Volg Ons Op:

Hard to Get, wat is het eigenlijk?

Erg veel mannen en vrouwen krijgen te maken met mensen die hard to get spelen. Je wil natuurlijk een leuk iemand leren kennen en misschien een relatie aan gaan. Maar niets is vervelender als die persoon in kwestie dan hard to get speelt. Dit is eigenlijk gewoon moeilijk doen om het feit dat je hem/haar niet zomaar kan krijgen. Maar werpt dit zijn vruchten af en vinden mannen / vrouwen dit aantrekkelijk? Iemand die hard to get speelt kan er namelijk volledig naast zitten! In dit artikel lees je wat het precies inhoudt en wat je er eventueel aan kan doen.

Wat houdt hard to get in?

Om een relatie te krijgen moet je natuurlijk best veel van jezelf blootgeven. Je wil die persoon immers goed leren kennen. Echter kan het voorkomen dat personen de ‘hard to get’ dating techniek gebruiken. Hierdoor lijkt het net of hij/zij aantrekkelijker wordt en/of gewilder te laten lijken. Maar niets is minder waar, het kan best een averechts effect hebben! Als je dit soort verdrag vertoont lijkt het net alsof er meer interesse in jou getoond moet worden. Het houdt eigenlijk het volgende in:

 • Een gesloten houding waarbij er meer vragen gesteld worden
 • Een verlangen naar jou die groter is dan dat het lijkt
 • Uiteraard een bepaalde interesse vanaf je partner uit richting jou
 • Hoe snel iemand zich aan je vastklemt
 • Het gevoel geven dat iemand een blauwtje zal oplopen

Hoe werkt het precies?

Het lijkt heel erg makkelijk, maar eigenlijk is dat niet zo. Iemand die zich opstelt alsof hij/zij moeilijk is om te krijgen staat eigenlijk een beetje voor schut. Het vereist best wel veel van die persoon, doorzettingsvermogen, zeker zijn van je zaak en voet bij stuk houden. Niet iedereen heeft het in zich om hard to get te spelen. Heb jij het niet in je om je eigenlijk anders voor te doen dat je misschien daadwerkelijk wel bent? Val je al snel door de mand.

Er zijn een aantal voorbeelden hoe mensen zich gaan gedragen als ze hard to get willen spelen:

 • Erg zeker van jezelf zijn. Je verteld eigenlijk weinig over jezelf, je stelt je eigenlijk een beetje arrogant op
 • Veel fysiek contact, wat ‘per ongeluk’ plaatsvindt
 • Een beetje sarcastisch zijn, plagerig zijn
 • Er voor zorgen dat tegenpartij voor jouw aandacht moet werken
 • Geen interesse tonen waardoor het net lijkt alsof je je niet aangetrokken voelt tot hem/haar
 • Bijna niet reageren op berichten of telefoontjes

Dit zijn de meest voorkomende houdingen die laten zien dat een persoon hard to get speelt. Het gaat eigenlijk om vijf elementen die verteld of iemand hard to get is:

 • Bijna niet beschikbaar
 • Je bent ‘soort van’ heel de dag in de weer
 • Je bent bijna niet bereikbaar
 • De aandacht die je krijgt negeer je
 • Je doet alsof je interesse toont maar eigenlijk interesseert het je niet zo veel

Wanneer is het juiste moment?

In principe kan je altijd en overal hard to get spelen. Maar het is belangrijk dat het geen gewoonte wordt, zeker niet als je opzoek bent naar een leuke en vaste partner. Je stelt je niet open en beschikbaar op waardoor je meer potentiële partners afketst dan aantrekt. Je moet jezelf wel beschikbaar stellen als je opzoek bent naar een relatie. Daarnaast is het niet echt een juiste manier om indruk te maken, het schrikt mensen meer af. Je komt namelijk erg selectief over en staat vrijwel voor niets en niemand open.

Werkt het?

In de praktijk blijkt het eigenlijk gewoon te werken! Maar waarom? Het ligt in de aard van het beestje. Elk persoon wil natuurlijk hebben wat ze eigenlijk bijna niet kunnen hebben. Hier komt hard to get juist om de hoek kijken! Deze tactiek wordt dus veel gebruikt en is naar de vijf bovenstaande elementen ook gebaseerd op drie verschillende manieren:

1. Hoe moeilijker, hoe gewilliger

Denk aan het feit dat er bijvoorbeeld maar een X aantal iPhones worden gemaakt op de wereld. iPhone fanaten staan natuurlijk dagen lang in de rij om zo’n limited edition te kunnen bemachtigen. Hetzelfde geldt eigenlijk voor iemand die hard to get speelt, je bent moeilijk te krijgen! Mensen voelen zich hier tot aangetrokken en doen juist meer hun best om je te krijgen. Je aantrekkingskracht wordt een stuk hoger.

Waarom?

Vergeet niet dat het ook averechts kan werken. Maar sommige mensen voelen zich aangetrokken tot het feit om nog beter hun best te doen. Nog meer berichtjes sturen, nog meer belletjes en noem maar op. Des te leuker is het natuurlijk voor de persoon in kwestie als hij/zij wel een keer reageert en wat van zich laat weten toch? Dan heb je eigenlijk bereikt wat je heb willen bereiken. De persoon die hard to get speelt heeft het spelletje gewonnen en de persoon die graag de aandacht wilt van die persoon heeft eindelijk een vorm van aandacht.

2. Eindelijk antwoord!

Natuurlijk is het mooi om eindelijk eens antwoord te hebben. De mooiste dingen in het leven zijn onbereikbaar. Mits je er niet hard genoeg voor werkt! Mensen die zich dus hard to get opstellen worden door sommige best aantrekkelijk gevonden. Een dating techniek die veel gebruikt wordt en niet meer weg te denken is uit de datingwereld.

Op wat voor manier?

Als je laat overkomen dat je hem/haar bijna niet wilt, werkt dit voor mensen extra stimulerend. Ze willen er nu juist voor gaan werken en ervoor zorgen dat je ze jou binnen slepen. Maar let op, het kan ook de hele andere kant op gaan. Niet iedereen staat te wachten op een persoon die hard to get speelt. Maar voor sommige ben jij juist de hoofdprijs en zullen ze er alles aan doen om het contact te versoepelen en jouw aandacht te krijgen.

3. Je zal moeten kwetsen maar ook moeten enthousiasmeren

Als je hard to get wil spelen moet je van goede huize komen. De meeste mensen hebben dit niet in zich. Je doet je eigenlijk anders voor, dat is eigenlijk nooit goed! Maar oefening baart kunst zeggen ze. Je zal merken dat als je hier aan begint en er nog geen ervaring mee hebt, je veel fouten zal maken. Het gedrag wat je hier vertoont is compleet het tegenovergestelde van wat je normaal zou vertonen. Als je hierin te ver gaat zal je personen kwetsen, in eerste instantie is dat niet helemaal de bedoeling als je hard to get speelt. Niet op de manier dat hij/zij nooit meer met je wilt praten, maar net even een klein beetje over de schreef zou geen kwaad kunnen.

Dit zal je normaliter nooit doen omdat je je dan eigenlijk slecht voelt tegenover die persoon. Het is namelijk de bedoeling om mensen te enthousiasmeren i.p.v te kwetsen. Je moet ze wel een klein beetje de hoop geven dat je open staat voor een relatie. Anders zou je er niet eens aan beginnen toch?

De beste manier

Maar hoe doe je dit precies? Het draait allemaal om één ding en dat is er voor zorgen dat je niet zomaar te winnen bent. Je doet dit eigenlijk door rekening te houden met alle bovenstaande aspecten. Niet altijd antwoorden op berichten, spreekt niet altijd af en je toont weinig interesse. Zo’n houding kan voor sommige mensen erg aantrekkelijk zijn! Daarnaast is het spelen van hard to get niet altijd voor iedereen weggelegd. Als het niet in je aard zit, kan je het maar beter niet doen.