Volg Ons Op:

12 ideeën die het daten niets kosten!

Natuurlijk is het voor veel mensen een ding om veel uit te geven aan je eerste date. Je wil niet raar overkomen, maar je wil natuurlijk ook niet al te diep in je buidel tasten. Je weet immers nooit hoe de date zal verlopen en of de klik er wel zal zijn.

Dit geldt overigens ook voor mensen die al een tijdje een relatie hebben. Daten hoeft niet duur te zijn, je kan namelijk behoorlijk veel dingen ondernemen die gratis zijn. Hierdoor heb je toch een onwijs leuke tijd zonder dat je iets uitgeeft!

Natuurlijk is het algemeen bekend dat je bij je eerste date goed wil uitpakken. Dat is niet meer dan logisch. Maar toch zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. In dit artikel lees je 12 ideeën die je zou kunnen doen met je date. 12 dingen die volledig gratis zijn en nog leuk, avontuurlijk en misschien wel romantisch ook! Of je nou lang bij elkaar bent of niet, je kijkt altijd uit naar een leuke tijd samen.

Waarom zou geld een probleem zijn?

In de meeste gevallen willen zowel mannen als vrouwen laten zien dat geld geen issue is. Maar soms gooi je daarmee je eigen glazen in. Het is tevens een heel normaal proces om te denken dat je veel zou moeten uitgeven. Denk aan een luxe restaurant met als afsluiter een bioscoop, dit is slechts één voorbeeld.

Geld is voor veel mensen geen probleem, maar kan het wel worden, daarom zijn er zat ideeën die je helpen je minder geld uit te geven dan dat je eigenlijk hoeft te doen. Lees hieronder meer!

1. Hiken

Avontuurlijk! Woon je in een gebied die vrij heuvelachtig is en zijn jullie allebei avonturiers, trek je bergschoenen aan en wees sportief! Pak wat lekkere dingen in zoals lekkere drankjes en snacks. Als je niet in een heuvelachtig gebied woont, kun je natuurlijk ook gewoon een recreatiegebied opzoeken.

Het is gezellig, je leert elkaar nog beter kennen en je kan zien of jullie elkaar genoeg te vertellen hebben. Daten hoeft niet duur te zijn!

2. Creatief zijn

Het daten draait ook allemaal om creatief zijn samen. Er zijn mensen die ervan houden om bijvoorbeeld hun kamer opnieuw te schilderen, een cake te bakken of noem het maar op. Dit geldt overigens meer voor de koppels die al wat langer bij elkaar zijn.

Maar het is eigenlijk helemaal niet raar om een kook/bak workshop te krijgen van iemand die je net een halfuurtje kent. Dit kan nog de nodige romantiek met zich meebrengen ook!

3. Kamperen in een park of bij een mooi meer

Ook voor de avonturier onder ons, een heel gezellig en knus idee. Hoe mooi zou het zijn als je op een heldere nacht samen naar de sterren zou kunnen kijken?

Een kampvuur zou kunnen maken en lekker marshmallows zou kunnen eten? Een veel voorkomende manier van daten in andere landen, maar ook in Nederland kan dit gewoon prima gedaan worden!

4. Yoga

Niet iedereen is er misschien voor in. Maar om elkaar te assisteren bij verschillende Yoga houdingen zal veel humor met zich meebrengen. Daarnaast is het natuurlijk behoorlijk intiem als je elkaar moet assisteren met bepaalde houdingen.

Een vorm van daten die je veel ziet op TV, je krijgt er energie van en voldoening. Leuke manier om een filmpje op te zoeken en dit samen eens te proberen.

5. Een dagtrip

Als je een auto hebt en je hoeft geen volle tank meer te regelen, dan wordt het tijd om gewoon naar een plek, stadje te rijden waar jullie allebei nog nooit geweest zijn. Natuurlijk hoeft het geen stadje te zijn, je zou ook bijvoorbeeld naar een strand kunnen gaan.

Zolang je maar samen bent tijdens het daten is het altijd goed toch? Zeker als jullie dan ook nog normaal met elkaar kunnen praten.

6. Een openlucht bioscoop

Iets wat er in de zomer best wel vaak georganiseerd wordt. Je kunt bijvoorbeeld met hem/haar naar een park gaan, twee comfortabele stoelen meenemen en lekker genieten van een film!

Overigens komt deze manier van daten vaker voor in het buitenland, maar er zijn partijen die dit ook in Nederland organiseren.

7. Je kan samen deelnemen

Jullie kunnen samen deelnemen aan bepaalde evenementen! Vrijwilligerswerk, iets wat misschien niet meteen voor de hand ligt, maar wel echt een band schept.

Tenslotte is deze manier van daten ook volledig gratis. Het zijn niet altijd de meest voor de hand liggende dingen om te doen, maar alles is mogelijk!

8. Zomerse evenementen zoals verkoeling opzoeken

Natuurlijk een goed idee om een strandje op te zoeken en eventueel te gaan zwemmen. Het is belangrijk dat je natuurlijk dat je op deze manier van daten er wel een klein beetje goed uitziet. Je kunt lekker relaxen en genieten van elkaar.

9. Samen koken

Je hoeft natuurlijk geen cent uit te geven als je samen gaat koken! Misschien worden de gerechten niet zo lekker als in dure restaurants, maar je hebt in ieder geval wel een moment voor jullie samen. Dat is natuurlijk belangrijk, een leuke manier van daten dus!

10. Een spelletjesavond houden

Iets wat natuurlijk heel erg leuk en competitief kan zijn! Of dit nou een bordspelletje is of op de spelcomputer. Het is heel erg gezellig, daarnaast zou je er ook nog voor kunnen kiezen om spelletjes te spelen waarbij je elkaar een beetje moet aanraken en intiem zijn.

Het kost niets en het daten wordt hierdoor wel een stuk leuker!

11. Proeverij

Mochten jullie nou allebei van lekker eten en drinken houden, dan is het misschien een leuk idee om bijvoorbeeld proeverijen bij te wonen. Dit kunnen allerlei proeverijen zijn, tot het proeven van lekkere kazen tot aan het proeven van een heerlijke wijn.

Ook een leuke manier om mensen in je omgeving te ontmoeten, voor jullie allebei een win win!

12. Een spa creëren

Als je thuis bent kun je natuurlijk een lekkere spa creëren voor jullie twee. Zorg ervoor dat je een romantische setting creëert d.m.v kaarsjes en het licht te dimmen. Als je ook nog een lekker achtergrondmuziekje op wil zetten, aarzel dan niet!

Daten is tenslotte ook ervoor zorgen dat je je ontspannen voelt bij elkaar. Door deze manier zal dat vast en zeker wel goed komen.

Uiteraard zijn er erg veel dingen die je nog zou kunnen doen, naast deze 12 gratis dingen. Wil je daar meer over weten, dan is het een idee om eens te kijken bij ons andere artikel. Deze gaat over 90 leuke dingen om te doen. Een mix van de dingen die je niets kosten en/of een klein gering bedrag kosten. Veel plezier!