Volg Ons Op:

12 Dingen waar je als man op moet letten in een relatie

Je partner heeft het uitgemaakt? Je zit in een dip? De klik is er niet meer? Dit zijn natuurlijk veel voorkomende problemen die we vandaag de dag tegenkomen in een relatie. Je gunt het eigenlijk niemand maar het is eigenlijk niet weg te denken!

In de meeste gevallen vertel je dit natuurlijk tijdig aan elkaar, maar het kan ook voorkomen dat je het eigenlijk niet door hebt tot je een bepaalde rust hebt gevonden.

Natuurlijk is het naar als je van je vrouw / vriendin te horen krijgt dat de chemie steeds minder wordt. Zeker als je niets ergs gedaan hebt en je er samen alles aan hebt gedaan om ervoor te zorgen dat het weer gaat werken.

Je kan een twijfelend gevoel blijven houden, dat is voor beide partijen natuurlijk vervelend. De onzekerheid waarin je leeft is slopend en zuigt energie. In dit artikel lees je 12 tips waar je als man rekening mee moet houden als het gaat om het stand houden van een langdurige relatie. Dit zorgt er in ieder geval voor dat je het lang zal uithouden samen!

Waar draait het allemaal om?

Uiteraard draait het standhouden van een relatie om vertrouwen, communicatie en wederzijdse liefde. Dit zijn de meest belangrijke elementen voor een goede relatie. Als er één van die 3 ontbreekt, is de kans op een breuk heel erg groot.

Daarom is het belangrijk om echt te vechten voor je relatie, ook al heb je 10 jaar een relatie, elke dag zal je je best moeten doen. Hoe langer je bij elkaar bent hoe ‘gewoner’ de dingen allemaal worden, natuurlijk verdwijnen de vlinders, de seksuele drang die je misschien in het eerste jaar had en het knuffelgedrag.

Maar dat neemt niet weg dat het gewoon nog een hele sterke relatie is. Dit heeft te maken met onderstaande redenen.

 1. Vrouwen willen een partner, geen kind

Wat we hiermee bedoelen is dat een man zich ook echt naar zijn leeftijd moet gedragen. Probeer niet overal en altijd een lolletje of een dolletje van te maken. In de meeste gevallen zitten vrouwen hier niet op te wachten.

‘Vrouwen zoeken een partner, geen kind dat ouder is dan hun”.

Een man die zijn partner aanvult op vrijwel elk vak. Er zijn namelijk vrouwen die voelen zich heel erg seksueel aangetrokken, maar als de man dat niet heeft…. vul je elkaar op dat vlak al niet aan. Slecht voor je relatie! Probeer daarom zoveel mogelijk op één lijn te zitten en zorg er voor dat ze zich niet als een babysitter voelt.

 1. Neem haar behoefte ook serieus

Of dit nou seksuele behoefte is, behoefte om een woonkamer in te richten. Probeer ook rekening te houden met de behoefte die zij heeft, praat er desnoods over.

Communicatie is belangrijk! Hierdoor kom je er achter dat de behoefte in zowel een relatie als in andere dingen toch vrij serieus zijn en anders liggen als dat je misschien zou denken.

 1. Soms draait het om gevoel

Sommige vrouwen ontmoeten mannen die ze jaren lang bij zich hebben maar toch in hun achterhoofd het beeld hebben van ”maar dit is niet de man waarmee ik oud wil worden”. In de meeste gevallen gaat zo’n relatie gewoon goed, vooral omdat je misschien nog jong bent.

Er zijn veel vrouwen die een gevoel krijgen die ze niet kunnen uitleggen. Voor allebei een vervelende situatie, een situatie voor haar die niet te verklaren is. En een situatie voor hem die zich bevindt in één en al onzekerheid.

Het nare hiervan is dat het in de meeste gevallen ook maar van één kant komt. Het gevoel bij haar is misschien helemaal weg ondanks ze zielsveel van je houdt. Dit is iets waar je helaas niets aan kan doen totdat zij een antwoord weet te vinden, wat overigens heel erg lang overheen kan gaan.

 1. Zorg ervoor dat je gemist wordt!

Dit is een gevalletje 50/50. Je kan hier in principe wel wat aan doen, zorgen dat je elkaar aanvult e.d. en alles op één lijn ligt. Maar het kan ook zo zijn dat zij jou helemaal niet mist als je weg bent.

Dan is het tijd om een serieus gesprek te hebben samen. Bij vrouwen en mannen komt het wel eens voor dat ze hun partner niet missen als deze voor een ruime tijd weg is. Vaak krijgen ze hierdoor de tijd om na te denken, of je er nou bij stil staat of niet.

Vaak roept dit vraagtekens op in een relatie, dus wat je als man kan doen is er voor zorgen dat je haar sowieso op elk vlak goed aanvult. De rest hangt af van haar gevoel. Je hebt in ieder geval je best gedaan in dat geval.

 1. Het was te serieus

Je hebt natuurlijk in de beginfase van een relatie erg veel vlinders in je buik, je leeft op een roze wolk en alles wat je bij haar doet geeft je een voldoening. Maar hou rekening met het feit dat vrouwen zich hier heel benauwd door kunnen gaan voelen.

Denk hierbij aan de cadeautjes die je voor elkaar koopt. Bijvoorbeeld een ring, een ketting, dit kunnen allemaal indicaties zijn dat je meer wilt. Sommige vrouwen kunnen dit opvatten als benauwend. Met name in het begin van een relatie hoef je nog helemaal niet te denken aan de toekomst, leer elkaar eerst goed kennen, kijk of je elkaar aanvult en na een lange tijd kan je gaat praten over een toekomst.

Als je in de eerste maanden al begint over een toekomst samen, trouwen, kinderen, kan dat averechts werken!

 1. Angst en paniek zijn geen goede raadgevers

Als vrouwen te horen krijgen in het begin van de relatie dat ze voor de rest van hun leven bij hem moeten blijven, kan dat ook angst creëren. Vrouwen verwachten dit niet, hou het daarom bescheiden en rustig.

Ga niet gelijk heel gek doen en hou je rustig en kalm ondanks je tot over je oren verliefd bent. Doe je dit niet, komt je relatie ook niet ten goede.

 1. Zie haar niet als een tegenstander

Als de gevoelens verdwijnen in een relatie is dat voor niemand leuk. Maar als dit puur met het gevoel te maken heeft kiezen vrouwen hier niet voor.

Zie haar dus ook niet als een tegenstander die je alleen maar meer van je wegduwt. Jullie zijn een team, één team, één taak. En die taak is er voor te zorgen dat jullie een langdurige relatie hebben samen.

Probeer er daarom voor te zorgen dat je gedurende je relatie ook alles respecteert van haar wat te respecteren valt. Maak niet om elk dingetje ruzie.

 1. Zij wil jouw kinderen niet

Een uitspraak die veel vrouwen zich kunnen inbeelden in een relatie. Kinderen hebben met een man waarvan je eigenlijk weet dat het op lange termijn niets zal gaan worden.

Probeer daarom ook zoals bij tip 5 en 6 niet gelijk te beginnen over de toekomst. Je zal moeten kijken waar het schip strand. Go with the flow en denk niet na over de toekomst, dit komt pas na 2-3 jaar.

Wanneer je elkaar echt serieus goed kent. Dat ze jouw kinderen dus niet wil is volledig te begrijpen als je tip 5 en 6 leest.

 1. Zorg ervoor dat je close bent met haar

Maar niet te close! Zorg ervoor dat ze elk moment geniet en je niet als een vriend gaat zien. Zodra je in de fase komt dat je elkaar als een broer of zus gaat zien, dan is het tijd om actie te ondernemen. Een goed gesprek kan wonderen doen.

Natuurlijk zal je in het begin van je relatie veel meer close zijn. Maar na 4-5 jaar zal dit minder worden. Zorg er in ieder geval voor dat ze niets te kort komt op dat gebied. Je merkt snel genoeg aan vrouwen of ze iets missen in een relatie.

 1. Wordt niet te bezitterig

Als je als man bezitterig wordt dan krijgen vrouwen het idee dat ze geen kant meer op kunnen. Gun haar vrijheid, laat haar een sociaal leven lijden. In veel gevallen zien we dat mannen toch erg bezitterig zijn wat dus in een relatie heel erg averechts werkt.

Hou hier rekening mee, niemand zit er op te wachten dat jij bepaald wat zij moet gaan doen. Dan kan je er vergif op innemen dat het geen langdurige relatie zal zijn.

 1. Zij heeft iemand anders ontmoet

Een schok voor je relatie. Dit kan een bepaald aantal redenen hebben. Lees bovenstaand!

 1. Een toekomst zit er gewoon niet in

Dit kan natuurlijk altijd. Het kan natuurlijk zo zijn dat jullie gewoon heel erg gelukkig zijn met elkaar. Maar het kan voorkomen dat als jij begint over een toekomst samen, zij zich terughoudend opstelt. Niets aan te doen, dat is het gevoel wat er bij haar naar boven komt.

Tijd voor een serieus gesprek! Daarom is het belangrijk om ook tussentijds eens te praten, kijken of alles nog soepel verloopt en ook eerlijk alles aan elkaar verteld! Daar draait een relatie om.