing.
 • Meer dan 1,6 miljoen inschrijvingen.
 • Meer dan 240 duizend ontstane relaties.
 • Meer dan 78 duizend actieve leden.
 • Gemiddeld 300 nieuwe leden per dag.

Online video speeddaten

Uniek in online dating is de nieuwe stap die Relatieplanet heeft gezet met het introduceren van video speeddaten. Sinds februari van dit jaar is het mogelijk om op een snelle, makkelijke en leuke manier vrijgezelle mannen en vrouwen bij jou in de buurt kunt leren kennen. Vanaf je bank. Je hoeft er niet eens de deur voor uit. Met een abonnement kun jij je inschrijven voor het speeddaten en je wordt vervolgens gekoppeld aan leden in jouw leeftijdscriteria en uit jouw regio. Per speeddate krijg je vier minuten om elkaar te leren kennen. Aan het einde van het gesprek wordt jullie gevraagd of het een geslaagde date was en wanneer jullie allebei ja antwoorden dan heb je een match en wordt diegene opgeslagen bij je favorieten.

Je kunt een lopende speeddate beëindigen, maar er wordt gevraagd om dat niet zomaar te doen en alleen in een ongewone situatie toe te passen. Je kunt ook aangeven dat het gesprek niet oke is en dan wordt het gesprek ook gestopt en een melding wordt naar de klantenservice gestuurd.

Je kunt een uur voor het speeddaten begint je camera en geluidsinstellingen testen. Er staat een duidelijke uitleg op Relatieplanet en het is ontzettend leuk om te doen. Je hebt korte online ontmoetingen met leuke mensen van jouw leeftijd en uit jouw omgeving.

De extra’s van Relatieplanet

Door het hele land worden er events georganiseerd waar jij je voor kunt opgeven. Je kunt hier andere leden ontmoeten met dezelfde interesses op een veilige manier. Er is een grote variatie in het aanbod. Van een zeiltocht tot een cursus fotografie en wadlopen in Ameland tot een cocktail workshop. Voor full members is er een korting en die kan flink oplopen.

Zeker wanneer je nieuw bent met online daten, maar zeker ook als je wat meer ervaring hebt, is het verstandig om de blog te bekijken. Hier vind je allerhande tips en informatie rondom dating en relaties, dingen waar singles tegen aan lopen of hoe je met een eerste online date dient om te gaan bijvoorbeeld. De informatie in de artikelen zal je zeker helpen om nog sneller een leuke date te vinden.

Specifieke datingtips vind je niet alleen in de blog, maar ook in een speciale datingtips sectie. Hierdoor kun je makkelijk kijken waar je allemaal rekening mee dient te houden en hoe je nog meer plezier in het online daten kunt ervaren.

De Waargebeurde Liefdesverhalen laten je zien hoe groot de kans is dat jij hier de nieuwe liefde van je leven vindt en dat het op heel veel manieren kan lopen. Het is romantisch en motiverend, en het kan je ook nog eens goede ideetjes geven over hoe jij het online daten aan kunt pakken.

Flirts zijn matchvoorstellen met een net iets bredere criteria dan die jij hebt opgegeven. Deze worden iedere drie dagen ververst. Het kan voorkomen dat je dezelfde persoon nog een keer voorgesteld krijgt. Er zijn wel enkele voorwaarden gesteld voor de deelname aan het flirten.

Dankzij de reactiemeter kun je inschatten of je contact vaak of weinig reageert op berichten. Op die manier zit je niet voor niks te wachten op een bericht of wanneer het heel lang duurt, terwijl diegene normaal veel op berichten reageert, dan kun je inschatten dat de interesse niet zo groot is. Andersom kun je dus ook zien of iemand echt veel interesse in je heeft wanneer er een snelle reactie komt terwijl dat niet de gewoonte van die persoon is.

Veilig daten op Relatieplanet

Ook op deze datingsite is jouw veiligheid erg belangrijk en er wordt dan ook alles aan gedaan om een veilige online dating omgeving te creëren. Profielen worden handmatig gecontroleerd op echtheid en Relatieplanet heeft het Keurmerk Veilig Daten en het Thuiswinkel Waarborg certificaat. De klantenservice staat ook klaar voor wanneer jij een profiel tegen komt die je niet helemaal vertrouwt. Er is ook een lijst met tips die jij in gedachte dient te houden bij online daten in het algemeen.

De klantenservice van Relatieplanet is iedere dag van negen in de morgen tot negen in de avond telefonisch te bereiken en wanneer je er voor kiest om een email te sturen dan krijg je altijd binnen 24 uur antwoord. Je kunt contact opnemen wanneer je denkt dat er met een profiel iets niet in de haak is, maar ook als je advies nodig hebt, tegen andere vragen aanloopt en om je eventuele klachten te bespreken.

Je kunt leden ook blokkeren. Deze leden kunnen dan geen contact meer met je opnemen.

Is Relatieplanet de datingsite voor jou?

Ja. Wanneer je interesse hebt in online dating dan is Relatieplanet een hele goede optie om te beginnen. Veel mensen melden zich op meerdere datingsites aan om zo uit te proberen waar het goed bevalt. Qua gebruik en qua leden. Op Relatieplanet vind je een heel breed aanbod van mannen en vrouwen uit het hele land en om de datingsite volledig uit te proberen kun je het op een goedkope manier uitproberen zonder meteen aan een lang en duur abonnement vast te zitten. Dit geldt dus niet alleen voor de nieuwelingen in datingland. De leden zijn serieus en hebben zin in een leuke tijd en hopen allemaal om hier een nieuwe levenspartner te vinden.

Meld je gratis aan en kijk eens rond of Relatieplanet het online dating platform voor jou is. Voor je het weet heb jij de ideale relatie gevonden en kun je samen een mooie toekomst opbouwen.

Name of Reviewed Item: Relatieplanet Rating Value: 4.5 Image: https://datingsite.nl/wp-content/uploads/2018/07/relatieplanet.jpg Review Author:Review Date:

Voordelen

 • Duidelijk wie de actieve leden zijn!
 • Veel actieve leden
 • Website van het jaar' 2009 t/m 2018

Nadelen

 • Weinig tot geen gratis opties

Relatieplanet kosten

Je kunt je gratis aanmelden en ook gratis gebruik maken van enkele functies. Om volledig gebruik te maken van Relatieplanet dien je een abonnement te nemen. Met een gratis lidmaatschap heb je onbeperkt toegang tot de profielen, kun je zelf een profiel maken en tot 20 foto's plaatsen, je kunt ontvangen berichten lezen en tot 5 keer per dag interesse tonen in een ander lid.

Met een lidmaatschap kun je alle foto's bekijken, berichten versturen, bekijken welke leden op jouw profiel zijn geweest, je ziet welke leden gratis lid zijn en welke leden een betaald lidmaatschap hebben en is er gratis datingcoaching.

Je kunt een abonnement nemen voor 1 maand, 3 maanden of 6 maanden. Daarna kun je het abonnement steeds met een maand verlengen voor de maandprijs van het abonnement waarmee je begonnen bent. Je abonnement wordt automatisch verlengd en is per maand opzegbaar. Hier dien je dus wel op te letten.

 • 1 maand - 24,99 euro
 • 3 maanden - 14,95 euro per maand = 44,85 euro
 • 6 maanden - 9,95 euro per maand = 59,70 euro
Relatieplanet is veruit de goedkoopste online datingwebsite.

Dit zijn de abonnementskosten:

1 maand
24,99 euro per maand
3 maanden
14,95 euro per maand
6 maanden
9,95 euro per maand

Hoe kan ik het lidmaatschap van Relatieplanet verwijderen

Hoe kan ik het lidmaatschap van Relatieplanet opzeggen?

Heb jij je ware liefde gevonden of ben je klaar met het zoeken van je nieuwe liefde? Relatieplanet opzeggen kan geregeld worden! Hieronder een makkelijk overzicht waardoor het simpel wordt om jouw account te verwijderen.

 • Stap 1 – Log in en ga naar Mijn Profiel. Hier kan je al jouw persoonlijke gegevens terug vinden
 • Stap 2 – Klik vervolgens op Mijn Inschrijving Beheren. Hier kan je kiezen om jouw profiel volledig te verwijderen.
 • Stap 3 – Hier klik je vervolgens op Profiel Definitief Verwijderen.

Als dit gedaan is, krijg je een aantal vragen waarom je je profiel definitief van Relatieplanet wil verwijderen. Zodra deze vragen zijn ingevuld, kan het account verwijderd worden. Hierbij hopen wij dat je goed geassisteerd bent en wensen wij jou veel geluk in de liefde of het zoeken naar de liefde!

Klantenbeoordelingen Relatieplanet

Plaats een beoordeling bij Relatieplanet

Relatieplanet
Service
8.00
Prijs
8.00
Leden
8.00
Functionaliteiten
8.00
Expert:
9.1/10

Deel jouw ervaring over Relatieplanet

Win een cadeaubon t.w.v. €100,-

Geslacht:
5
5
5
5
Man

Lilian

02 August 2018
Totaal:
Wie kent relatieplanet niet? Precies de rede waarom ik mij vorig jaar hier ingeschreven heb. Tot op heden geen ware liefde gevonden, maar wel veel leuke contacten. Gelukkig is deze datingsite een stuk goedkoper dan de andere.
Man

Ernst

15 August 2018
Totaal:
Relatieplanet.nl bestaat al zo lang echter heb ik tot op heden nog niemand gevonden. Ik sta inmiddels 2 jaar ingeschreven op deze website. Hoe kan dit in godsnaam nou de beste datingsite van NL zijn?
Man

Shirley

28 August 2018
Totaal:
Relatieplanet, inderdaad echt een planeet van relatiemateriaal hier. Helemaal geweldig, heb sindskort mijn nieuwe vriend aan de haak geslagen hier en met volle tevredenheid! Ik was niet echt heel lang single, maar het ging gewoon niet meer en wilde een nieuwe relatie. Dit is echt de place to be als je een relatie wilt beginnen bedankt! Shirley
Man

Bas

28 August 2018
Totaal:
het vinden van een relatie was voor mij altijd wel een issue. diverse sites geprobeerd maar tevergeefs helaas.... ik ben nu sinds een lange tijd gelukkig met mijn nieuwe vriendin! Leren kennen via relatieplanet en sindsdien is het echt de vrouw waarmee ik oud wil worden. Ik ben blij dat er zulke sites bestaan met zo'n groot leden bestand, echt geweldig... veel keus en gegarandeerd een match!! Leuk, thnx Bas
Man

Lisa

03 October 2018
Totaal:
Top! Relatieplanet staat al jaren bekend als de beste datingsite van Nederland. Ik snap nu ook waarom. De man van mijn leven leren kennen hier
Relatieplanet scoort een : 9.1
Klantenbeoordeling: