Volg Ons Op:

Een blauwtje lopen is nooit leuk. Wat is het precies?

Niemand vind het natuurlijk fijn om afgewezen te worden. Sterker nog, je kan er zelfs depressief van raken als je een beetje gevoelig bent.

Een afwijzing van haar is natuurlijk nooit echt leuk, maar waar zou het precies aan kunnen liggen? In dit artikel lees je precies waar het aan zou kunnen liggen. Tevens hoort een blauwtje lopen volledig bij het datingproces, ondanks je het niemand toewenst.

We zullen eerst uitleggen wat het precies inhoudt zodat je volledig op de hoogte bent.

Blauwtje lopen

In het engels zullen ze zeggen ‘She/He totally blew me off’. De uitdrukkingen die we hier hebben, hebben ze niet altijd in het buitenland. Maar een blauwtje lopen houdt eigenlijk in dat je bent afgewezen tijdens een sensuele versierpoging!

Het is gewoon eigenlijk mislukt en daar is niets aan te doen. Een blauwtje lopen hoeft niet perse alleen bij een versierpoging te zijn, het kan ook voorkomen dat je bijvoorbeeld in het echte leven zoals het solliciteren op een baan, wordt afgewezen. Maar waar komt deze uitdrukking precies vandaan?

De naam blauwtje lopen

Het klinkt misschien een beetje omslachtig of juist heel simpel. Het komt eigenlijk van de woorden ‘Blauwe Scheen’. Als je een blauwtje loopt, dan krijg je in principe een mentale tik. Deze kan misschien wel net zo zeer doen dat als je je scheen stoot.

Waardoor er dus een blauwe plek komt. Daarnaast zijn er nog andere gezegdes die hier mee te maken zouden kunnen hebben, maar de voornaamste is dit! Best lullig..

Gênant maar zorg voor het volgende..

Natuurlijk probeer je je best te doen om zo goed mogelijk over te komen op haar. Een blauwtje lopen wil je natuurlijk voorkomen! Maar soms zit het gewoon niet mee. Je wordt afgewezen en dit blijft gewoon best genant!

Het kan aan alles liggen maar het best is om bij jezelf te kijken. Stel je nou eens voor dat je een eerste date hebt gescoord, dan is het de bedoeling dat je alle mogelijke voorbereidingen treft om indruk te maken!

Ook bij een eerste date kan je er voor zorgen om niet afgewezen te worden en die vervolgdate binnen te slepen.

Uiterlijke verzorging

Het is natuurlijk belangrijk dat je er goed uit ziet. Als je niets aan je uiterlijke verzorging doet, kan je er vergif op innemen dat een blauwtje lopen er zeker aan zit te komen! Daarom is het belangrijk om er voor te zorgen dat je er tip top uitziet!

Zelfverzekerd

Als je een stuntelaar bent is het erg lastig om voor vrouwen om jou nog een tweede kans te geven. Probeer daarom zeker van je zaak te zijn, zij is immers net zo zenuwachtig als jij dat bent. Ben je dit niet, dan is een blauwtje lopen best realistisch om te denken.

Wordt je afgewezen doe dan het volgende

Het is altijd lastig om afgewezen te worden, maar life goes on! Je moet toch echt door en je wil er voor zorgen dat je snel een nieuwe date aan de haak slaat. Je zal hebben geleerd van je vorige date, misschien zijn er bepaalde verbeterpunten waaraan je zou kunnen werken. Het is belangrijk om vooral niet boos te worden op elkaar, zij volgt haar gevoel en als dit een negatief gevoel is, dan zal je moeten accepteren dat een blauwtje lopen heel realistisch kan zijn.

Natuurlijk lopen de emoties hoog op, maar dat betekent niet dat jullie elkaar totaal niet mogen. Slaap er een nachtje over en denk na over de dingen die er gezegd zijn. Je zal niet voor niets zijn afgewezen. Daarnaast is het zo dat je het gewoon geprobeerd hebt en er toch voor gegaan bent. Je kan niet altijd alles in de hand hebben, ondanks je je beste openingszin, versiertrucs, en outfit uit de kast trekt, kan dat soms niet genoeg zijn.

Maar zoek het niet alleen bij jezelf, als je bovenstaande tips goed hebt opgevolgd dan kan het zomaar eens zijn dat het aan haar zou kunnen liggen. Je kent haar nauwelijks dus misschien is de thuissituatie met haar ouders wel niet goed? Misschien komt ze net uit een relatie en vergelijkt ze jou te veel met haar ex? Probeer je er daarom ook niet al te veel van aan te trekken. Je hebt het immer gewoon goed geprobeerd toch?

Wat vind je mooier, blauw of groen?

Als wij toch een advies mogen uitbrengen is het belangrijk om toch voor blauw te gaan. Je loopt liever een blauwtje dan dat je een groentje blijft toch? Je leert ervan en je hoeft er eigenlijk ook niet al te lang bij stil te staan, zeker niet als het gaat om een eerste date. Er zijn plenty of fish in the sea! Het proces van daten is vallen en opstaan, een blauwtje lopen hoort daar uiteraard ook gewoon bij.

Het is ook niet zo makkelijk als dat sommige mensen denken, uit Engels onderzoek is bewezen dat het versieren van vrouwen een bepaalde techniek met zich meebrengt. Onderzoekers verwijzen naar een vlotte babbel. Maar niet iedereen heeft dat in zich. Maak er dus niet zo’n probleem van, meer en deel van de mensen lopen dagelijks blauwtjes op. Die zijn het onderhand wel gewend, maar toch is een blauwtje lopen een vervelend moment!

Toch ga je op avontuur

Of je er nou bij stil staat of niet, het is eigenlijk toch één groot avontuur! Als je je niet mengt in het datingproces dan zal het ook helemaal geen avontuur voor je zijn. Ongeacht je leeftijd, een blauwtje lopen doen we allemaal.

Daarnaast is het best een leuk avontuur, je leert ervan waardoor je deze kennis weer kan meenemen naar de volgende date! Blijf gewoon doorzetten en weet van jezelf dat het uiteindelijk allemaal goed zal komen.

Tenslotte draait het ook om de fun en het leren kennen van verschillende persoonlijkheden. Als je mensen weet te lezen weet je er ook op in te spelen en dingen te achterhalen die je normaal niet voor mogelijk hield. Veel succes met de zoektocht en onthou, liever een blauwtje lopen dan als een groentje door het leven!