Volg Ons Op:

10 Dingen waarvan mensen denken dat je over liegt op je datingprofiel

Het gebeurd vandaag de dag steeds vaker dat zowel mannen als vrouwen beginnen te twijfelen aan datingprofielen. Is het wel de man of vrouw die zegt dat ze zijn? Zien ze er wel echt zo uit?

 

Om een ideaal en perfect datingprofiel te hebben zal je aan veel criteria moeten voldoen. Maar toch ontstaan er twijfels hoe eerlijk je misschien ook overkomt, dat is natuurlijk niet volkomen onlogisch. Mensen wantrouwen je in eerste instantie tot ze je een beetje hebben leren kennen.

 

In dit artikel lees je de 10 meest voorkomende dingen waar mensen over liegen in hun datingprofiel. Mocht je willen weten hoe je een perfect datingprofiel wil maken? Dan is het verstandig ons artikel over het perfecte datingprofiel te lezen. Let dus goed op en laat je niet meteen verleiden om in zee te gaan!

Je uiterlijk

Natuurlijk het meest voorkomende leugentje. Er zijn veel mensen die bijvoorbeeld alleen een foto van hun gezicht plaatsen op hun datingprofiel, waarom? Zijn ze misschien onzeker over hun lichaam?

 

Hebben ze wat te verbergen? En daarnaast zou je je kunnen afvragen of het een recente foto is en niet een foto van minstens vijf jaar terug. Mensen willen zien wat je in huis hebt, wees een beetje zeker over jezelf. Tenslotte springen mensen die zelfverzekerd zijn er meer tussen uit dan mensen die onzeker zijn.

 

Let daarom goed op, hoe mooi het profiel verhaal ook is, de foto moet er ook bij kloppen en passend zijn.

Je leeftijd

Naast een leugentje over je uiterlijk doen de leeftijden het ook altijd goed. Denk bijvoorbeeld aan de mannen en vrouwen die op hun datingprofiel vermelden dat ze 25 zijn maar in werkelijkheid 29 zijn.

 

Sta je toch van te kijken! De reden waarvoor dit gebeurd is dat je het aantrekkelijker kan maken als je zegt dat je wat jonger bent dan dat je werkelijk bent. Probeer daarom ook gewoon eerlijk naar elkaar te zijn, dan valt het aan het eind van de rit nooit tegen!

 

Zeker niet als je jezelf moet identificeren als jullie bijvoorbeeld hebben afgesproken in een club. Misschien kijkt hij/zij dan toch eventjes mee over de schouder om jouw leeftijd te bevestigen.

Houdt je daadwerkelijk wel van reizen?

Een veel voorkomende datingprofiel leugen is toch wel dat mensen echt houden van reizen. Terwijl ze misschien in totaal 4-5 landen hebben gezien.

Het is niet aan te raden dit te vermelden op je profiel omdat er al heel erg veel mensen zijn die dit zeggen. Je valt namelijk niet echt op door dit te vermelden en mocht je een praatje hebben, val je misschien gauw door de mand.

 

Zet daarom een pakkende tekst neer, iets wat echt de aandacht trekt.

De sportschool figuren

Niks mis mee hoor. Alleen moet het wel kloppen en reëel zijn om te vertellen. Als je echt zo’n sportschool fanaat bent zet je er een foto op van heel je lichaam en niet alleen je hoofd, dat maakt jouw datingprofiel een stuk interessanter.

 

Een veel voorkomende leugen om in dit geval veel vrouwen te lokken naar je profiel is dus een foto van een gespierd lichaam te laten zien, maar misschien was het wel een foto van een paar jaar terug?

 

Stel je nou voor dat het allemaal klikt en ze ziet je helemaal zitten vanwege het sportschool verhaal. Het eerst wat jullie dan zullen doen is afspreken om jullie eerste date te hebben. Maar vervolgens ziet ze een dunne of dikke vent aankomen lopen… fout!

Houdt van TV kijken of boeken lezen

Ja, allemaal heel erg aardig en leuk. Maar niet heel erg interessant op je datingprofiel, zeker niet als je hier indruk op probeert te maken door bijvoorbeeld een boek of TV serie te vermelden die erg populair is waardoor je misschien een praatje kan maken a.d.h.v dit boek / serie.

 

Er zijn dus mensen die dit in hun profiel hebben gezet, maar vervolgens helemaal niets van deze dingen afweten. Erg flauw en een slechte manier om een eerste indruk achter te laten vind je niet?

Dat je onafhankelijk bent

In dit geval voornamelijk vrouwen die dit vermelden. Op het datingprofiel verschijnt er dan vaak een tekst ‘Een zeer gezellige en onafhankelijke vrouw die opzoek is naar een maatje’. Om maar een simpel voorbeeld te noemen.

 

Hoe vaker je dit meldt, hoe ongeloofwaardiger het overkomt. In de meeste gevallen ook helemaal niet waar! Vrouwen denken dat mannen op onafhankelijke vrouwen vallen, maar niets is minder waar. Mannen houden ook van vrouwen waar ze voor kunnen zorgen. Dus in de meeste gevallen is dit ook een leugentje voor eigen bestwil!

Hoe makkelijk je bent in de omgang

Veel mensen geloven dit niet helemaal. Zeker niet op een datingprofiel. Dus overdrijf dit niet en laat ze er zelf achter komen. In de meeste gevallen is dit ook een manier om mensen te doen overhalen om een gesprek met jou te starten.

 

Terwijl je misschien in het echt een heethoofd bent en makkelijk geïrriteerd raakt. Laat deze kwaliteiten dus buiten je datingprofiel en laat ze het zien. Dit doet meer dan de woorden die ze lezen.

Dat je vaak sport kijkt

Vrouwen die melden in hun datingprofiel dat ze er van houden om sport te kijken kunnen hierover liegen. Waarom? Om mannen naar hun profiel te lokken en een leuk gesprek aan te gaan. Begrijp de vrouwen niet verkeerd, dit is ook een leugentje voor eigen bestwil.

 

Echter komt het best wel ongeloofwaardig over. Zeker als mannen dit aantrekkelijk vinden en over een sport beginnen is het erg awkward! Je weet er namelijk niets van af…

Hoe succesvol je wel niet bent

Sommige mensen willen interessant overkomen door te vertellen hoe succesvol ze wel niet zijn. Kan erg positief werken, maar wetende dat je van jezelf niet heel erg succesvol bent kan natuurlijk averechts werken. Vrouwen houden inderdaad van mannen die succesvol zijn, maar omdat nou expliciet te vermelden in je datingprofiel is overbodig.

 

Daarnaast klinkt het niet echt heel erg geloofwaardig, laat mensen er daarom zelf achter komen. Ook al ben je niet succesvol, lieg er in ieder geval niet over!

Waar je naar op zoek bent

Dit is ook wel een veel voorkomende leugen die je kan zien op een datingprofiel. Vermelden dat je op zoek bent naar een romanticus maar daadwerkelijk op zoek bent naar een friends with benefits.

 

Het is eigenlijk helemaal niet erg om dat te vermelden, dan ben je in ieder geval wel eerlijk! Sommige mensen zijn nou eenmaal opzoek naar een pikante relatie, maar sommige ook niet. Het is aan te raden om gewoon eerlijk te vermelden wat je nou daadwerkelijk zoekt. Mensen waarderen oprechtheid en eerlijkheid.

 

Probeer daarom ook gewoon een gesprek aan te gaan waar je praat over de dingen die je echt leuk vind. Mensen vinden het aantrekkelijk om een passie te zien! Dat vinden ze in ieder geval leuker dan het gesprek hebben met een kleine leugenaar denk je niet?