Volg Ons Op:

In een relatie maar aangetrokken tot iemand anders?

Het komt vaker voor als dat we denken. Je hebt een relatie maar je hebt stiekem een oogje op iemand anders. Een relatie is iets menselijk, je hebt dus te maken met veel verschillende emoties. Het is dan ook niet raar dat je naast je huidige partner, iemand anders ook aantrekkelijk vind.

Hieronder vind je 12 redenen die je kunnen helpen het allemaal te begrijpen als jij in dit schuitje zit. Kijk niet raar op als je denkt dat het volstrekt verboden is iemand anders leuk te vinden. Wat zijn deze gevoelens? Zou je verder met hem/haar willen? Of is het puur voor de (seksuele) aandacht? Lees hieronder meer!

 1. Ga er niet op in

Natuurlijk is het voor zowel mannen als vrouwen lastig om bepaalde gevoelens uit te spreken naar iemand anders dan je partner. Het is dan ook niet verstandig om hier te lang bij stil te staan, je wil immers dat je huidige relatie stand blijft houden.

Voedt jouw emotionele impulsen dan ook niet! Dit kan negatief uitpakken, voor jullie beide.

 1. Flirten moet kunnen

Je hebt natuurlijk verschillende niveau’s in een relatie als het gaat om flirten. Vrouwen kunnen het waarderen als je als man jezelf aangetrokken voelt tot haar. Je moet het zo zien ‘Crush-like feelings’ komen en gaan. Je hebt even een momentje dat je graag wil flirten met hem of haar, dat is heel normaal. Hou het wel een beetje beschaafd en beperkt.

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je echt oprechte gevoelens gaat creëren voor hem of haar. Maar dat dit voorkomt, is eigenlijk niet meer dan normaal. Vrouwen kunnen namelijk zich aangetrokken voelen tot verschillende mannen, maar dat neemt niet weg dat ze bij elke man hetzelfde voelt zoals bij haar huidige partner. Andersom precies hetzelfde!

 1. Ga er niet over fantaseren

Je hebt namelijk mensen die hierover gaan fantaseren. Hoe het is om met iemand anders te flirten, een relatie te hebben en misschien wel het bed in te duiken. Doe dit niet, geef het niet de energie om te kunnen groeien.

Natuurlijk is het hebben van een oogje op iemand anders erg spannend, maar hou er wel rekening mee dat het ook erg veel nadelen met zich meebrengt. Voor sommige mensen geldt het dat ze een relatief ‘open relatie’ hebben. Je kan je dus nog meer aangetrokken voelen tot andere mannen / vrouwen omdat het in principe is toegestaan, maar ga het niet opzoeken. Dit zal resulteren in liefdesverdriet, daar zit niemand op te wachten.

 1. Neem afstand van je crush

Als je je aangetrokken voelt tot iemand anders en je hebt een relatie. Neem dan afstand van je crush. Mensen die al wat langer een relatie hebben, willen wel eens toegeven dat ze hier en daar een leuke flirt hebben gehad. Dit kan uiteraard verschillende redenen hebben, of het nou is dat jullie elkaar maar één keer in de week zien, of jullie ver uit elkaar wonen, het komt gewoon voor. Je zoekt dan automatisch aandacht bij iemand anders die wel dicht bij je staat en je vaak genoeg in de week ziet.

Het is in dit soort gevallen belangrijk dat je een keuze maakt voor jezelf. Een verstandig besluit zou zijn dat je afstand neemt van deze personen. Tenzij je echt plannen hebt met de persoon in kwestie, dan is het een ander verhaal.

Niets komt eigenlijk ten goede als je een flirt bij je in de omgeving hebt. Je werkt jezelf behoorlijk in de nesten als je in wil gaan op de gevoelens die je hebt voor een flirt. In vergelijking met je huidige partner resulteert dit in de meeste gevallen in een lachertje! Voorkom dit.

 1. Laat de gevoelens toe

Tot op een zekere hoogte. Als je je gelijk afsluit van iemand die je leuk vind, ga je deze emotionele gevoelens opkroppen. Hierdoor ben je in staat nog gekkere dingen te doen die je relatie kunnen beschadigen. Je hebt mensen die makkelijk met zulke gevoelens kunnen omgaan, maar er zijn uiteraard ook mensen die dit niet kunnen.

Je hebt mensen die zogenoemd ‘aandachtsgeil’ zijn. Houden van aandacht, willen vaak in het middelpunt staan en ervaren het gevoel van het hebben van een crush. In 90% van de gevallen kom je erachter dat dit toch niet de persoon is die je zoekt en oud mee wil worden.

 1. Zorg ervoor dat het geen angst wordt

De gevoelens die je voor iemand anders hebt zal je moeten relativeren. Zet het niet om in angst, het is een heel normaal proces in een relatie. De meeste mensen hebben een schuldgevoel richting hun partner als het gaat om gevoelens naar iemand anders toe.

Als resultaat, angst dat je relatie spaak loopt. Dat is nergens voor nodig, zodra jij gevoelens creëert voor iemand anders weet je juist wat je hebt aan de persoon waar je op dat moment een relatie mee hebt. Je komt erachter wat je precies mist waardoor je dit bespreekbaar kan maken met hem of haar.

 1. Maak er een lachertje van

Vind je iemand leuk? Praten mag, flirten mag, je kan het hebben over van alles en nog wat. Maar niet elke partner accepteert dit in een relatie, maak er daarom dus gewoon een lachertje van. Dit voorkomt allerlei misverstanden. Iedereen blij.

 1. Is het een waarschuwing?

Dit kan natuurlijk ook het geval zijn. Met name als je al een lange tijd bij elkaar bent, dan kan het voorkomen dat de chemie wat verdwijnt. Je probeert het daarom te zoeken bij iemand anders! In dit geval je crush.

Vrouwen en sommige mannen houden van romantiek, chemie, een klik hebben en genoeg seks hebben in een relatie. Dit wordt met de tijd minder waardoor jij een stuk minder tevreden kan zijn. Je gaat dan aandacht zoeken bij andere mensen. Hou dit in de gaten..

 1. Gebruik deze gevoelens als maatstaf

Het kan voorkomen dat zowel mannen als vrouwen deze gevoelens gebruiken als een maatstaf. Gevoelens voor iemand anders creëren laat je eigenlijk realiseren hoe goed je het wel niet hebt bij je huidige partner.

Je weet namelijk precies wat je wel en niet mist, de dingen die je juist wel mist gaan na loop van tijd aan je knagen waardoor er een gevoel van spijt ontstaat. Dit kan je dus voorkomen door deze gevoelens te gebruiken als een maatstaf, de ideale manier om een relatie in stand te houden.

 1. Kijken mag

Natuurlijk is een oogje op iemand hebben niet hetzelfde als je aangetrokken voelen tot die persoon. Een oogje hebben op iemand kan je heel letterlijk nemen door naar iemand anders te kijken die er volgens jou goed uitziet.

Dat wil natuurlijk niet meteen zeggen dat je je aangetrokken voelt. Ook dit verschilt uiteraard weer per stel. Niet iedereen die een relatie heeft mag kijken naar een andere man/vrouw.

 1. Wanneer het blijft hangen, dan is het een ander verhaal

Wanneer deze gevoelens dagen, weken, misschien wel maanden door je hoofd spoken, dan is het een heel ander verhaal. Misschien ben je dan wel echt niet gelukkig. De meeste stellen die dit ervaren zijn na de kortste tijd weer gelukkig met elkaar.

Het gevoel waait wel weer over, maar blijft het hangen en loop je er een lange tijd mee rond. Dan is communicatie de sleutel! Praat erover met elkaar, dit houdt je relatie in stand.

 1. Misschien mis je wel iets

Als je je aangetrokken voelt tot iemand anders kan je bepaalde dingen ontdekken in je relatie die je mist. In de meeste gevallen zijn de gevoelens gebaseerd op romantische aandacht of seksuele aandacht. Dan weet je al snel wat je mist, maar het kan ook anders uitpakken.

Misschien heeft die persoon wel iets wat jouw huidige partner jou niet kan geven. Deze flirts geven jou een hele andere kijk op het hebben van een relatie. Dit kan natuurlijk een positief effect hebben!

Na het lezen van deze redenen zal je in alle waarschijnlijkheid een andere kijk hebben als jouw partner zich aangetrokken voelt tot iemand anders. Er is nog geen nood aan de man, hou het wel in de gaten en praat erover met elkaar.